Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Crystal87 píše:
až moc dobře:)U prvníhojsem se dostala na 48 kg díky kojení u druhýho na těch 51 kg…se shazováním jsem problém neměla naštěstí
tak tos mě uklidnila. Já mám normálně taky kolem 50kg, tak snad se na to taky vrátím…
záleží na výchozí váze, nemůžem tady přeci házet kilama, jinak nabere holka hubená jinak při těle… já měla původně 52kg/168cm a do 6měsíce jsem měla nahoře +12kg! teď jsem 36tt a mám nahoře +14kg, ale dr. mi řekla, že je to tim, že jsem byla hubená, že se tělo muselo ,,dojíst´´ což je logický. ze začátku jsem měla hroznou žravou a taky jsem se obalila - teď už si mimčo bere ze ,,zásob´´ já už tolik nepřibírám a nemám žravou, pokud přiberu, tak vodu a doufám, že to zas půjde pěkně dolu… neřeš kila, raději přemýšlej, co jíš, než kolik toho jíš!!!! ![]()
Já myslím, že to neovlivníš - já se cpala neustále - smažený (bramboráky, langoše
), čokolády, v noci 6× vstávání kvůli čůrání a pokaždý nějaká sváča.. A přibrala jsem 12 kg což myslím není tak hrozný.. A fakt mi vyrostly jenom prsa a bříško.. Tak měsíc po porodu jsem byla na své váze ![]()
univerzální rada není. záleží na mnoha faktorech, predispozicích i konkrétním průběhu těhotenství.
já měla pův. váhu 48kg, rodila jsem něco lehce přes 60kg, dítě mělo skoro 4kg. Do 3 měsíců jsem měla zas pod 50kg.
V těhotenství jsem se hodně hýbala, jedla jsem vyváženě, žádné vitamínové doplňky, sladké minimálně. Dle mého se spousta těhulí vymlouvá na těhotenské chutě, ale přitom se cpou, čím je napadne…
@pkp jo, to je pravda, taky jsem to někde četla. Ale zase já taky měla 52/168 a přibrala jsem v prvním těh. jen těch 8 kilo. Ze začátku jsem vůbec nepřibírala, až jsem měla strach. No a teď to jde hned od začátku a mnohem rychleji, začínala jsem na 51 kilech. Takže je to prostě kus od kusu, každé těhotenství je úplně jiné i u jedné maminky. Těžko říct, co vlastně to přibírání ovlivňuje ![]()
Samozřejmě, když se někdo přežírá s tím, že jí za dva, tak to pak taky podle toho vypadá. Ale hlídat se taky nemá smysl. Tělo si řekne co potřebuje
Já jsem naštěstí neměla těhotenské chutě (jenom jsem ujížděla na krupicové kaši), takže jsem jedla úplně normálně jako dřív, pohybu jsem dala velmi málo. Přibrala jsem 15kg a už v porodnici jsem nechala 10kg, protože jsem byla hodně zavodněná a to po porodu odejde. Na svou váhu jsem se dostala během šestinedělí. Ale radí se nejíst smažený, tučný jídla, aby si nepřibrala moc tuky, ty jdou dolů pomaleji.
Tak já tedy chuťe mám, docela dost. Ale, že bych jedla nějak víc než dřív bych taky neřekla, jen nárazově. A přibrala jsem 22kg. Ale jsem šíleně zavodněná, denně vypiju 5litrů vody, což neovlivníš. Důležíté je být v pohodě, pokud nemáš předpoklady k tloušťce tak to pak určitě všechno schodíš..já v to taky doufám ![]()
@michaelala píše:
Tak já tedy chuťe mám, docela dost. Ale, že bych jedla nějak víc než dřív bych taky neřekla, jen nárazově. A přibrala jsem 22kg. Ale jsem šíleně zavodněná, denně vypiju 5litrů vody, což neovlivníš. Důležíté je být v pohodě, pokud nemáš předpoklady k tloušťce tak to pak určitě všechno schodíš..já v to taky doufám
A hodně pít je důležitý. Koukám na metřík a ty to máš už každou chvíli. ![]()
@Dorka_X píše:
Univerzální rada neexistujeJá jsem z porodnice odcházela vyhublá, nikdy jsem nebyla tak hubená..během těhu jsem nabrala tři kila, dcera se narodila s 3520g
Ale během kojení jsem nabrala deset kilo
Tak to jsem ještě neslyšela. ![]()
@ivanak Fakt nekecám
během těhotenství jsem jedla normálně jako před, cvičila.. Ale s kojením jsem začala šíleně přibírat - měla jsem hrozně chuť na sladký, tabulka čokolády denně nebyl problém..dcera navíc celých devět měsíců v noci vstávala na kojení i desetkrát, takže jsem byla šíleně unavená a energii hledala v jidle
Teď už čtrnáct dní nekojím a na sladký vůbec chuť nemám.. ![]()
Já si myslím že ve finále stejně neovlivníš to kolik nabereš.
Já se přežírala, cpala čokoládou, jedla vše co mi přišlo pod ruku a přibrala jsem pouhých 15kg. Kamarádka naopak jedla zdravě a vyváženě a přibrala 28kg. Pokud máš strach z vrácení postavy po porodu, řeknu ti já u porodu nechala 11kg a 4kg vyběhala jak nic. Momentálně mám ještě méně než před otěhotněním a to je synovi 12.týdnů. Vůbec nepřemýšlej nad váhou, spíš nad tím miminkem aby se mělo dobře. ![]()
ahoj,taky asi moc neporadím,jen se nepřecpávat,já s tím v těhu problémy neměla,neměla jsem žádný extra chutě a přibrala jsem asi 7 kg,což šlo po porodu hned dolů.
Já v těhotenství jedla normálně a s hrůzou pozorovala jak se váha šine nahoru. Do porodnice jsem šla s plus 17 kg ale z ní s jen asi plus 6! Všechno byla hlavně zadržovaná voda pak samozřejmě mimino,atd. Takže je to relativní. A těch 6 kg jsem měla dole za cca 3 měsíce kojení.
@MATYnkaa píše:
Ahoj Holky,měla bych takový dotaz. Nemáte nějaký fígl na udržení váhy v těhu? Samozdřejmě tak abych to malé nijak neomezovala. Jsem sice teprve v 4tt, ale chtěla bych se cítit dobře i když budu mít bříško.
Všem moc děkuju za rady
Ty jo-tak to ti neporadim..taky jsem mela na zacatku tehu plany, jak budu jist zdrave apod..ale nakonec jsem se nemusela ani nutit
.
Trpela jsem nechutenstvim a vsechno „nezdrave“, co mi pred tehu taak chutnalo jsem nemohla ani videt…
potom uz jsem jedla celkem normalne..od toho II. trimestru a vaha sla nahoru pomalu..
A to jsem od 25tt mela klid na luzku-takze zadny pohyb, jen jsem lezela a jedla-a zatim mam nahore 8,5kg
![]()
Příspěvek upraven 14.04.12 v 20:37
tak je to jasné! Z celé diskuse mi vyplynulo, že ovoce a zelenina je zlo a v těhotenství se po tom přibírá ![]()