Jak uklízí vaše děti 10+

1186
3.9.16 11:28

Jak uklízí vaše děti 10+

Ahoj, chci se zeptat jaký máte systém úklidu. Dcera 11 let má v pokoji chaos, což by mi tak nevadilo, ale nemůže nic najít - věci do školy, průkazky, peněženku, noty, klíče, pořád něco hledá. A mě se ptá, kde to je. Vysvětlení ani názorný příklad nepomáhá. Teď jsem tedy nařídila, že každou sobotu dopoledne se bude uklízet (stylem sklidit postel, skříňky, podlahu, otřít prach, vyluxovat a vynést koš) ona svůj pokoj, já jdu příkladem tak vezmu zbytek bytu. Dnes to celkem dobře proběhlo, ovšem dcera má dojem, že je to buzerace, a že se nic nestane, když se uklízet nebude.
Jak je to u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
213
3.9.16 11:38

A jak jste to delali doted? To se neuklizelo? Muj syn ma 4 roky a vi ze vsechno ma sve misto, dokaze si uklidit pokoj na jednicku.tim se nechci vychloubat, jen jste s tim asi meli zacit driv nez v 11 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
3.9.16 11:40

U nás doma se každou sobotu dopoledne uklízelo, my se ségrou nejdřív jenom náš pokojíček(porovnat věci, vysát, utřít prach, odnést oblečení atp.) a později se přidávaly různý úkoly ohledně úklidu zbytku domu (s přibývajícím věkem). V neděli dopoledne se zase dělali úkoly. Takhle to šlo od první třídy minimálně do 6. třídy.
Jako buzeraci jsem to nikdy nebrali, ale radostí jsme taky neskákali no, uklízení je nuda, já nerada uklízím i teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
3.9.16 11:42

@lenk dcera do této doby nepomáhala? jestli ne, tak se nediv, že se ji nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.9.16 11:46

@lenk No, nechci moralizovat, sama mám děti ještě malé, ale asi jste měli s tím uklízením začít dřív. Mám 11letou neteř a svůj pokoj si uklízí sama (resp. se jí to připomene, ale udělá to bez pomoci), pak má na starosti každý den nakrmit křečky a andulky, co mají doma a z těch společných věcí třeba dát talíře a příbory na stůl před jídlem, poklidit stůl po jídle a dát nádobí do myčky, pak ji vyklidit, utřít prach. Uklízet po sobě hračky, oblečení je samozřejmost. To, co popisuješ u své dcery, dělá její 6letý bratr, odpovídají mu „Kam sis to dal, tam to máš, já ti to hledat nebudu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
3.9.16 11:50

Srovnávat čtyřleté dítě které udělá cokoliv za bonbón s holkou v pubertě je fakt vtipné :mrgreen:

Je v pubertě, a prostě jí příjde opruz všechno co jí nebaví. To je normální. Jestliže máte zavedený čas tak prostě uklízet musí a hotovo. Nečekej že z toho bude unešená, protože ji to prostě nebaví. Hlavní je že to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
3.9.16 11:57

Asi tu vyfotím pubošův pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
3.9.16 11:59
@Aletheia píše:
Srovnávat čtyřleté dítě které udělá cokoliv za bonbón s holkou v pubertě je fakt vtipné :mrgreen:Je v pubertě, a prostě jí příjde opruz všechno co jí nebaví. To je normální. Jestliže máte zavedený čas tak prostě uklízet musí a hotovo. Nečekej že z toho bude unešená, protože ji to prostě nebaví. Hlavní je že to udělá.

Souhlas, mám doma to samé jako zakladatelka, ale 13letou, k pořádku ji vedu ale od narození je to vláčná pomalá líná povaha. Celý tatínek :lol: :lol: a ted s bující pubertou je to mazec 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.9.16 12:10
@lenk píše:
Ahoj, chci se zeptat jaký máte systém úklidu. Dcera 11 let má v pokoji chaos, což by mi tak nevadilo, ale nemůže nic najít - věci do školy, průkazky, peněženku, noty, klíče, pořád něco hledá. A mě se ptá, kde to je. Vysvětlení ani názorný příklad nepomáhá. Teď jsem tedy nařídila, že každou sobotu dopoledne se bude uklízet (stylem sklidit postel, skříňky, podlahu, otřít prach, vyluxovat a vynést koš) ona svůj pokoj, já jdu příkladem tak vezmu zbytek bytu. Dnes to celkem dobře proběhlo, ovšem dcera má dojem, že je to buzerace, a že se nic nestane, když se uklízet nebude.
Jak je to u vás?

U nás jsme zavedli metodu, která se mi líbila v nějakém vtipu.

Heslo na wi-fi:

• vyluxuješ
  • vyneseš smetí
  • uklidíš si v pokoji
  • utřeš nádobí

Stejně starý puberťák to na nás taky zkouší a když to nejde po dobrém, manžel zablokuje noťas, tablet, změní heslo na wi-fi a může se mladej stavět na hlavu… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 12:18

Děkuju. nejdřív jsem se zděsila moralistů ale naštěstí reagují i jiní. já doma uklízím průběžně a od dcery chci totéž, jen mě štve, že se to s věkem nezlepšuje, naopak. tak jsem zavedla tu sobotu, což jsem si myslela, že pro ni bude úleva, že vlastně uklízí jen jednou v týdnu. no a zase nic, asi fakt ta puberta a mně nezbyde než se s tím smířit. vlastně jsem napsala jak abych věděla jestli toho po ní chci tak moc (podle toho jak se tváří). jinak denně uklízí nádobí, krmí křečka a venkovní kočky, s tím problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 12:20

@matkabagristy vyfoť, prosíííím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 12:22

@radúna jak dlouho vydží bez wifi a technologií? dcera by si šla v klidu číst, a uklízet rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 12:28

@markizka @Hoa Mai ptala jsem se na děti 10+, ne na čtyřleté :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 12:33

@JayLee což to já k tomu vedu dceru taky odmala, ale je to problém čím dál větší. přeju ti ať to tvým dětem vydrží i do puberty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
3.9.16 12:34

@lenk mam 15 a 12 rocne netere a pokoje im komplet uklizi maminka. :lol: komplet, mysleno aj supliky ve stole, nie len prach, obleceni a vysati koberce. v ich rodine vobec nefunguju nejake pravidla. vsechno dela maminka. holky maju mobily a manzel PC. a ty mamo se starej. smutne. na jednej strane je mi luto svagrovej, na druhej strane holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí