Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já vím, ze mas pravdu. Ale nějak nevim. Baví mě jazyky, ale chodit do kurzu stojí prachynebo tancování, ale na to bych potrebovala toho chlapa. A chodit sama třeba do kina je asi vrchol zoufalství ne? Už takhle na mě koukají litostive, ze jsem v 27 dva roky nezadana
Ja bych sama nesla akorat do hospody
Kdyz po praci jen sedis doma, tak si najdi nejaky vedlejsak a vydelas si na ty kurzy. Jazyky, sport, vareni… A urcite bych jela na nejaky vikendovy pobyt pro nezadane. Mas zaruku, ze tam budou vsichni singl a kdyz se neseznamis, tak se alepon pobavis, nebo najdes kámošku ![]()
Určitě bych zkusila ty jazyky, pak třeba můžete jet na nějaký jazykový pobyt. Nebo nějaké vzdělávání, když máte ten luxus volného času.
Tance jsou možné i samostatně pro ženu. Do kina by asi šlo jít i samotná. Ale divadlo nedoporučuji, to se potom člověk dostane do horšího stavu než v jakém je. Moje zkušenost z léta, všichni odjetí, tak jsem šla sama na Shakespearovské slavnosti. Divadlo krásné, počasí nádherné, ale člověk se tam sám cítí blbě, když jsou tam lidi v páru nebo přátelé, rodiny atd. Není s kým si popovídat o přestávce, zajít na skleničku, to na člověka padne.
Zakladatelko a v kolik končíš v práci? Že máš tolik času a nevydržíš sama se sebou? Já se dohrabu po 5 domu, než stačim mrknout je 10 a jdu spát. A to upozorňuju, že žádný koníčky nemám, nedělám nic speciálního, ale prostě vareni, uklid, hygiena, nejaky ten odpocinek u telky a šup jdu spát.
Naivně jsem si založila blog, napsala jsem tři články za tři měsíce. Protože já naopak ten čas prostě nemám. ![]()
Já bych taky chodila do kina sama, ale nejde to, jelikož miluju kriminálky a pak se bojím jít z kina sama domů.
Omlouvám se ta OT.
@srpen89 já když bydlela v Praze tak jsem ráda chodila do jednoho baru si číst… Nevím proč ale když mám sklenku něčeho dobrého a někdo mě „obskakuje“ tak se mi čte lépe…
nebyla to tedy hospoda jako hospoda ale měla jsem to ráda… Byli tam gauče a takové ty menší stolky. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holkymám na vás anketní dotaz- jak trávit čas, když nemáte dlouhodobě přítele a kamarádky zrovna nemají čas?
nemám skoro žádné zájmy a nevím, kterým směrem se dát. Po práci dřepím doma a mimo jiné se lituju, že kybu a nemůžu najít chlapa
začala jsem chodily cvičit, ale to je z nutnosti. Díky za tipy
tak v této situaci jsem nebyla ani nepamatuju
![]()
Na chlapa se vykašli, čím urputněji budeš hledat, tím hůř. Zaměř se na sebe. Neříkej, že není fakt nic, co by tě zajímalo.. těch možností je tolik ![]()
Jazyky jsou fajn, dostaneš se mezi lidi, zvýšíš si kvalifikaci - kurzy přece nestojí tolik.. koukni do státních jazykovek ![]()
Co cvičení? Knihovny? Různé kulturní akce?
Spousta volneho casu me vybizi ke cteni knih a psani povidek. Je to naplnujici vasen.
Oceňuji vaši odvahu si přiznat, jak na tom jste, a hlavně hledat cestu, jak z toho.
Dívala jste se třeba na facebook, co vše se kolem vás děje? Odkud jste? Podívejte se na městskou skupinu, zadejte si vyhledat skupiny podle čtvrti, pokud jste z velkoměsta atp. Stále probíhají koncerty, kurzy, sportovní aktivity. Lidi ve vašem okolí třeba hrají někde volejbal, probíhá tam kurz šití, dělání podzimních a vánočních věnců, jezdí na cyklistické výlety a mnoho dalšího. Budete překvapená, kolik věcí se děje ve vašem okolí a zadarmo! Existuje Noc kostelů, muzeí, divadel, Hudební noc, spoustu dalších slavností a místních akcí a koncertů zadarmo, kde všude potkáte lidi a něco se děje.
Určitě je lepší se vykopat a někam jít i s rizikem, že to nebude ono, protože odejít můžete vždy a vše je lepší, než se nudit doma. Je normální se i bát a stydět, když jdete poprvé někam, kde to neznáte, ale není to důvodem tam nejít, klidně se bojte a styďte, ale i s těmito pocity tam jděte a překonejte je. Čím víc se budete snažit to dělat, tím menší tyto pocity budou a naopak, čím víc budete zalézat, tím víc s tím budete mít problém se někam vypravit. Nedělejte si též iluze, že vás všichni pozorují a dohadují se, proč jste sama a jak vypadáte. Většina lidí se totiž stará jen sama o sebe, případně je zkroucena obavami, jak na ně pohlížíte vy. ![]()
Je jen na vás, jak ten čas využijete. Nevidím žádný důvod, proč čas doma proválet a prolitovat se, navíc se nezdá, že by to pomáhalo, naopak se budete cítit hůř.
Podívejte se třeba sem na společné aktivity https://www.spolecneaktivity.cz/ - tam se často sdružují lidé, kteří jsou single a chtějí něco podnikat bez toho, že by to bylo nuceně seznamovací. Zajdou do kina, na výlety, na kolo atd. a když se sobě líbí, tak se seznámí nebo taky ne a prostě si jen užijí čas spolu. Takových serverů je víc, jsou tam pravidelně inzerovány akce, které pořádají členové. Nemusíte čekat, že někdo něco vymyslí. Chce se vám do kina a nechcete sama? Vyvěste akci kdy a kde a na co a on se někdo přidá. Nebo si chcete pocvičit anglickou konverzaci? Určitě se najdou nadšení další, co se rádi přidají, ať to bude písemně nebo naživo někde v kavárně. Co mi říkal jeden pán, co tam jezdí s nimi na kolo, jsou tam typicky právě nejčastěji lidi ve vašem věku.
Pokud hledáte parťáky na vodu, dovolenou, stačí zadat hledám spolucestující a ukážou se vám servery, kde máte na vybranou spoustu možností, třeba zde http://www.spolucestovani.cz/ nebo zde http://www.spolucestujeme.cz/ . Nedávno známí z přírodovědné fakulty hledali třeba další do party na výpravu na raftech po řekách ve Francii, úplná pohádková dovolená třeba pro mne, navíc se zajímavými lidmi.
Můžete též vyrazit na workcamp, kdy budete něco dělat v cizině za stravu a ubytování, platíte si jen cestu tam a zpět. https://www.inexsda.cz/cs/workcampy - pocvičíte si tam zdarma i cizí jazyk, protože je to tam zařízeno tak, aby tam nebyli více než 2 lidi stejné národnosti a neshlukovali se spolu, ale museli spolu komunikovat navzájem v angličtině (nejčastěji), němčině ap.
Jestli jste člověk, který rád pomáhá druhým, můžete se podívat, co vše je za možnosti zde https://www.dobrovolnik.cz/prilezitosti - být prospěšná je docela fajn pocit pro vás, který vám pohladí sebevědomí. Někdo pomáhá rád lidem, jiný zvířatům, někdo je raději v krajině, ale každý si tam něco najde, navíc se seznámíte s podobně založenými hodnými lidmi. kteří jezdí upravovat někam krajinu, s postiženými na výlet jim pomoci třeba s vozíkem, stavět koňské ohrady a mnoho dalšího.
Jinak samozřejmě cokoliv, co se učíte a děláte, vás dělá zajímavou i pro přátele a kamarády či kamarádky, které svou aktivitou inspirujete, přitahujete a mají si pak s vámi o čem povídat. Když se něco naučíte nebo něco podniknete, můžete si založit i blog a psát o tom. Najdete spoustu lidí, které inspirujete. Třeba už svým hledáním aktivit a sebe sama, fotkami míst, kudy procházíte ap. Pokud budete upřímná a třeba trochu vtipná, zaujme to spoustu lidí, co se doma schovává za počítačem a jen se lituje. Vy pro ně můžete být obrovskou inspirací, nemusí se vše podařit, i o tom je život, že někam půjdete a bude to tam stát za houby. I tomu se lidi rádi zasmějí, protože to prožívá každý z nás.
Samostatní a akční lidé jsou pro okolí mnohem přitažlivější. Je těžké se bavit s někým, kdo nemá zájmy žádné. Až se do něčeho pustíte, ono vás určitě časem přitáhne něco, kde budou lidi, kteří se vám budou líbit a co vás zaujme. Napřed to ale musíte objevit. Kamarádka se takhle stala potápěčkou, kdy jezdí s partou kluků přes léto na moře a moc si to užívá a jiná se stala jeskyňářkou.
Je škoda, že jste nehledala zájmy v době dětství a puberty, ale lepší teď, než nikdy. I váš budoucí partner se bude lépe cítit s ženou, která na něm nevisí jako na jediném smyslu života, to je velmi dusivé.
Teda lidi všem moc děkuju. Na jednu stranu se stydím, na druhou jste mě dost namotivovali. Vůbec nevím, co se to se mnou děje a proč jsem nikdy neměla koníčka. Naši se mě snažili přivést ke sportu, který nesnáším, ale na žádné kroužky jsem nikdy nechodila
vždycky jsem chodila ven s kamarády, od 17 jsem měla přítele. Proto ty poslední dva roky najednou nevim, co se sebou. Kamarády mám, ale ty mají většinou partnery, ne-li děti a já se učím žít se sebou. A nějak se v tom placam
. Mate pravdu v tom, ze když to nezvládnu já, nemůžu to chtít po druhých. Včera jsem měla depku, jak jsem přibrala a tlustou mě nikdo chtít nebude, takže začnu cvičit. Miluju cestování, i bych si na to nasetrila, ale říkám si, ze to stejně bude k ničemu, protože jet sama třeba na víkend do Londýna se přece jen bojím
. Ale tancování zní skvěle. Jsem z Plzně, určitě tu nebo bude. I ty jazyky. Ono mít spoustu času je fajn, když ale víte, jak ho strávit tak, aniž byste premysleli nad tím, ze jste furt sami
. Mám fajn práci, pěkný byt a stejně si přijdu nešťastná. Jsem magor asi ![]()
@Swami Harashimi moc děkuji za tipy! Troufnu si říci, ze mluvit se se mnou dá soudě podle toho, že lidem nevadí se mnou trávit čas. Pravda je, ze je třeba naučit se byt i sama se sebou. Nedávno jsem zamítla účast na koncertě, protože přece nepojedu sama do Prahy na koncert a víte co? Pojedu. Sice pak asi budu v depresi, ze jsem tam jediná sama, ale pojedu
až se vazne mezi vámi stydím ![]()
@Moise do knihovny chodím, cvičit jsem teď tak nějak začala a kulturní akce? Žiju v Plzni, je jich tu spoustu, ale když nikdo nejde, bojím se sama. Ze se mi ostatní vysmejou, jaká jsem zoufalka. Jsem blba co ![]()
@jdukolem miluju cestování, ale sama se do zahraničí bojím. Jinak čtu knížky, což ale souvisí s tím sezenim doma. A taky mám rada víno
mám fajn práci, kolikrát jsem v ni dlouho prescas a vlastně je to něco, na co jsem se upnula. Teď mám nápad s podnikáním, ale kdoví, jestli realizovatelný. Nějak se proste celkově nemůžu nějak změnit život, myšlení. Na krku 27 a já se cítím nespokojena, ačkoli mi kromě toho chlapa asi nic nechybí. Jsem pitomá
@Anonymní píše:
@Moise do knihovny chodím, cvičit jsem teď tak nějak začala a kulturní akce? Žiju v Plzni, je jich tu spoustu, ale když nikdo nejde, bojím se sama. Ze se mi ostatní vysmejou, jaká jsem zoufalka. Jsem blba co
Blbá ne, jen nejistá a s tím se dá pracovat. Hele co třeba koně, tam uvítají každou ruku navíc a je to neskutečný relax. Nebo jít venčit psy do útulku když to na tebe padne.
@Plavuše Jo, shopping je můj velký koníček, který ovšem dost leze do peněz ???? Prala bych ti vidět můj botník
ale když to nemám kam vzít, ztrácí smysl
@Ou mate pravdu
stydím se. Kdo by měl zájem o unudenou ženskou s kilama navíc
začnu něco dělat. Jinak umru sama a tlustá. Dekuju!!!