Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu taky některá, co bude na vánoce sama s dětma? Manžel dnes pracovně odjel a vrátí se až kolem Silvestra
Mně s holkama není moc dobře, doklepáváme nějakou virózu a kamkoliv se kouknu, všude se to hemží vánočními motivy. Jak to zvládáte? Jsem jak profi plačka
Částečně mi to vynahradí rodinné návštěvy, ale není to ono
Uděláte si s dětma i tak štědrý večer nebo to necháte, až budete kompletní? Já jdu pro novej balíček kapesníků ![]()
Ahoj, já bych asi prchla na svátky rodičům, kdybych tu neměla chlapa. Tam už by mi až tak smutno nebylo. Sama bych doma nebyla.
Jejda, to je hrozné, já bych se sbalila a jela na Štědrý den k rodině (my tam jedeme, i když muž bude doma)… Mně by bylo hrozně smutno… Proč nejedeš k rodině?
Jé, to mi je moc líto a úplně tě chápu. Taky by mě to vzalo ![]()
Určitě bych jela k rodině, aby vás bylo víc…
a můžu se zeptat, co manžel dělá?
Budu sama se synem a rodinu nemám. Takže to budeme muset nejak přežít. Udelame takove normalni vánoce, spíš pohodový normální den, pohádky, klidek, procházka…
Taky bych sla k rodine, je to hned veselejsi.
Samozrejme nechci zlehcovat Tvou situaci, ale Ty se stale na sveho manzela muzes tesit. Vis, ze Silvestra uz spolu oslavite a bude Vam dobre. Kamosce predevcirem odesel chlap k milence - to jsou teprve probrecene svatky ![]()
Můj muž je hasič a na 24.12. mu připadla letos směna, takže po 6ráno odjede a vrátí se kolem 8ráno 25tého. Budeme s malým celý den i večer u rodičů, bydlíme ve stejném paneláku i vchodě, dělí nás dvě patra, odpoledne mu zavezeme jídlo k večeři a 25.12. si uděláme Vánoce spolu.
Tak naši bydlí 15min pěšky od nás, takže se tam určitě někdy během vánoc napytlíkujeme, ale nevydržím tam dýl, jak pár hodin a nemají ani tolik prostoru (středně velké 3+1):) Tchánovci mají sice mega haciendu, ale před rokem jsme měli s nimi spor ohledně jejich psa, co startoval po našich dětech a oni ho upřednostnili nad vnoučatama..no nemá cenu rozepisovat, zkrátka už k nim nemám vztah, co to bývalo. I bych nerada nakazila někoho dalšího, takže pro příštích pár dní ani nikam na dlouho nemůžem. Ale upřímně, je mi teď trošku líp, potřebovala jsem poňuchňat
![]()
Taky bych brečela jak želva, neumím si to představit a já bych šla s dětmi k mamince.
@Barca12345 to tedy musí být probrečené řádně..tyjo
nějakej lulan teda ![]()
Pokud bude tak dlouho pryč, tak bych udělala dětem normální Vánoce, když nechceš být někde jinde (a jestli vám teda bude líp, chápu že s nachlazením a bolavou hlavou se všechno připravuje dost špatně). Pokud by se měl vrátit třeba další den, tak bych s oslavou počkala.
@Elisenika píše:
@Barca12345 to tedy musí být probrečené řádně..tyjonějakej lulan teda
Jo, dost velkej lulan… ono ji to casem dojde, ze vlastne ani nebylo proc brecet! Partner pro zivot fakt nebyl a otec snad jeste horsi - jen proste ten sok, pocit ztraty, nutnost preorganizovat zivot… nic prijemnyho ![]()