Asi nemiluji své děti stejně - co s tím

323
10.3.16 21:32

Asi nemiluji sve deti stejne - co s tim

Ahoj holky, potrebuju poradit.. Mame dva syny. Starsi skoro 4 roky, od porodnice nespavec, vztekloun a proste ma tvrdou hlavicku, coz se s moji prisnou vychovou dost pere, ale holt to ma po me i tatinkovi. Jeste donedavna byl nase nejvetsi laska a nikdy bych nad tim nepochybovala. V listopadu se nam narodil druhy syn. Vedela jsem, ze ho budu take milovat, materska laska se prece nasobi, rika se.. jenze po porodu jsem zacala tak nejak plizive citit, ze mam oci jen pro to maly nadherny miminko. Rikala jsem si, ze az se mi ustalej hormony, vse se urovna, ale uz je toskoro 4 mesice a ja bych stale jen nunala mimino. Starsiho mam samozrejme rada, ale, a ted to rikam uprimne jak to citim - bez prikras, jsem stastna, kdyz je ve skolce a ja jsem sama s miminem, ktery je uzasny slunicko, klidny a pohodovy dite, coz od starsiho neznam.. Mam hroznej strach, ze to neprejde, ze budu mladsiho milovat vic a ze to starsi jednou pozna a ublizi mu to. A to bych nikdy nechtela. Co mam delat, zazila jste to nektera? Hrozne se za to stydim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
10.3.16 21:37

Dej tomu čas, to se usadí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
10.3.16 21:39

Také myslím, že se to usadí. Jen to nesmí se dát najevo a záměrně se také se starším pomazlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
10.3.16 21:42

@joker.l a ja se spis bojim ze budu mit radsi starsiho syna protoze jsem jaki druhe chtela holcicku a byla jsem zklamana ze to bude zase kluk.. Ted mam strach ze to budu nekdy tomu mladsimu davat vic najevo ze jsem jeho pohlavi nejdriv moc nechtela nebo si spis nedovedla predstavit ze bzdu mit dva kluky misto vytouzene holcicky ale na druhou stranu ho neskutecne zboznuju uz ted a nemuzu se dockat az se narodi.. Ale vim ze to takhle v okoli melo vic holek i tak jak to pises ty a srovnalo se to, prvni treba pul rok az rok se nemihli nabazit toho malinkeho hodneho miminka. Prece jen oproti tomu starsimu ktery zlobi a odmlouva je to miminko neco jineho.. Az zacne behat tak uvidis ze citis stejnou lasku k oboum.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
10.3.16 21:42

Spravi se to, az bude mit mladsi obdobi vzdoru :mrgreen: myslim, ze to tak trochu mame kazda, nerikej ze jednoho mas radeji vic a jednoho min, ale ze mas rada kazdeho jinak. Navic maminky vetsinou citi vic lasky k tomu, kdo je vic potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
10.3.16 21:45

To chce čas. Ona ta miminka jsou prostě taková bezbranná, sladká,…až začne lézt, patlat kolem sebe jídlo, tak se ti to možná zase otočí a budeš víc milovat to soběstačné rozumné starší ;)
Já momentálně miluju nejvíc našeho tříletého, protože je s ním hrozná sranda. Nejstarší prudí se školou, druhá je upištěná a nejmladší musím pořád hlídat, aby se někde nepřizabila, protože začala v 9,5 měsících chodit. A výčitkama teda fakt netrpím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
10.3.16 21:52

Jak ti rozumím. Starší syn, rok a půl, je vztekloun, vše jsem si s ním musela vydřít, kdejakou kravinu od spánku, přes jídlo, po hraní. Do teď mi dává zabrat, taky mám přísnou a důslednou výchovu a kolikrát už mě to unavuje. Mladší syn má tři měsíce a je to sluníčko. Moc si užívám, když manžel se starším jede nakoupit nebo někam a já mám mladšího jen pro sebe. Kdyby ho netrapilo bříško, tak mám ideální dítě. Nevím, jak to máš ty, ale u nás manžel hodně pomáhá a večer koupu mladšího, kojím a mezitím manžel koupe staršího. Byla doba, kdy, než jsem se vyhrabala z ložnice, už starší spal. Musím říct, že jsem pak běhala sprinty po schodech, abych mu stihla dát pusu na dobrou noc. Je to tím, že ty hodný miminka nepotřebují tolik a ti starší vyžadují většinu pozornosti. Mně je kolikrát Vojty líto, když si hodinu klepe do žirafy na dece, zatímco běhám okolo staršího a psů. Ono se to časem poddá. Aspoň v to doufám :D myslím, že to je přirozeny, já si říkám, že už žádný další miminko mít nebudu a tak si ho moc užívám. Staršího jsem si neuzivala. Ten jako malý miminko furt jen řval a řval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
10.3.16 21:53

Ahoj. Myslím si, že to není větší láska ale spíš nějaký ochranitelsky pud. Asi kazda maminka cítí, že miminko potřebuje víc péče a ochrany. Určite se to srovná :kytka:. Taky jsem to tak chvilku měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
10.3.16 21:55

@Dominika19 měla jsem to stejně. Moc jsem chtěla holčičku a kluka obrecela. A teď kdyby jsme měli peněz jako želez, jdu do třetího a chci zase kluka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
10.3.16 21:55
@Tarinka píše:
Spravi se to, az bude mit mladsi obdobi vzdoru :mrgreen: myslim, ze to tak trochu mame kazda, nerikej ze jednoho mas radeji vic a jednoho min, ale ze mas rada kazdeho jinak. Navic maminky vetsinou citi vic lasky k tomu, kdo je vic potřebuje.

Plně souhlasím. Měla jsem to podobně jako zakladatelka. Starší jsem milovala, pak se po 4,5 letech narodila mladší. A já najednou měla pocit, že ta starší mě štve, místy jsem na ni byla hodně drsná. Mladší byla sluníčko. Starší navíc sestru těžce nesla, navíc jsem ji vyřadila na půl roku z mš, protože byla hodně nemocná a já nezvládám nemoci dětí. Takže to brala jako příkoří. Naštěstí hodně zafungovali moji rodiče. A teď? Mladší je zuřivec, takže bych ji někdy nejraději někomu darovala :mrgreen: Starší se tak nějak srovnala, mně se taky hormony srovnaly a holky miluju obě. A stejně jak je miluju, tak bych je občas nejraději zakousla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
10.3.16 22:01

@joker.l Mam to presne naopak. Prvni ditko pohodove, sikovne, uzasne. Pultocne mimino neskutecne jeci, rve, nespavec netulivy. Vxlozene si uzivam chvilky s prvnim svistem. Nicmene, cim je mimino vetsi, tim je sikovnejsi a zabavnejsi a ty city se zacinaji urovnavat.
Doporucuju, zaved si dny pouze s prvorozenym. Jdete do kina, cukrarny, na prochazku. Pripadne vyzen manzela s miminem na prochazku a se starsim doma neco tvorte, pritulte se a koukejte spolu na pohadku. Urcite znovu objevis tu vyjimecnost, ktera je docasne zastinena miminakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.3.16 22:05

Já mám víc dětí a vždycky, když mi připadá, že někoho mám víc „ráda“ než jiného, třeba ty mladší před staršími, tak si představím tu situaci z filmu Sofiina volba a první vyloučím jasně, že to nejmladší, ale jak postupuji svými dětmi, tak vždy zjistím, že bych vlastně nedala žádné a jsem zase v klidu. Miluji je všechny moc, jen podle situace je mi zrovna někdo jakoby bližší :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
10.3.16 22:09

Holky, ani nevite, jak se mi ulevilo. Ja mela pocit, ze neco takoveho je nepripustne a ze tu dostanu kartac. Zkusim se tim uz tolik nezabyvat a neresit to.
Starsi prave taky jako mimino jen rval a rval a jeho prvni pulrok mam spis v mlze, takze o nejakem uzivani si mimina nebo celkove materske nemohla byt rec. Ted je to opak, mimino se na me stale usmiva, brepta a ja konecne chapu, co ze je na nich tak roztomileho.. a taky citim, ze partnera zatim mimino moc nezajima (ale mimina ho neberou obecne), tak mam asi pocit, ze mu to musim vynahradit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
10.3.16 22:11

@joker.l
tak je nemiluj stejně - miluj každého jinak ale přitom vřele a jedinečně..
tak jako jsou tvé děti jedinečné a každé něčím dokonalé tak i tvá láska k nim je jiná…
pozor jen na to aby ta lsáka jednoho nezahlušila lásku k druhému.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
10.3.16 22:18

Mám jednoho náročnějšího, s neurovývojovou poruchou, občas je to s ním těžší, i mu porozumět emočně, dost nás nervuje (a frustruje to, že není v normě, pracujeme s tím jak se dá, abychom mu pomohli obstát a rozvíjet se), když se narodil mladší nebyly mu ani dva, bylo to s nima náročné, školka nebyla ještě, ale dost s ním byla babička, abychom to režimově a celkově zvládali. Jakoby se trochu to pouto uvolnilo. Mladší byl rozkošný čertík, všechno v normě, žádné vývojové problémy, opoždění..trochu ten rozdíl cítím. Starší je podobný i povahově víc na otce (rozvedli jsme se), mladší na mě, takže mám k němu blíž. ALE miluju je oba moc moc, když se přitulí je to paráda, a bojím se o ně o oba stejně. NEmusíš mít úplně 100% stejný vztah k oběma, ale oba miluješ, a to je hlavní. Ta změna z jednoho dítka na dvě je docela náročná psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí