Jak to bude s počítačem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14895
11.3.16 15:05

@misalin dnes musis brat v potaz ze bys brzdila vyvoj ditete. Pocitac a dobra znalost je uz dnes skoro nezbytna..coz za dalsich XY let.To ze predtim tobe nechybel..to ani tvojim prarodicum nechybelo to ci mas dnes za normalni a zasadni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
11.3.16 15:30

Jako vystudovaná programátorka mám na tohle vyhraněný názor :mrgreen: Ne, teď vážně. U počítače jsem seděla jako malá poprvé ve 3 letech, ale fakt jen na chvilku. A ne každý den. Postupně jsem se začala zajímat víc. Ono je důležité mít ze začátku kontrolu, co tam to děcko dělá. Do školního věku tak pro zpestření, občas - výukové hry jsou hodně fajn. Ve škole je to už nutnost, to znamená k počítači až s hotovýma úkolama. Přes týden jsem tam moc nelezla, v pátek odpoledne a v sobotu spíš. Hlavně na gymplu jsme furt měli psát nějaké referáty. Nic se nesmí přehánět, ale dle mého, pokud se tam dělají kloudné věci, tak ok. Je to určitě lepší než televize, kterou ostatně ani nemáme.

Druhá strana: dělám profesně soukromou lektorku a už jsem učila i dítka školou povinná. Musím říct, že se velice přimlouvám za to, aby dítě co nejvíc vymalovávalo a kreslilo. Rýsovat už dnes neumí nikdo, dítě na ZŠ po sobě nepřečte zápis z hodiny, no děs běs :zed:. Taky děti místo učení hrají hry a pak se rodičové diví, že jde prospěch do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
11.3.16 15:36

@dalmati urcite si taky myslim ze kdyz rodice povedou deti vsestrane..tak proc nemit pc uz od mala.
Pc neni zlo..to zlo si delaji rodice sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
12.3.16 07:33

Mam ze sveho okoli zkusenost, ze v rodine, kde pc zivi aspon jednoho rodice ( IT predevsim) deti na pocitac v podstate nechodi, max pohadka na yt nebo vzdelavaci program to jen tak pro zajimavost, s tematem to souvisi jen okrajove, vim.
Jinak si myslim, ze PC neni zlo, kdyz ss diteti dostatecne venujete, ale batoleti bych k nemu jit nedovolila. U starsich deti ma byt samozrejmosti rodic. kontrola.

• Citovat
  • Upravit
1185
12.3.16 09:02
@brko píše:
Mam ze sveho okoli zkusenost, ze v rodine, kde pc zivi aspon jednoho rodice ( IT predevsim) deti na pocitac v podstate nechodi, max pohadka na yt nebo vzdelavaci program to jen tak pro zajimavost, s tematem to souvisi jen okrajove, vim.
Jinak si myslim, ze PC neni zlo, kdyz ss diteti dostatecne venujete, ale batoleti bych k nemu jit nedovolila. U starsich deti ma byt samozrejmosti rodic. kontrola.

S chlapem jsme se shodli, že syn hodně dlouho nedostane vlastní počítač. Dostane ho, až ho bude skutečně potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí