Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja jsem dceri davala pres den v 9. mesicich „lepsi“ jidlo nez mlíko. Pres den si na prso ani nevzpomnela, chtela pak jen v noci. Prvni noc odnaucovani, kdy se vzbudila na kojeni tak chvilku zobackovala a hledala prsa. Ty jsem mela schovany v triku, ale chovala jsem ji jako pri kojeni a nabidla jsem ji flasku se sunarem. Kupodivu ji přijala. Asi jsem mela štěstí, ale vubec jsem s odnaucovanim nemela problem. Jenom s UM, vzala na milost jen ten Sunar
Kamarádka odjela „pryč“,šla spát jen k mamince na druhou stranu vsi, ale to se děcku neřeklo samozřejmě. Taky kojila přes 2 a půl roku a dítko pořád vyžadovalo, tak to řešila takhle. Prespala jinde pár nocí a bylo.
Ja Jsem si pruhlednou lepiaci páskou prelepila bradavky a řekla ze už není
a manzel s ni spal první a druhou noc.
@Paty Rose před 14-ti dny jsem přestala kojit syna(25měsíců) byla jsem na tom úplně stejně. Spát s tatínkem nechtěl, to jsme zkoušeli několikrát. Když mě začal v noci kousat, protože jsem mu chtěla vzít prso, řekla jsem si a dost. Jemu jsem celý den říkala, že už je veliký a mlíčko už nedostane a prsa, že jsou nemocné od jeho kousání. Vyšlo to na víkend, kdy sousedi zrovna někam odjeli. První noc plakal často, druhá už byla lepší a třetí vůbec. A já jsem se konečně vyspala. A jinak se mě každý den ptá, jestli už může mlíčko a usíná s rukou v podprsence. Přeji hodně trpělivosti a málo slziček.
Já jsem odstavila cca ve stejném věku a dá se říct že z hodiny na hodinu
Už jsem kojila jen před usnutím, ale dcera se začala v noci budit čím dál častěji a vyžadovala být přicucnutá, ležela na mě, já záda vejpůl, nervy v háji… Prostě po jedné šílené téměř probdělé noci to rozhodnutí ve mně dozrálo, to je myslím hodně důležité, abys ty s tím byla srovnaná, ale to už asi jsi
Poprvé řvala asi hodinu v kuse, docela hystericky, ale když jsem si přelepila prsa náplastí a ukázala, že mlíčko už prostě neteče, tak to překvapivě snadno vzala jako fakt. Párkrát se ještě zeptala, nějakou dobu se s nimi občas chtěla aspoň pomazlit a dodneška je ráda vidí
Až mě to překvapilo, že u závislačky, jako byla moje dcera, to proběhlo tak snadno. Hodně štěstí ![]()
@mili73 píše:
A jinak se mě každý den ptá, jestli už může mlíčko a usíná s rukou v podprsence.
ty jo, z toho bych asi byla spatna…
Proste se rozhodnout a nenechat si nicit zdravi. Par noci se revem vydrzi kazdy. Odstavila jsem ze dne na den obe v 17 mrsicich.
Na vikend jsem odjela pryc a pak uz jsem prso proste nedala. Za tyden uz mleko ani nechtela a spala celou noc.
Ted odnaucuji dceru od nocniho kojeni. Bude mit 16m. Odesla jsem na tyden z loznice a ona spala jen s s manzelem. Kdyz se vzbudila, manzel ji rekl, ze maminka neni. 1.noc plakala tak 5 min 3× za noc, 2.noc tak 2× a 3.noc uz spala bez probuzeni. Uz je to tyden, co spi bez probuzeni cca od pul 8.do 6. Vecer jsem nakojila, ona usnula a ja odesla. Po probuzeni jsem ji zase nakojila a po dlouhe dobe jsem videla, ze opravdu saje a ne jak v noci, kdy si 5× potahla a pak u prsa spala a mela ho jak dudak…uplne stejne jsem to praktilovala i u starsi dcery. Fungovalo to stejne.
@circus píše:
Ja jsem dceri davala pres den v 9. mesicich „lepsi“ jidlo nez mlíko. Pres den si na prso ani nevzpomnela, chtela pak jen v noci. Prvni noc odnaucovani, kdy se vzbudila na kojeni tak chvilku zobackovala a hledala prsa. Ty jsem mela schovany v triku, ale chovala jsem ji jako pri kojeni a nabidla jsem ji flasku se sunarem. Kupodivu ji přijala. Asi jsem mela štěstí, ale vubec jsem s odnaucovanim nemela problem. Jenom s UM, vzala na milost jen ten Sunar
Takhle jsem to měla se starší dcerou - jednou večer jsem přinesla flašku, řekla že mlíko od mámy už nebude a bylo. To jí byl bylo něco okolo roku a půl. Teď s druhou dcerou je to horší, za chvíli ji budou dva roky a nejde to jen tak. Jednak ji nemůžu nechat řvát celou noc - prvorozená se potřebuje vyspat, a pak ji nemám komu dát na noc, manžel je hodně pryč. Takže to je pořád na mě. Dneska v noci jsem ji dala dudlík místo kojení, ona se posadila, vyndala dudlík, schovala ho pod polštář a řekla „Maminko, schovala, nedávej“ a chtěla kojit
já přemýšlím o těch náplastech, jiný způsob nevidím. Snad nám to vyjde
@jenny.fields píše:
Proste se rozhodnout a nenechat si nicit zdravi. Par noci se revem vydrzi kazdy. Odstavila jsem ze dne na den obe v 17 mrsicich.
Taky tak. Nepomohlo postupné odstavování, prsa namazaná hořčicí, přelepená páskou, nic. Pak jsem se zasekla a jednoduše nedala. Tři dny řev, to jsem ji nosila a pak konečně začala spát celou noc. Druhé dítko se odstavilo samo a tohle třetí uvidíme, ještě má čas. ![]()
Já jsem se rozhodla s ukončením kojení před druhým rokem. kojila jsem už jen v noci. Malá umělé mléko vůbec nechtěla. a v noci ani vodu nebo čaj.
Dva dny jsem jí říkala, že mě nějak bolí prsa, při kojení jsem řekla, že mám bebe. tu třetí noc mě pohladila, řekla bebe a čekala, jak se budu tvářit. Jen jsem řekla, že to moc bolí…Přes den mě chodila pořád hladit. čtvrtý večer se hrnula do výstřihu, řekla, že bolí, pohladila, usnula a už se v noci nikdy nevzbudila. ideální
A to byla závislačka-tak po hodině a půl byla přisátá ![]()
Já mám tříletou závislačku. Zkoušela jsem jí párkrát nedat přes den, ale ten řev byl tak šílenej, srdceryvnej a dlouhej, že jsem se nakonec smířila s tím, že radši počkám na samoodstav. Vlastně mi to ani moc nevadilo, v noci u toho spím. Problém ale nastal teď, když jsem začala chodit na brigádu. Když chci ráno vstát, ona je přisátá v polospánku a já nemůžu vstávat a chystat se, jinak spustí řev. Většinou musím počkat, až u toho usne tvrdě a pak jí nenápadně oddudnout a rychle zmizet. Jednou večer jsem jí skusila dát lahvičku s ohřátým kravským mlékem (jako mimino lahvičku absolutně odmítala, nikdy se z ní nenaučila pít a dudáka taky nechtěla). U pohádky mlíčko spokojeně popíjela, ale na uspávání už lahvičku striktně odmítla. Stejně tak i ráno. Tak jsem zvědavá, jak to bude u nás pokračovat.
Já dostaka při kojení střevní chřipku, malá měla skoro 2 roky.Tak jsem jí vysvětlila, že je mamkinka nemocná a má nemocný i mlíčko a takový mlíčko je nebezpečný a obešlo se to bez řevu. Mrnila se u mě, ale za dva dny už si na prso ani nevzpoměla. ![]()