Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi mě štve, že i když už mám rok po rodičovské, tak se pořád nemůžu dostat do pohody, kdy mám jako ženská na sebe čas (rozhodnutí co si ráno obléct trvá tak dvě minuty, kadeřnice mi vyjde tak jednou za dva měsíce, na kosmetiku už není čas)
A druhá věc - hodně maminek dětí ze školky je buď ještě doma s druhým dítětem nebo mají půluvazek. A kdo to má jako my, má zase babičky. Zkrátka uvažuju tím směrem, že bych přešla na rok na dva na menší úvazek… i za cenu změny práce a samozřejmě menších peněz. Byla bych asi klidnější a pohodovější.
Mam ctyrmesicniho syna a uz mesic chodim na plny uvazek do prace, ridim nekolik oddeleni a mam pod sebou 150 lidi.
Stara se tatinek, obedy vozi restaurace, uklid co jak stihnu po veceri, jinak uklizi muz.
Po praci se venuju malymu, chodime vsichni do parku a vecer delam co stihnu. Vikendy nedelam nic, jen se venuju svym chlapum.
Anonym z duvodu informace o praci a propojeni nicku. Pokud je problem, prispevek smazat.
@krrrenka píše:
Není to klasická odpolední. Chodí od šesti do půlnoci. Zbytek nadělává o víkendu, zaměstnavatel mu vyšel vystříc… Žijme na venkově, má na starosti dům, zahradu, nakupuje, občas uvaří. Má toho taky dost. Není žádný flákač.
Nenazvala jsem manzela flakacem, jen mi nebylo jasne co je ve vasem pripade „odpoledni“. Ale kupa nadobi by na tebe cekat nemela, to se na me nezlob, ale to snad chlap zvladne, ne? Musi varit/chystat obed pro sebe, tak vam zbyde na veceri. Kupu nadobi by po sobe mel zlikvidovat. Ja osobne bych se po prichodu z prace venovala dcerce a manzelovi, na nejaky domaci prace bych hodila bobek. Jestli chodi chlap do prace i o vikendu, mate na sebe malo casu. ![]()
@krrrenka píše:
Asi mě štve, že i když už mám rok po rodičovské, tak se pořád nemůžu dostat do pohody, kdy mám jako ženská na sebe čas (rozhodnutí co si ráno obléct trvá tak dvě minuty, kadeřnice mi vyjde tak jednou za dva měsíce, na kosmetiku už není čas)
A druhá věc - hodně maminek dětí ze školky je buď ještě doma s druhým dítětem nebo mají půluvazek. A kdo to má jako my, má zase babičky. Zkrátka uvažuju tím směrem, že bych přešla na rok na dva na menší úvazek… i za cenu změny práce a samozřejmě menších peněz. Byla bych asi klidnější a pohodovější.
Tak jestli tu moznost mas, urcite je to lepsi. Nez se ditko osamostatni vic. Podle me je treba dobry uvazek na 6 hod denne. Ty 2 hodiny navic delaj strasne moc. A nebo moznost mit 1 den volna.
@Ter85 Přesně. Začíná se to hroutit na všech frontách… Nepořádek, únava, sem tam hádka, nespokojenost sama se sebou. Prostě to nejde dobrým směrem. Dělám od září a zatím si to nijak režimově nesedlo.
@krrrenka píše:
@Ter85 Přesně. Začíná se to hroutit na všech frontách… Nepořádek, únava, sem tam hádka, nespokojenost sama se sebou. Prostě to nejde dobrým směrem. Dělám od září a zatím si to nijak režimově nesedlo.
Mam zkraceny uvazek 30 hod a delam 3× tydne 8 hodin v kancelari, 1 den den z domova a 1 den volno. Ruzne to kombinuju, deti jsou porad nemocne. Je to k nezaplaceni, sice honicka porad, ale mam 2 dny v tydnu vic casu na deti.
Děkuji za reakce a tipy. Dnes už nic nevyřeším.. Jdu do postele. Ráno nanovo ![]()
Prijde mi hrozne krasny to, jak jsi napsala, ze se na tebe tesi a ze se te pta, jestli uz jsi hotova, abyste mohly bejt spolu
Uplne me to takhle po ranu dojalo.
Já dělám třetím rokem na zkrácený úvazek a zatím změnu neplánuju. Holky mají 6 a 8, končím ve 2, nakoupím, dojdu na autobus a ve 3 je vyzvedávám. Máme každý den odpoledne volné, nádobí umyje myčka, prádlo vypere pračka a vysuší sušička, takže žehlení je 1× za měsíc až dva. Pracovní dobu mám 6 hodin/den a úplně to stačí.
Nádobí si myslim, že by mohlo být umýté, když je manžel dopo doma. Jinak bych v týdnu asi nic neuklízela a věnovala se radši dceři. Po příchodu bych si dala v klidu kafe a pak vyrazila s malou ven. Večeři jen studenou. Úklid bych dělala např. v sobotu dopoledne. Já jsem ted na RD s druhým prckem, ale z původní práce bych chodila domů taky v půl šestý, což nechci, takže budu shánět něco na zkrácený úvazek, snad se poštěstí. Jeslti máš tu možnost, neváhala bych.
@krrrenka U nás asi takhle. 6 hod budíček, 7 hod děti stepují před školkou (5 a 6 let) já v práci do 16.30 když je třeba i do 17 hod. V 17 - 17.30 příchod domů. Vyzvedává manžel. Ten se nepodílí na žádných domácích pracích, kromě občasného vaření. Takto je to každý den. Babičky nemáme k dispozici, jsme na to sami. Jinak to vlastně ani nejde…
@Azeretereza píše:
Prijde mi hrozne krasny to, jak jsi napsala, ze se na tebe tesi a ze se te pta, jestli uz jsi hotova, abyste mohly bejt spoluUplne me to takhle po ranu dojalo.
Jé, to je milý pohled na věc, děkuji za něj, hned dodá víc sil ![]()
@Lerista píše:
@krrrenka U nás asi takhle. 6 hod budíček, 7 hod děti stepují před školkou (5 a 6 let) já v práci do 16.30 když je třeba i do 17 hod. V 17 - 17.30 příchod domů. Vyzvedává manžel. Ten se nepodílí na žádných domácích pracích, kromě občasného vaření. Takto je to každý den. Babičky nemáme k dispozici, jsme na to sami. Jinak to vlastně ani nejde…
Taky toho máte dost. Mě ta únava po práci docela skolí.. potřebovala bych se aspoň slabou hodinku nadechnout se k dalšímu výkonu.
@krrrenka Mám toho fakt dost. Jsem k tomu navíc hodně nemocná, mám ČID a mám toho nad hlavu. Tahle doba je o přežívání.