Jak to synovi vymluvit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3705
14.2.21 11:00
@Anonymní píše:
@Hoa Mai Formulovala bych to jinak, přístup lidí mu opravdu může zničit život. Ale neřekla bych že ten můj, pokud se bohužel ze syna stane dcera, tak se s tím budu snažit smířit. Ale co ostatní lidé? Okolí se k nám chová značně jinak a taky jsem hledala na internetu různé informace a názory opravdu nejsou pěkně, stačí se podívat třeba i tady na emimino. Někteří tady i psali že zato může výchova, takže podstatě zato budu mít i já a můj manžel zkažený život.

Měla bys milovat svého syna a ne zkoumat, co tomu řekne okolí. Kdo je ti blíž???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
14.2.21 22:21

Mě fascinuje jak se tu každá oháníte tím, že by měla milovat svého syna a tak, žádná z vás by se k tomu hned nepostavila jinak, tomu nevěřím, on počítač snese vše, ale skutečnost by byla úplně jiná, však ona ho miluje, ale toto je obrovský šok a musí se s tím člověk srovnat, nebude to tako hned jako přeměna a bude to trvat roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.21 13:51

Máme podobný případ v rodině a rozhodně to není o rozmaru, ani výchovou, s tím se člověk prostě narodí, že se uvnitř cítí jinak, než je to navenek.
Synovec to oznámil rodině před 4 lety, když už měl za sebou i základní psychologická vyšetření … bez schválení sexuologem nejde legálně vůbec nic dělat. Pak začala hormonální léčba a současně změna křestního jména na nějaké, které je možné použít pro obě pohlaví. Chirurgická operace je až úplně nakonec a zatím neproběhla (ale to je tím, že se odkládají plánované operace).

U nás to naštěstí všichni přijali. Taky to byl šok, švagrová to obrečela, ale ne proto, že co na to řeknou lidi, ale proto, že jsi ničeho nevšimla a že s tím za ní nepřišel dřív.

Teď to berou tak, že místo 2 synů a 1 dcery mají 2 dcery a jednoho syna. Sourozenci ho mají rádi stejně, když jdou společně s partou na chatu, tak si ještě dělají legraci, že se alespoň nedostane do jiného stavu.

A věř mi, pro toho člověka, kterého to potká je to nesmírně těžké a složité a to nejen ten fakt, že to tak je, ale hlavně to, říct to ve svém okolí

• Citovat
  • Upravit
80473
15.2.21 14:45
@Anonymní píše:
@Aidara Snažím se ho tam dotlačit, ale syn říká že žádného psychologa nepotřebuje. Trochu se upínam na psycho testy.

To je hloupost. Minimálně rok bude docházet na psychotesty, a kdo je tak asi udělá? Dermatolog? A bez nich se s ním nikdo nebude bavit. Pokud projde, tak začne hormonální příprava, ta trvá taky dost dlouho, a pak někdy v budoucnu operace. Takže se uklidni, ono se nic nejí tak horké. A nevěřím tomu, že by se rozhodl jen tak. Buďto sis to vymyslela, takže jen trolis, anebo o tom musel kluk už dávno přemýšlet a jen sis toho nevšimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
15.2.21 14:56

Viděla jsem v přímém přenosu přerod holky v kluka (kolem 20let)
trvalo to celé neskutečně dlouho, snad dva roky
těžké to bylo samozřejmě pro všechny, ale hlavně pro něj
ano, někteří hlupci si z něj dodnes dělají srandu atd.
tomu nezabráníš
prostě byl vevnitř ženská
„dostal špatné tělo“
bohužel se to může stát a nechápu, jak jsi mohla být tak zlá a myslet jen na sebe! na prvním místě v té chvíli mělo být to Své dítě podržet a být mu v tak moc těžké situaci oporou!
přečti si o tom pořádně něco, evidentně o tom vůbec nic nevíš a on asi taky ne, když ani neví, že psycholog je právě nezbytně nutný a sexuolog také a spousta a spousta vyšetření, procedur a hormonů.. snažila bych se ho přimět, aby si o tom hodně nastudoval a zjistit, jak je to vážné… možná si myslí, že spolkne zázračnou pilulku, další týden se udělá fik/fik a bude z něj Borhyová… ale nebude…
teď musíš stát při něm, ne proti němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
15.2.21 14:56
@Anonymní píše:
Zdravím. Syn nám na vánoce oznámil, nemilou zprávu. Chce se stát ženou, vůbec jsem to nečekala, dalo by se říct že jsem se psychicky zhroutila, vánoce jsme tedy měli úplně zkažené. Já jsem je probrečela, manžel je propil, mojí další dva děti syn a dcera se synem pohádali. Nechci tím někoho urazit, ale myslím že to syn dělá jen kvůli dnešní době, kdy je všechno normální a každý má na všechno právo. Syn byl vždy typický kluk, hrál fotbal a hokej, měl skoro jen kamarády, manželovi pomáhal v dílně, sice ho baví i vaření a nakupování, ale že by byl transgender či co by mě v životě nenapadlo. Syn o tom řekl i okolí a je to opravdu hrozný, ne že bych kvůli tomu třeba přišla o kamarádky, ale ta změna chování je prostě znatelná. Jak to synovi vymluvit? Už nemám moc času a nechci aby si tím zkazil celý svůj život.

Vymluvit ne, ale promluvte si s ním. Ten zákrok je nevratný. Pokud by si to rozmyslel po zákroku, může se jít akorát klouzat. Já takového zažila. Nechal se přeoperovat, ufikli mu ho a krátce po té došel k tomu, že to není ono, že udělal chybu. Co se s ním stalo, netuším. On měl bord.el v hlavě, nechápu, že mu to umožnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
15.2.21 15:06
@Kipa22 píše:
Vymluvit ne, ale promluvte si s ním. Ten zákrok je nevratný. Pokud by si to rozmyslel po zákroku, může se jít akorát klouzat. Já takového zažila. Nechal se přeoperovat, ufikli mu ho a krátce po té došel k tomu, že to není ono, že udělal chybu. Co se s ním stalo, netuším. On měl bord.el v hlavě, nechápu, že mu to umožnili.

Já taky o jednom četla, byl muž nechal se přeoperovat na ženu, ale ani to nebylo ono, tak se stal bezpohlavním, u nás by to asi nešlo.

• Citovat
  • Upravit
25897
15.2.21 15:18

Viděla jsi seriál Most? Jestli ne, tak se podívej. A změna pohlaví není proces na pár dní, ale spíš na pár let. Takže neplaš a snaž se o tom něco zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
15.2.21 15:40
@Anonymní píše:
@Aidara Snažím se ho tam dotlačit, ale syn říká že žádného psychologa nepotřebuje. Trochu se upínam na psycho testy.

má vůbec představu co ho čeká? To není jen tak a je to na dlouho. Jasně že bude muset jít na různá vyšetření takže kdo ví jak to ještě dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
15.2.21 15:48
@evulinda79 píše:
Mě fascinuje jak se tu každá oháníte tím, že by měla milovat svého syna a tak, žádná z vás by se k tomu hned nepostavila jinak, tomu nevěřím, on počítač snese vše, ale skutečnost by byla úplně jiná, však ona ho miluje, ale toto je obrovský šok a musí se s tím člověk srovnat, nebude to tako hned jako přeměna a bude to trvat roky

Konečně názor, který sdílím. Na místě zakladatelky bych se taky ozrala a zhroutila dohromady.Tady je každá tak chapava a tolerujici…zmena pohlaví? No jasne, proč ne..
Taky mi to teď přijde všechno strašně moderní, snad se předhánějí v tom kdo bude dřív homo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
15.2.21 15:55
@Anonymní píše:

A jaké měl syn vztahy, je na kluky nebo na holky?

On může být zmatený a může se to ještě změnit.

Naštěstí bez psychologa nebo psychiatra to nepůjde, dělají s nimi pohovory, dá se to dohledat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.2.21 16:07

Mně přijde trochu neobvyklé, že si syn nenastudoval, co vše přeměna/operace obnáší. Psycholog, testy atd. Je to těžký život, cítit se jako žena v mužském těle, ale není 18 let příliš nízký věk na tak závažné rozhodnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
16.2.21 10:22
@freeport píše:
Konečně názor, který sdílím. Na místě zakladatelky bych se taky ozrala a zhroutila dohromady.Tady je každá tak chapava a tolerujici…zmena pohlaví? No jasne, proč ne..
Taky mi to teď přijde všechno strašně moderní, snad se předhánějí v tom kdo bude dřív homo.

Já v tomto patřím k těm méně tolerantním, asi by mě klepla pepka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80473
16.2.21 10:53
@evulinda79 píše:
Mě fascinuje jak se tu každá oháníte tím, že by měla milovat svého syna a tak, žádná z vás by se k tomu hned nepostavila jinak, tomu nevěřím, on počítač snese vše, ale skutečnost by byla úplně jiná, však ona ho miluje, ale toto je obrovský šok a musí se s tím člověk srovnat, nebude to tako hned jako přeměna a bude to trvat roky

O tom žádná, že bych se z toho sypala. A probírala bych to v hlavě horem dolem. Ale pokud by to on chtěl, nemohla bych mu to zakázat jen kvůli tomu, co by si o mě mysleli lidi, ne? jeho přání a potřeba by mi byla jasně bližsí. Nemusím být nadšená, ale nebudu ho zrazovat. Probrala bych to s ním dopodrobna, co ho čeká, hledala bych informace, a mluvila s ním tom. Tady očividně ani jeden netuší, co celá akce obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.2.21 11:03
@evulinda79 píše:

Nikdo neříká, že by z toho skákal nadšením, ale k čemu bude dobré, že se z toho rodič zhroutí, ožere a s dítětem pohádá? Maximálně ho v jeho záměru utvrdil a ztratí jeho důvěru. Opravdu by ti to stalo za ztrátu dítěte? Těm, kdo se zakladatelkou nesouzněly asi ne. Je to stejně, jako když člověk ví, že má těžce postižené dítě a stejně ho miluje, nedá ho do ústavu a snaží se mu život udělat co možná nejkvalitnější. Zároveň to pro něj není jednoduché, třeba sám bere antidepresiva nebo chodí k psychologovi. Pro mě by třeba transexualita mého dítěte byla stravitelnější, než zjištění, že má třeba smrtelnou nemoc, má těžké následky po nehodě.
Myslím, že ani to dítě nečeká, že to rodič pochopí z minuty na minutu, ale třeba nějaká neutralnejyi přístup jako: „Podívej, Pepíčka, je to pro nás velmi nečekané, asi nám bude chvíli trvat, než si to v hlavě přebereme. Prozatím bychom byli rádi, kdybys nám o tom řekl víc. Proč ses tak rozhodl, jak se cítíš, jak si představuješ ten postup, co sis o tom zjistil. Chceme, abys byl spokojený, ale potřebujeme tomu rozumět.“ by byl konstruktivnejší. V takové chvíli fakt není na místě řešit, co si o tom pomyslí kdejaká tetka a hroutit se můžeš kdykoliv později, třeba až o tom bude něco vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí