Jak ukládáte ke spánku dvouměsíční děti?

436
25.8.18 17:16

Udrncat v kocarku? Takhle maly jeste snad nevyskoci. My mame jeden hluboky permanentne v loznici a vzdy v nem uhoupeme (jako satek ale neni problem s odkladanim). My uz ted teda nemuzeme nechat spat v kocarku bez dozoru, takze ho vemu i s tou podlozkou a premistim do postylky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
25.8.18 17:53

U dcery jak kdy, někdy usnula sama v postýlce a nebo v náručí (měla jsem na ní takovou fintu chování, při které usnula) a pak jsem ji položila bud na gauč či do postýlky.
U syna jsem si pořídila pojízdný košík a zavinovačku swaddle me (z ostatních se bez problémů dostal). Dudlík jsem mu maličko zafixovala polštářkem z peciček.
Jinak jsem si ještě vzpomněla, že na dceru fungovala kapička Baby Calm na dudlík. A u obou dětí plenu šmrdolínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.8.18 18:04

@Mercury No přiznám se že pořizovat další kočár domů se mi fakt nechce, nemáme výtah takže přenášet 2 patra taky pořád nebudu.. venku v kočáru jakž takž usne a tam ho asi necháme. Ale díky za zkušenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
25.8.18 18:11

@sladke-mameni Tak ona staci i jen ta korbicka (kdyz nekam hedeme vemu jen korbicku a polozim ji na maly polstar a vytvorim tak kolibku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.8.18 18:45

@Pocahonta Tu plenu na šmudlání jsem slyšela často, starší to teda absolutně ignoroval :mrgreen: Ale to myslíš až když nebyl v zavince, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
25.8.18 18:45

@Mercury To je ale zajímavej fígl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.8.18 18:51

@sladke-mameni Tak teď už si moc nevzpomínám, ale je logické, že asi ano, aby se dítě neudusilo. Pokud by mu ale koukaly ručičky, tak bych mu už plenku dávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
25.8.18 19:06

Pokud mi dítě neuslo u prsa, vyhodnotila jsem to tak, že se mu ještě nechce spát. :lol: Pokud bylo i přes to mrzute a nemohlo zabrat, většinou to jistil šátek nebo tatínkova náruč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.8.18 19:20

Já na noc dala mlíko a pak jsem ji houpala na rukách a položila do postýlky. Přes den to bylo horší a nakonec to zachránil košík na kolečkách. Prostě jsem ji uvozila a chrápala. No ale taky bylo období, kdy se vedle ní nesmělo ani uprdnout a hned byla vzhůru a vozila jsem zas, s tim neporadim. Teď je na košík už velká, tak už jedině kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
25.8.18 23:07

Syn neměl s usnutím nikdy problémy, je to spáč. První čtyři měsíce spal v hnízdečku, pak v prázdné postýlce. Většinou ho stačilo otočit na bok, dát k němu bavlněnou plenu a spal, případně ho chvíli hladit po zádech. Nekojila jsem, ale u flašky mi usnul málokdy a dudlíky nechtěl, hned je plival. U syna platilo klid a bavlněná plena na mazlení, hlavně žádné drncání v kočárku ani pohupování v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
26.8.18 11:35

@novomamča mám to úplně stejně :) mám dvouměsíčního chlapečka a večer ho dam do postýlky v hnizdecku… kolikrát ještě kouká na kolotoč a brouka si a pak usne sám… až tomu nemůžu uvěřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí