Jak trávit čas sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.9.17 09:25

@Ou mate pravdu :( stydím se. Kdo by měl zájem o unudenou ženskou s kilama navíc :,( začnu něco dělat. Jinak umru sama a tlustá. Dekuju!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:26

@Pink Lady ano! Dekuju. Před časem mě tohle napadlo a pak jsem zapomněla. Díky moc!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:30

@Malaga mas pravdu. Přijdu si jak idiot. Jsem zdravá, mlada, s fajn práci, bydlením, rodinou, přáteli. A já drepim doma v sebelitosti! Dnes jdu na hokej a v týdnu pujdu klidně i sama! Něco najdu proste! Jinak fakt umru unudena, tlustá a sama :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.17 09:32

@terien koni se bojím, ale ten útulek je super napad! Miluju zvířata! Dekuju moc!

• Citovat
  • Upravit
24.9.17 09:32

Líbí se mi váš elán a přístup k věci, opravdu pište blog - třeba i zde, ráda vás budu sledovat a uvidíte na tom i sama, když budete zpětně číst, jak sama se někam posunete třeba za rok! Navíc, když to zveřejníte a uvidíte, že vás lidi sledují, zajímáte je, bude to závazné i pro vás se odvážit víc a víc. Držím palce a těším se, že dáte vědět, jak se daří. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.17 09:34

@Swami Harashimi ne ze bych psát nezvládla, píšu články v práci, ale nějak si nejsem jistá, co bych do blogu pridavala. Pochybuju, ze bude někoho zajímat život nezadané osamělé holky, když moji známí píší o tom, kde všude byli, jak mají zajímavý život a tak. Ale děkuji moc za podporu! Já věděla, ze tady ji najdu :hug:

• Citovat
  • Upravit
182
24.9.17 09:37

Ahoj, já jsem sama a myslím, že je super, když člověk má nějaký čas na sebe.
Bývám teda hodně v práci, protože mě baví a je jí hodně, ale když mám volno, ráda čtu, chodím běhat (začala jsem prvními neohrabanými pokusy, teď běhám desítky, i závody, poznala jsem přes běhání spoustu lidí, ve většině měst jsou skupinky, které chodí běhat spolu a je to moc fajn), baví mě geocaching (přes ten jsem se taky dostala ke spoustě nových lidí), ráda chodím na výlety (nemusí to stát skoro nic - stačí si koupit jízdenku za pár korun a udělat si výšlap v nedalekém okolí a užít si klid lesa nebo ten pocit, když zpocená vyfuníš kopec a dostaneš odměnu v pohodě krásného výhledu), dřív jsem i háčkovala (naučila jsem se háčkovat čepice podle návodů na netu a v zimě je hrdě nosím) a tak. Já teda ráda trávím čas venku, takže u mě jsou to hlavně ty výlety a běhání, ale i doma se zabavím bez potíží, třeba když je ošklivo.
A do kina chodím sama ráda, mnohem raději než s někým. Protože když jdu do kina s někým, většinou pak chce jít do hospody nebo něco, ale já mám ráda ten moment, kdy jdu večer sama z kina, v hlavě si opakuju některé scény, přemýšlím o filmu a nikdo mě při tom neruší (ale nechodím teda na filmy a la Hollywood, tam bych asi neměla o čem). Klidně jdu i sama do kavárny, do čajovny - nic na tom není. Ze začátku mi to taky přišlo divné, ale jde o to to zkusit a uvidíš, že na tom nic není. Beru si s sebou třeba knížku :-)
Jak už tady někdo psal, hlavně ve větších městech se koná sposuta akcí - různé food festivaly, bazárky na podporu útulků (tam člověk může vypomoct jako dobrovolník), tematické prohlédky měst, kulturní akce, autorská čtení, přednáška, některé jsou zadarmo - budeš překvapená, kolik toho je, a že vůbec nemáš tolik času, abys mohla stihnout všechno, co je zajímavé - na výběr toho je hodně. Zkus mrknout, co třeba pořídají knihovny, městské kulturní centrum apod. Jetsli máš facebook, podívej se na jejich stránky a jejich události. Když si každou, která tě zaujme, označíš jako „mám zájem“, budeš je pak mít na jednom místě - a hlavně: Facebook ti sám začně nabízet podobné akce - já jsem díky tomu přišla na spoustu akcí, o kterých bych jinak nevěděla.

Být sama se sebou je fajn. Já jsem teda introvert a chápu, že pro extroverty je to těžší (pro mě je zase těžší být ve větší skupině lidí, ale taky se učím vidět na tom pozitiva), ale když se střídají chvíle, kdy člověk volný čas tráví s někým, a kdy ho tráví sám, je to pestré a člověk se aspoň nenudí a sbírá hodně podnětů pro další aktivity. Určitě to zvládneš, jde jen o to nebát se zkoušet nové věci. Čím víc toho zkusíš, tím je větší šance, že najdeš něco, co tě opravdu chytne. Jen se nenechat odradit tím, že prvních pár věcí tě třeba nechytne. Ale když to nezkusíš, tak to prostě nezjistíš :) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.17 09:38

To si pište, že je to bude zajímat! A jak! Tohle je nejčastější problém, co lidi trápí. A i kdyby to zajímalo jen pár lidí, má to cenu především pro vás a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.9.17 09:38
@Anonymní píše:
@Swami Harashimi ne ze bych psát nezvládla, píšu články v práci, ale nějak si nejsem jistá, co bych do blogu pridavala. Pochybuju, ze bude někoho zajímat život nezadané osamělé holky, když moji známí píší o tom, kde všude byli, jak mají zajímavý život a tak. Ale děkuji moc za podporu! Já věděla, ze tady ji najdu :hug:

No nemysli si, on ten život ostatních taky není až tak úžasně zajímavý jak prezentují na soc. sítích. Já když vidím svou zoufalou kámošku jaký hází pózy na fb a přitom mi brečí na rameni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.9.17 09:40

Ehm- ne, tak takhle jsem to vážně nemyslela. První čím bych začala je učit mít sebe samu ráda. Mít zájem o to, co se s vámi děje, čím si ubližujete a čím si naopak pomáháte. A tedy posléze tlumit to čím si ubližujete (třeba to že veřejně píšete jak jste blbá a nezajímavá. WTF?) a spíš dělat to, co vás těší a čím si prospíváte.

Začněte třeba touhle knihou http://obchod.portal.cz/…tni-hodnoty/

Příspěvek upraven 24.09.17 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.9.17 09:42
@Anonymní píše:
a kulturní akce? Žiju v Plzni, je jich tu spoustu, ale když nikdo nejde, bojím se sama. Ze se mi ostatní vysmejou, jaká jsem zoufalka. Jsem blba co :,(

Hele, tak to vůbec není. Zkus překonat ty obavy a někam zajdi. Má zkušenost je tahle: Když mě nějaká akce zaujme, jdu sama. A když pak o té akci někomu vyprávím, tak mi lidi třeba říkají, že je to super, a ať jim řeknu, až zase něco takového bude, že by se rádi přidali. A tak třeba příště už nejdu sama :-) Když sebereš odvahu a párkrát sama půjdeš, můžeš se stát tím, kdo inspiruje druhé, kdo je informouje o možnostech a s kým budou rádi něco podnikat. Třeba se dostaneš dokonce do situace, že pak budeš pořád s někým někam chodit a budeš toužit po chvilce klidu sama se sebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.17 09:55

@terien Ano, to právě myslím. Lidi hází pózy, přetvařují se, ale upřímně to málokdo má odvahu napsat. Navíc někdo, kdo jen nekňučí a nelituje se, ale má odvahu s tím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.17 09:58
@Anonymní píše:
@Swami Harashimi ne ze bych psát nezvládla, píšu články v práci, ale nějak si nejsem jistá, co bych do blogu pridavala. Pochybuju, ze bude někoho zajímat život nezadané osamělé holky, když moji známí píší o tom, kde všude byli, jak mají zajímavý život a tak. Ale děkuji moc za podporu! Já věděla, ze tady ji najdu :hug:

Mám to podobně, jen mi je o dost víc než Tobě. Píšu si sama pro sebe a je fajn, si to s odstupem času přečíst. Momentálně si ujasňuji, jakého muže bych vedle sebe chtěla. Nedávno jsem viděla jeden film a tam se typově mihl. Nikomu to říct nemůžu, protože přemýšlím jak nějaká puberťačka, ale jsem zvědavá, jak to budu vidět za půl roku. Takže za mě doporučuji psát si deník, prostě se vypsat ze svých pocitů.

• Citovat
  • Upravit
24.9.17 10:00

Dám příklad - nedávno mi jedna dívka vyprávěla, jak byla sama na Erasmu a jakými pocity osamění tam trpěla. Brečela sama na pokoji, bylo jí blbé se někam vnucovat, všichni tam vypadali tak strašně spokojení. No a tak začala sama chodit běhat, plavat, koupila si bazarový skejt a kolo a jezdila tam po okolí, ale též chodila se bavit, na oběd ap. Měli i fb skupinu, kam napsala i pozvání, jestli by někdo nešel a on nešel, ale nedala se, šla sama a nakonec lidi chodili za ní, mluvili o tom, jak se sami stydí a že ji obdivují, že někam chodí, že je pro ně velkou inspirací a začali chodit s ní.
Zpětně to hodnotila, že ten čas, kdy byla sama a objevila se a své možnosti a překonala své strachy a rozmazlenost, byl pro ni nejcennější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.17 10:20

Vážně vám všem moc děkuju :hug: dost jste mě namotivovali, mám chut začít žít a něco dělat. Dnes hokej, na zítra něco vymyslím a jdu kouknout na nějaké tu jazyky. Kousek od domu mám důchoďák, kdysi jsem tam chodila na brigádu a třeba by potřebovali nějakého dobrovolníka. Útulky tu máme taky a na jaře do toho Londýna pojedu klidně i sama. pokud nebudu posera, ono je to tam teď všelijaký. A když nebudu mít na víkend žádný plán, půjdu sama na drink nebo na výlet. Něco vymyslím. Moc vám děkuju. A až budu zase sedět doma sama a v depresi, napíšu sem. Jste fakt vzpruha. Nenapadlo by mě, že mi to tady tak pomůže…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová