Jak uklízí vaše děti 10+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
3.9.16 13:14

@Denisa56 chtěla jsem holku :oops: Se máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.9.16 13:25
@lenk píše:
@radúna jak dlouho vydží bez wifi a technologií? dcera by si šla v klidu číst, a uklízet rozhodně ne.

Moc dlouho ne. Nečte, nebaví ho to :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
3.9.16 13:25

@Nimie Systematicky každý den se uklízí teď a každý den je to s cirkusem. Mohla bych zkusit zavést ty soboty a třeba až uvidí, že jim to pak zabere půl dne, budou raději uklízet každý den, když to bude jen chvíle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
3.9.16 13:29
@rezulka píše:
@Nimie Systematicky každý den se uklízí teď a každý den je to s cirkusem. Mohla bych zkusit zavést ty soboty a třeba až uvidí, že jim to pak zabere půl dne, budou raději uklízet každý den, když to bude jen chvíle ;)

Aha, jo, tak to zkus :) my soboty právě nesnášeli, nesnáším je doposud :lol: tak mamka zavedla její dospělácký režim a bylo to, řekněme „snesitelné“. I ségra uklízí líp od té doby (ale tak ta už je taky koza veliká :lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
3.9.16 13:56
@lenk píše:
Děkuju. nejdřív jsem se zděsila moralistů ale naštěstí reagují i jiní. já doma uklízím průběžně a od dcery chci totéž, jen mě štve, že se to s věkem nezlepšuje, naopak. tak jsem zavedla tu sobotu, což jsem si myslela, že pro ni bude úleva, že vlastně uklízí jen jednou v týdnu. no a zase nic, asi fakt ta puberta a mně nezbyde než se s tím smířit. vlastně jsem napsala jak abych věděla jestli toho po ní chci tak moc (podle toho jak se tváří). jinak denně uklízí nádobí, krmí křečka a venkovní kočky, s tím problém není.

Není náhodou znamení býk? Ta moje je☺a taky každý rok doufám že bude líp a ono nic :zed: :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.16 14:24
@lenk píše:
Ahoj, chci se zeptat jaký máte systém úklidu. Dcera 11 let má v pokoji chaos, což by mi tak nevadilo, ale nemůže nic najít - věci do školy, průkazky, peněženku, noty, klíče, pořád něco hledá. A mě se ptá, kde to je. Vysvětlení ani názorný příklad nepomáhá. Teď jsem tedy nařídila, že každou sobotu dopoledne se bude uklízet (stylem sklidit postel, skříňky, podlahu, otřít prach, vyluxovat a vynést koš) ona svůj pokoj, já jdu příkladem tak vezmu zbytek bytu. Dnes to celkem dobře proběhlo, ovšem dcera má dojem, že je to buzerace, a že se nic nestane, když se uklízet nebude.
Jak je to u vás?

dojem může mít jaký chce.. můj kluk ví, že pokoj je jeho a prostě uklízet bude on. Od jisté doby odmítám cokoliv hledat - ty sis to uklidil, ty si to najdi. Má 2 stoly, jeden školní, druhý „pracovní“ s pc.. vše musí být odděleno. Luxuje 2× týdně, denně uklízí a pečuje o morče, teď začne aji mýt nádobí - bude prostě muset :mrgreen: já se moc na názor neptám, prostě ukliď, hotovo.. když nebude, jsou sankce ala odpojení internetu a pod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.16 14:27

@lenk mmchdm, náš dvouleťák ví, že se večer uklízí - hračky a jeho věci.. chce to začít mnohem dřív, pak nehází xichty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 14:32
@benetka píše:
Dcera teprv bude mit 10 let, ale pomaha jiz od utleho veku, kdy si sama uklizela hracky kazdy vecer nez sla spat. Nyni ma nba starosti komplet cely pokoj-luxovani, utirani prachu, prevleceni povleceni a jeste ma na starosti koupelnu. Kdyz potrebuji pomoc, tak luxuje cely dum uklizi dle potreby. Sice to nedela uplne dobrovolne, ale zadne sceny take nejsou. Do skoly take nechodi kazdy den s nadsenim, ale je to jeji povinnost, tak to dela, neb je tak naucena. Asi chtelo vyzadovat po dceri jiz dele nejakou cinnost a ne az v 11.letech. :mavam:

to jsi právě špatně pochopila nebo já špatně napsala, dcera pomáhá a uklízí odmalička, ale s věkem je s tím čím dál větší problém. přeju ti, ať se ti podobná situace vyhne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
3.9.16 14:34

Tak moji hoši doma uklízí o víkendech, protože přes týden mají dlouho školu, družinu, kroužky. Takže přes týden si sice uklízí denně, ale po sobě (ze stolu, wc, oblečení, hračky, ustlat) + drobné práce (myčka, odpadky) a o víkendu skládají prádlo, utírají prach, vysávají, pracují na zahradě. Ale je jim teda 7 a berou to jako samozřejmost, takže ve věku 10+ předpokládám, že to bude vypadat stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 14:37
@rezulka píše:
Mám dvě devítileté děti a dvouleťáka. Ten malý momentálně uklízí nejlíp, nejrychleji a bez řečí. Dvojky byly v jeho věku stejné. Takže opravdu nejde srovnávat malé děti s těmi odrostlejšími. Těm se teď nechce nic, všechno je otravuje. Kluk navíc ten bordel ani nevidí, pro něj je to uklizené, já šílím. Holka bordel vidí, nicméně je jí to jedno. Neustále něco hledají, svádějí to jeden na druhého a nejlépe ještě na malýho, že jim to sebral atd… vyklidit myčku, neskutečný problém, vše s kecama, dcera pak půl dne nafrňená, že se po ní něco chce. Ve skříni s oblečením taky chaos. Děs. Ale celkem se mi líbí ten tvůj systém, že se bude uklízet jeden den, pravidelně. Možná to zavedu. Teď to vypadá tak, že po nich každý den hulákám, ať si uklidí, než půjdou ven, než půjdou spát a tak pořád dokola. Ale zas někdy mě překvapí, že o víkendu brzy vstanou, zavřou se v pokojíčku a bez říkání ho krásně uklidí. Ale to je fakt vyjímečně. Přeji všem pevné nervy.

ano, takhle to zhruba vypadalo doteď u nás. úklid jednou týdně mi připadá lepší i pro mě, že dítě nehoním k úklidu každý den. uvidíme jak to bude efektivní po čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 14:39
@Frída34 píše:
Není náhodou znamení býk? Ta moje je☺a taky každý rok doufám že bude líp a ono nic :zed: :dance: :lol:

nene, je to váha :think: takže nad každým papírkem váhá, co s ním :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
3.9.16 15:27
@lenk píše:
nene, je to váha :think: takže nad každým papírkem váhá, co s ním :D
:) :jazyk: :jazyk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.9.16 15:59
@markizka píše:
A jak jste to delali doted? To se neuklizelo? Muj syn ma 4 roky a vi ze vsechno ma sve misto, dokaze si uklidit pokoj na jednicku.tim se nechci vychloubat, jen jste s tim asi meli zacit driv nez v 11 letech

Q: maminky, pomoc, nachytala jsem svou třináctiletou dceru, jak za rohem baráku kouří! Jak to řešíte?
A: Můj syn má čtyři roky. Nekouří - tím se nechci vychloubat, jen jste měli začít s protikuřáckou výchovou dřív.
A: Můj tříleťák nekouří a nikdy kouřit nebude, říkal mi to. Asi holku špatně vedeš, no.

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.9.16 16:04
@lenk píše:
@markizka @Hoa Mai ptala jsem se na děti 10+, ne na čtyřleté :hug:

Však píšu o jedenáctileté neteři. Jedenáct je podle mě 10+, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
3.9.16 17:02
@Petula111 píše:
Q: maminky, pomoc, nachytala jsem svou třináctiletou dceru, jak za rohem baráku kouří! Jak to řešíte?
A: Můj syn má čtyři roky. Nekouří - tím se nechci vychloubat, jen jste měli začít s protikuřáckou výchovou dřív.
A: Můj tříleťák nekouří a nikdy kouřit nebude, říkal mi to. Asi holku špatně vedeš, no.:mrgreen:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect