Jak to funguje u vás na Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.12.19 10:50

My mame kazdorocne stejny program. Rano navstivime jednu babicku, tam ozdobime stromecek, doma ho zdobime den dopredu, aby se stihalo :-), pak jedeme k druhe babicce. Cestou k druhe babicce se stavime doma treba na WC, dcera jde nekdy se mnou, aspon vidi, ze Jezisek u nas jeste nebyl. Pak ji oblecu a poslu ji do auta za tatinkem. Uz uz si beru kabat, ale strelhbite behem 3 minut jeste nanosim darky pod stromek a jedem. U druhe babicky se navecerime, vyhlizime Jeziska a pak zacinka stromecek. Po rozbalovani jedeme domu, kde uz sviti svetylka a Jezisek uz tam taky byl. Babicky a dedove jsou rady, ze nejsou na Stedry den sami a me odpada vareni 😀 U prvni babicky se pak na rozbalovani sejde druhy den siroka rodina. Nekomu by mohlo jit 3× pod stromecek vadit, ale ja to tak mela cele detstvi a parada.

• Citovat
  • Upravit
26747
12.12.19 10:50
@Jana525 píše:
se netlemte, to jsou nahodou vazny veci :mrgreen:

Mě pobavil ten „ministůl“, až ho upečeš, hoď fotku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.12.19 10:51
@Anonymní píše:
My mame kazdorocne stejny program. Rano navstivime jednu babicku, tam ozdobime stromecek, doma ho zdobime den dopredu, aby se stihalo :-), pak jedeme k druhe babicce. Cestou k druhe babicce se stavime doma treba na WC, dcera jde nekdy se mnou, aspon vidi, ze Jezisek u nas jeste nebyl. Pak ji oblecu a poslu ji do auta za tatinkem. Uz uz si beru kabat, ale strelhbite behem 3 minut jeste nanosim darky pod stromek a jedem. U druhe babicky se navecerime, vyhlizime Jeziska a pak zacinka stromecek. Po rozbalovani jedeme domu, kde uz sviti svetylka a Jezisek uz tam taky byl. Babicky a dedove jsou rady, ze nejsou na Stedry den sami a me odpada vareni 😀 U prvni babicky se pak na rozbalovani sejde druhy den siroka rodina. Nekomu by mohlo jit 3× pod stromecek vadit, ale ja to tak mela cele detstvi a parada.

Ty jo tohle bych vůbec nechtěla :( ale jasan, ty to máš odmala… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
@Bubla Bůčková píše:
Jinak tady furt čtu, že se děti ve tři hodiny chodí koupat a absolutně to nechápu 8o :think: ale fakt to tu je často, něco mi uniklo zřejmě… :mrgreen:

Náš mladší od mala rád obaluje kapra a dřív byl po vaření taky zralý na vanu. :mrgreen:
Možná je to cesta jak se jich na chvíli zbavit, když od rána řeší kdy už bude večer. Nevím. My jsme je vždycky vyhnali ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@Anonymní píše:

Ty jo tohle bych vůbec nechtěla :( ale jasan, ty to máš odmala… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.12.19 10:53
@lucenka píše:
Když jsme v ČR, tak si ještě jezdíme vyzvednout Betlémské světlo.

Jo to děláme taky, za mého dětství tohle nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.12.19 10:55
@katyna1984 píše:
My jdeme dopoledne pro Betlémské světlo a na hřbitov, zapálit svíčky. Pak odpoledne přichází mamka, večeříme společně. Manžel bývá vždycky netrpělivý, dodržuje půst :lol: po večeři jdou děti s mamkou k ní, omrknout, jestli se náhodou nestavil Ježíšek i tam. My mezitím v klidu nanosíme naše dárky a sklidíme po večeři. Mezitím dorazí ještě další část rodiny, která chce večeřet u sebe doma. Když děti dorazí, jde se rozbalovat u nás. Štědrý den miluju, horší je ro s povinnými návštěvami den poté.

A to zas já mám ráda, žádný vaření, pěkně na oběd a pak zas odpoledne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
12.12.19 10:57

My chodime dopoledne do lesa nakrmit zvirata. Jsme tam docela dlouho, takze pak s muzem rychle vse nachystat. JA chci jist co nejdriv a protahnout si rozdavani darku. Celou dobu jedou koledy. Jediny co se musi vzdycky stihnout v TV jsou Tri orisky pro popelku. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.19 11:03
@Bubla Bůčková píše:
Ty jo tohle bych vůbec nechtěla :( ale jasan, ty to máš odmala… :kytka:

To chapu. Neznam nikoho, kdo slavi jako my :-), ale ja v tom nevidim stres, ale to, ze budu cely den se svymi nejblizssimi. Navic v pohode stihneme vecerni pohadky i odpoledni prochazku. Liti olova nebo krajeni jablicek jsme nikdy nedelali, protoze na to verim a tak se toho zaroven bojim. Deti se vzdycky ptame, ale ti samozrejme Huraaa k babickam :-)

• Citovat
  • Upravit
6445
12.12.19 11:11
@Anonymní píše:
To chapu. Neznam nikoho, kdo slavi jako my :-), ale ja v tom nevidim stres, ale to, ze budu cely den se svymi nejblizssimi. Navic v pohode stihneme vecerni pohadky i odpoledni prochazku. Liti olova nebo krajeni jablicek jsme nikdy nedelali, protoze na to verim a tak se toho zaroven bojim. Deti se vzdycky ptame, ale ti samozrejme Huraaa k babickam :-)

Tak to je jasne, ze kdyz jste na to zvykli. My mame navstevy u babicek taky domluvene na Stedry den, ale je to kvuli tomu, ze ja vetsinou byvam v praci. Ale na veceri jsme doma, to bych jinak nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
12.12.19 11:19
@Anonymní píše:

my to měli stejně posledních 5 let, ale letos poprvé budeme sami jako rodina. Těch zastávek u příbuzných jsme měly tři a pak až domů, kdy se dvěma menšíma dětma je vytahování a dávání do sedaček a neustále oblékání svlékání na budku...…..takže letos premiéra o samotě, jen my čtyři, tak jsem zvědavá :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.12.19 11:33
@Bubla Bůčková píše:
Jo to děláme taky, za mého dětství tohle nebylo.

za mýho taky ne. ale je to ideální způsob, jak zabavit dítě něčím jiným než je koukání na televizi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
107115
12.12.19 12:57
@lucenka píše:
My to máme tedy večer bez televize. A k obědu máme vinnou klobásu.
A trochu vetsi pocet lidi , co rano vstanou z postylek , vycisti si zoubky a muzou se divat na pohadku :D
@Anonymní píše:
My vstáváme v půl 6 ráno :lol: protože naše princezna 18 měsíců se tak budi každý den a v půl 9 to jde zase dospinkat. Takže se nasnidame já dám holčičku spát az se vzbudí půjdeme nakrmit na zahradu morce, andulky, kocoura :D a pak vyrážíme cca kolem 12 k našim. Tam se půjdeme projít v 16:30 dáme večeři. Přijde i babička a v 18:00 pojedeme domu manžel rychle přinese dárky a šup na Ježíška ještě doma. Anonymní protože fakt nechci někomu sdelovat, kdy jsem a kdy nejsem doma :D nerada bych pak měla pod stromečkem prd :D

neni tam tem zviratkum zima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21563
12.12.19 13:09

To je krasna slohova prace na tema Stedry den u nas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.12.19 13:19

Nemáme každoroční tradici co dělat na stědrý den.
vstanem až vstanem..pohádky, snídaně, pokud je pěkně jdeme se projít, pokud ne, vegetíme doma u telky, na oběd je jen vývar, ten už mám udělaný předem. proflákáme to až k večeři, vše máme už obalené, udělané, takže táta jen smaží, já se snažím děti nějak slušně obléct. Pak máme večeři a potom se celá rodina oblékáme a jdeme na balkon, zapálíme prskavky, aby ten Ježíšek věděl kam já přiletet a kde na něho čekají…kupuju ty nejdelší prskavy, protože se mi chce většinou čurat, tak jdu na záchod, vybalím dárky pod stromeček, přijdu zpět na balkon, dostanu pidi prskavku, abychom tak nějak skončili všichni stejně, mezitím mi zvoní v kapse zvonček ( vyzvánění na mobilu )…a děti úprkem běží, ale už zahlédnou jen otevřené okno v obýváku…rozbalíme, potěšíme se a šup k televizi s vaječnákem v ruce..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML