Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jdu pro radu. Jedeme s přáteli na dovolenou do kempu do chatky. Ale máme problém, v chatce není chladnička. Chladící taška vydrží maximálně 3 hodiny, ale to je málo.
Nemáte někdo tipy a triky, jak udržet některé jídlo v chladu??
Děkuji
@ŽofkaTofka píše:
Ahoj, jdu pro radu. Jedeme s přáteli na dovolenou do kempu do chatky. Ale máme problém, v chatce není chladnička. Chladící taška vydrží maximálně 3 hodiny, ale to je málo.Nemáte někdo tipy a triky, jak udržet některé jídlo v chladu??
Děkuji
Tak si kupte/půjčte chladničku do zásuvky, dělají i do auta. Jinak zkrátka musíte vézt tepluvzdorné potraviny.
V kempech většinou bývá kuchyňka s lednicí, někde třeba k pronájmu na pobyt, jinde zdarma. Určitě to na stránkách kempu jde zjistit. ![]()
Samozřejmě jsme to zjišťovali, bohužel v tomto kempu nic takového není a ani za příplatek nám žádnou nepůjčí. Tak zjišťujeme, jak by se to dalo vyřešit. Ale díky ![]()
To nijak nevyřešíš. Denně chodit nakupovat čerstvé, popřípadě jídlo zavařit do sklenic. A jinak s sebou jen trvanlivé.
@ŽofkaTofka píše:
Ahoj, jdu pro radu. Jedeme s přáteli na dovolenou do kempu do chatky. Ale máme problém, v chatce není chladnička. Chladící taška vydrží maximálně 3 hodiny, ale to je málo.Nemáte někdo tipy a triky, jak udržet některé jídlo v chladu??
Děkuji
A to tam budeš bydlet několik let, že potřebuješ ledničku?
@Zumpa
Týden, ale jde spíš o to, že přijedeme dopoledne, a navečer si chceme něco ogrilovat, ale nechceme se po.srat hned první den ze zkaženého masa. ![]()
A město, kde nemají předražené věci je cca 15 km daleko, tak jsme se chtěli vyhnout dennímu dojíždění. ![]()
@Cenarius píše:
Lahváče jdou dát na provázek a naházet do rybníka.
Kéžby to bylo tak blízko a pod naším dohledem, aby nám to tam nešel nikdo vypít ![]()
@ŽofkaTofka píše:
@KalukapSamozřejmě jsme to zjišťovali, bohužel v tomto kempu nic takového není a ani za příplatek nám žádnou nepůjčí. Tak zjišťujeme, jak by se to dalo vyřešit. Ale díky
Tak to je opravdu škoda, bohužel ne každý kemp je dobře vybaven. Potom jedině půjčit si přenosnou ledničku, která se dá zapojit do auta i do zásuvky. Aspoň na to maso a třeba víno by to mohlo stačit. ![]()
@Kalukap píše:
Tak to je opravdu škoda, bohužel ne každý kemp je dobře vybaven. Potom jedině půjčit si přenosnou ledničku, která se dá zapojit do auta i do zásuvky. Aspoň na to maso a třeba víno by to mohlo stačit.
Joo, v tom kempu vládne skoro ještě komunismus.
Právě sháníme, kde se dá, ale nikdo ze známých na půjčení nemá a kupovat to na týden se nevyplatí. Tak hledáme ještě jinou variantu.
@ŽofkaTofka píše:
@Zumpa
Týden, ale jde spíš o to, že přijedeme dopoledne, a navečer si chceme něco ogrilovat, ale nechceme se po.srat hned první den ze zkaženého masa.A město, kde nemají předražené věci je cca 15 km daleko, tak jsme se chtěli vyhnout dennímu dojíždění.
tak si vezmětě takové jídlo, které nemusí být v chladničce, ne? A holt to maso na grilování si dojedete koupit do toho městečka nebo ho dejte zmrazené do těch chladících boxů. To by mohlo vydržet.
@ŽofkaTofka Chápu, já jednou chladila provizorně na dovolené v plastové termo tašce, koupila jsem plno zmražených špenátů, zabalila je do deky a taška vydržela obstojně chladit docela dlouho. Případně známí si na rybaření u vody vozí polystyrenovou krabici narvanou ledem nebo něčím mraženým a mají to funkční klidně celý víkend na sluníčku.
Kdyz jsem vezla na vodu spekacky a dort v patek odpoledne a potrebovala jsem to na sobotni vecer, vzala jsem tu pasivni lednicku, narvala ji zmrzlyma petkama s vodou a jeste omotala alumatkou a bylo to uplne krasne chladne i presto, ze jsme to meli v kufru od auta a venku (!) bylo 35st.
Buď nekupovat věci, které je nutné i krátkodobě skladovat v chladu, nebo pořešit ledničku, jsou např. lednice na plyn.