Jak v těhotenství moc nepřibrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
14.4.12 17:18
@Crystal87 píše:
až moc dobře:)U prvníhojsem se dostala na 48 kg díky kojení u druhýho na těch 51 kg…se shazováním jsem problém neměla naštěstí

tak tos mě uklidnila. Já mám normálně taky kolem 50kg, tak snad se na to taky vrátím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkp
748
14.4.12 17:21

záleží na výchozí váze, nemůžem tady přeci házet kilama, jinak nabere holka hubená jinak při těle… já měla původně 52kg/168cm a do 6měsíce jsem měla nahoře +12kg! teď jsem 36tt a mám nahoře +14kg, ale dr. mi řekla, že je to tim, že jsem byla hubená, že se tělo muselo ,,dojíst´´ což je logický. ze začátku jsem měla hroznou žravou a taky jsem se obalila - teď už si mimčo bere ze ,,zásob´´ já už tolik nepřibírám a nemám žravou, pokud přiberu, tak vodu a doufám, že to zas půjde pěkně dolu… neřeš kila, raději přemýšlej, co jíš, než kolik toho jíš!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.4.12 18:37

Já myslím, že to neovlivníš - já se cpala neustále - smažený (bramboráky, langoše :roll: ), čokolády, v noci 6× vstávání kvůli čůrání a pokaždý nějaká sváča.. A přibrala jsem 12 kg což myslím není tak hrozný.. A fakt mi vyrostly jenom prsa a bříško.. Tak měsíc po porodu jsem byla na své váze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.4.12 18:38

univerzální rada není. záleží na mnoha faktorech, predispozicích i konkrétním průběhu těhotenství.

já měla pův. váhu 48kg, rodila jsem něco lehce přes 60kg, dítě mělo skoro 4kg. Do 3 měsíců jsem měla zas pod 50kg.
V těhotenství jsem se hodně hýbala, jedla jsem vyváženě, žádné vitamínové doplňky, sladké minimálně. Dle mého se spousta těhulí vymlouvá na těhotenské chutě, ale přitom se cpou, čím je napadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.4.12 18:39

@pkp jo, to je pravda, taky jsem to někde četla. Ale zase já taky měla 52/168 a přibrala jsem v prvním těh. jen těch 8 kilo. Ze začátku jsem vůbec nepřibírala, až jsem měla strach. No a teď to jde hned od začátku a mnohem rychleji, začínala jsem na 51 kilech. Takže je to prostě kus od kusu, každé těhotenství je úplně jiné i u jedné maminky. Těžko říct, co vlastně to přibírání ovlivňuje :nevim:
Samozřejmě, když se někdo přežírá s tím, že jí za dva, tak to pak taky podle toho vypadá. Ale hlídat se taky nemá smysl. Tělo si řekne co potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
14.4.12 18:47

Já jsem naštěstí neměla těhotenské chutě (jenom jsem ujížděla na krupicové kaši), takže jsem jedla úplně normálně jako dřív, pohybu jsem dala velmi málo. Přibrala jsem 15kg a už v porodnici jsem nechala 10kg, protože jsem byla hodně zavodněná a to po porodu odejde. Na svou váhu jsem se dostala během šestinedělí. Ale radí se nejíst smažený, tučný jídla, aby si nepřibrala moc tuky, ty jdou dolů pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
14.4.12 18:54

Tak já tedy chuťe mám, docela dost. Ale, že bych jedla nějak víc než dřív bych taky neřekla, jen nárazově. A přibrala jsem 22kg. Ale jsem šíleně zavodněná, denně vypiju 5litrů vody, což neovlivníš. Důležíté je být v pohodě, pokud nemáš předpoklady k tloušťce tak to pak určitě všechno schodíš..já v to taky doufám :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
14.4.12 19:03
@michaelala píše:
Tak já tedy chuťe mám, docela dost. Ale, že bych jedla nějak víc než dřív bych taky neřekla, jen nárazově. A přibrala jsem 22kg. Ale jsem šíleně zavodněná, denně vypiju 5litrů vody, což neovlivníš. Důležíté je být v pohodě, pokud nemáš předpoklady k tloušťce tak to pak určitě všechno schodíš..já v to taky doufám :pankac:

A hodně pít je důležitý. Koukám na metřík a ty to máš už každou chvíli. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
14.4.12 19:10
@Dorka_X píše:
Univerzální rada neexistuje :kytka: Já jsem z porodnice odcházela vyhublá, nikdy jsem nebyla tak hubená..během těhu jsem nabrala tři kila, dcera se narodila s 3520g :lol: Ale během kojení jsem nabrala deset kilo :zed:

Tak to jsem ještě neslyšela. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
14.4.12 19:20

@ivanak Fakt nekecám :mrgreen: během těhotenství jsem jedla normálně jako před, cvičila.. Ale s kojením jsem začala šíleně přibírat - měla jsem hrozně chuť na sladký, tabulka čokolády denně nebyl problém..dcera navíc celých devět měsíců v noci vstávala na kojení i desetkrát, takže jsem byla šíleně unavená a energii hledala v jidle :oops: Teď už čtrnáct dní nekojím a na sladký vůbec chuť nemám.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
14.4.12 19:24

Já si myslím že ve finále stejně neovlivníš to kolik nabereš. ;) Já se přežírala, cpala čokoládou, jedla vše co mi přišlo pod ruku a přibrala jsem pouhých 15kg. Kamarádka naopak jedla zdravě a vyváženě a přibrala 28kg. Pokud máš strach z vrácení postavy po porodu, řeknu ti já u porodu nechala 11kg a 4kg vyběhala jak nic. Momentálně mám ještě méně než před otěhotněním a to je synovi 12.týdnů. Vůbec nepřemýšlej nad váhou, spíš nad tím miminkem aby se mělo dobře. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lusis
14.4.12 19:25

ahoj,taky asi moc neporadím,jen se nepřecpávat,já s tím v těhu problémy neměla,neměla jsem žádný extra chutě a přibrala jsem asi 7 kg,což šlo po porodu hned dolů.

• Citovat
  • Upravit
294
14.4.12 19:31

Já v těhotenství jedla normálně a s hrůzou pozorovala jak se váha šine nahoru. Do porodnice jsem šla s plus 17 kg ale z ní s jen asi plus 6! Všechno byla hlavně zadržovaná voda pak samozřejmě mimino,atd. Takže je to relativní. A těch 6 kg jsem měla dole za cca 3 měsíce kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
14.4.12 20:33
@MATYnkaa píše:
Ahoj Holky,

měla bych takový dotaz. Nemáte nějaký fígl na udržení váhy v těhu? Samozdřejmě tak abych to malé nijak neomezovala. Jsem sice teprve v 4tt, ale chtěla bych se cítit dobře i když budu mít bříško.

Všem moc děkuju za rady :)

Ty jo-tak to ti neporadim..taky jsem mela na zacatku tehu plany, jak budu jist zdrave apod..ale nakonec jsem se nemusela ani nutit :mrgreen: .
Trpela jsem nechutenstvim a vsechno „nezdrave“, co mi pred tehu taak chutnalo jsem nemohla ani videt… :poblion: potom uz jsem jedla celkem normalne..od toho II. trimestru a vaha sla nahoru pomalu..
A to jsem od 25tt mela klid na luzku-takze zadny pohyb, jen jsem lezela a jedla-a zatim mam nahore 8,5kg :pankac: :pankac:

Příspěvek upraven 14.04.12 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
14.4.12 20:37

tak je to jasné! Z celé diskuse mi vyplynulo, že ovoce a zelenina je zlo a v těhotenství se po tom přibírá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí