Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
My máme děti 12, 10 a 7, ale spíš mi jde o to, že on bude naštvaný, že jsem mu hodila děti na krk poté, co jsem s nimi byla na dovolené, zatímco on byl v práci a ještě mu tam jako bonus nechám jedno cizí a jdu si na pivo s kamarádkou. Vařit večeři už samozřejmě také nestíhám. 🙈
Tak pokud máš chlapa, který by to nezvládl a nedopřál, tak upřímnou soustrast
Večeři snad umí udělat sám a takhle staré děti nejsou žádná velká zátěž. Aspoň si je užije, když vás předtím neviděl ![]()
@MartinaIrena píše:
To je krásně napsaný. ❤️
A neni zivot moc kratky pprad se nekam hnat a nevidet to hezke i v tom, ldyz se s nekym blizkym smeju u filmu? Nevim kazdy extrem je podle me extrem…a tohle moda radoby aktivit, protoz nemam co na praci mi prijde nejvetsi konzum dnesni doby… diky, ktremu prestavame videt to opravdove, proto tihle lide malem umreli pro covidu, ldyz meli byt doma s detmi a dokonce s nima travit cas treba ucenim ![]()
@Aglája75 píše:
A neni zivot moc kratky pprad se nekam hnat a nevidet to hezke i v tom, ldyz se s nekym blizkym smeju u filmu? Nevim kazdy extrem je podle me extrem…a tohle moda radoby aktivit, protoz nemam co na praci mi prijde nejvetsi konzum dnesni doby… diky, ktremu prestavame videt to opravdove, proto tihle lide malem umreli pro covidu, ldyz meli byt doma s detmi a dokonce s nima travit cas treba ucenim
Já jsem hyper
což jsem si pořádně uvědomila až od doby, kdy mám děti. Takže potřebuju žít i odpočívat aktivně, produktivně (at učením dětí nebo sportem) Což se samozřejmě neslučuje s partnery (kteří byli aktivní vždycky jen pár let
) pak přišel gaučing.
Samozřejmě je v tom trochu nadsázky, plně chápu, že někdo potřebuje více spát, odpočívat. Ale jak potom i prudí, tak ztrácím trplěivost.
Ale pokud někdo chytá depku z toho, že neví co bude dělat
tak jde vidět, že nezná sám sebe a neumí se sebou žít. Jak říkáš - covid to taky ukázal.
@Aglája75 píše:
A neni zivot moc kratky pprad se nekam hnat a nevidet to hezke i v tom, ldyz se s nekym blizkym smeju u filmu? Nevim kazdy extrem je podle me extrem…a tohle moda radoby aktivit, protoz nemam co na praci mi prijde nejvetsi konzum dnesni doby… diky, ktremu prestavame videt to opravdove, proto tihle lide malem umreli pro covidu, ldyz meli byt doma s detmi a dokonce s nima travit cas treba ucenim
A proč tomu říkáš „někam se hnát“? Proč myslíš, že lidé, co rádi žijí aktivně, neumí odpočívat s partnerem u filmu?
Za mě je stokrát lepší se na ten gauč svalit poté, co si společně dáme 50km na kole a pivo v oblíbené zahrádce, než okamžitě po příchodu z práce. Tyhle aktivity neděláme proto, že nemáme co jiného na práci, ale proto, že ta „práce“ počká, život a zážitky ne ![]()
@unuděná píše:
A proč tomu říkáš „někam se hnát“? Proč myslíš, že lidé, co rádi žijí aktivně, neumí odpočívat s partnerem u filmu?Za mě je stokrát lepší se na ten gauč svalit poté, co si společně dáme 50km na kole a pivo v oblíbené zahrádce, než okamžitě po příchodu z práce. Tyhle aktivity neděláme proto, že nemáme co jiného na práci, ale proto, že ta „práce“ počká, život a zážitky ne
Máš elektrokolo, lenoško?
@Eustress píše:
Máš elektrokolo, lenoško?
Zbláznil? Nejdřív v 60
Ale bydlím u jedné z nejlepších cyklostezek v ČR, kde dáš 50km za dvě hodinky s prstem v nose, protože dobrý povrch a rovinka. Nezřídka si dáváme víkendové stovečky.
@Ijen píše:
A ted si to predstav v opacnem gardu? Bude chlap resit jestli je to problem, vratit se s detma z dovolene, hodit je zene na krk a jit na pivo? Nikdo nic resit nebude. Takze jdi na pivo.
On právě jo, jeho bych musela vyloženě vykopat. Ale nakonec jsem šla a dobrý
@unuděná píše:
Zbláznil? Nejdřív v 60Ale bydlím u jedné z nejlepších cyklostezek v ČR, kde dáš 50km za dvě hodinky s prstem v nose, protože dobrý povrch a rovinka. Nezřídka si dáváme víkendové stovečky.
Chci Tě vidět s prstem v nose. To budeš jediná
@Eustress píše:
Nepotřebuju ti nic dokazovat
To jako neznáš žádné ženy, co jezdí na kole nebo co?
50km dají i naše děti na celodenním výletě zhruba od 5 let. Že ty jsi lempl ještě neznamená, že to tak mají všichni
![]()
@Eustress Mojí kolegyni je 63 a dá úplně s klidem 60 km na obyčejným kole. K tomu jezdíme x kilometrový trasy na paddleboardu. Po 13 hodinový šichtě v práci jede ještě do fitka. Já v mých 30 bych při jejím tempu pošla bídnou smrtí. ![]()
@9Paja3 píše:
@Eustress Mojí kolegyni je 63 a dá úplně s klidem 60 km na obyčejným kole. K tomu jezdíme x kilometrový trasy na paddleboardu. Po 13 hodinový šichtě v práci jede ještě do fitka. Já v mých 30 bych při jejím tempu pošla bídnou smrtí.
Moje máma je taky podobně fit, sice jí ještě není 60, ale na kole nebo túře mi stačí s přehledem.
@Eustress píše:
50 km ti prijde hodne? Pro nekoho, kdon sportuje a na kole jezdi casto to je opravdu s prstem v nose. Ja ted ujela 28 km doma a jdu do prace. Mit volno jedu klidne 50 km venku dokud neni vedro a uplne na pohodu..
@unuděná presne 50 km ujede i moje 7 leta, je zvykla jezdit odmala se mnoua jen vybiram teren vhodny pro ni, aby to nebyl samy kopec, kdyz jede se mnou
@Eustress píše:
Proc jedina? 50 km pro trochu trenovaneho jedince nemuze byt problem kdyz i ja extra chcipak na cyklistiku zvladnu 30 kmza hodku a pul.
@unuděná píše:
Zbláznil? Nejdřív v 60Ale bydlím u jedné z nejlepších cyklostezek v ČR, kde dáš 50km za dvě hodinky s prstem v nose, protože dobrý povrch a rovinka. Nezřídka si dáváme víkendové stovečky.
Ty jsi jak můj muž. Si naježil kolo pod stromek. Měl hodně benefitů z práce. Než to mělo za týden propadnout. Tak si vybral kolo. My za ty jeho benefity většínou kola kupujeme. Letos jsem doufám na řadě já. Jsem mu říkala, že za tu finální cenu, kterou doplácel, že za to může mít elektrokolo. To jsem ani neměla říkat, jak se rozčílil, že na to není dost starý
.
Je teda fakt, že kolegyně otec i mamka dostali elkola k 70. A teď nadává, že děda je pohodlný. Úplně zlenivěl. Jak lítal má běžném kole, tak víc ty nohy a kolena protahoval. Teď víc šmajdá. Ale zas si zadeje na výlet po okrese mnohem dál.