Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky,
měla bych takový dotaz. Nemáte nějaký fígl na udržení váhy v těhu? Samozdřejmě tak abych to malé nijak neomezovala. Jsem sice teprve v 4tt, ale chtěla bych se cítit dobře i když budu mít bříško.
Všem moc děkuju za rady ![]()
no to sem teda zvědavá,co ti tu poradí ![]()
Tak samozřejmě cvičit,jíst normálně ,hlavně zdravě co jinýho ![]()
No prostě se zbytečně nepřežrávat:), třeba vynechat noční nájezdy na ledničku atd. A neboj to shodíš po porodu raz dva:)
dočetla jsem se, že i při zdravé stravě se někomu povedlo nabrat i 30 kg
budu se modlit abych nebyla takovy pripad ![]()
jo, to bych taky ráda věděla
teda kromě těch normálních běžných věcí, co jistě víš…
Bohužel občas nepomůže ani ten pohyb a nejedení, když jsme se cpala jak prorvaná tak jsem přibývala normálně a jen co jsem „pila vodu a jedla vzduch“, tak jsem dostávala vynadáno že se mám hýbat a přestat žrát
Neb jsem začala přibývat 2kg/týden ![]()
je to asi o konkrétnim člověku
já sem dělala noční nájezdy na ledničku pořád,přibrala sem 10kg,cítila sem se jako slon..Po porodu sem naštěstí všechno hned schodila,dokonce mám o 4kg míň než před těhu
malej se narodil s 4250g takže tak..Já bych váhu moc neřešila,hlavně ať je mimčo v pořádku a hezky roste,pak to určo schodíš ![]()
Znám případy typu jedla hodně - přibrala málo, jedla málo - přibrala hodně atd. Podle mě to moc neovlivníš.
Ahoj já celé těhu cvičila- jízda na rotopedu.Také pomájá to co při klasické dietě - nejíst večer a me sladkosti a tučná jídla.
Jenže mě bývá večer blbě když nejím takže co jsem schodila cvičením tak nabrala jídlem.
No ale nebylo to +20,ale +10 což se po porodu slušně schodí.
Taky záleží na mimi.U druhého jsem jedla hodně a měla jsem stavy vlčího hladu.Ty kila ale nahoru nešla.U třetího jsem Jedla relativně málo, cvičila a nabrala jsme více.I se mi to hůř schazovalo. ![]()
Tak nevím,jestli je uni rada…Já měla tři stejná těhotenství-do pátého měsíce děsná nevolnost,takže mírný úbytek a pak mi stejně bylo pořád nedobře.A přibrala jsem jednou 9,podruhé 11 a ted 18kg,přestože jsem se nijak necpala.Ale po roce mám i těch 18 dole,i když jsem z toho byla vyděšená… ![]()
Tak to jste mě holky moc nepotěšily. Jsem si říkala, že se nebudu moc přecpávat až budu těhu, ale koukám, že někomu to nemusí být nic platné. Ono si tělo asi samo řekne co chce
Ale samozřejmě, že když si o půlnoci řekne o sušenky tak ho pošlu do háje ![]()
Ahoj ![]()
No tak na tohle asi rada není
Já bych doporučovala cvičit a jíst zdravě. Jinak si myslim, že opravdu neovlivníš kolik budeš mít plodovky, kolik bude mít mimi a kolik bude vážit placenta
Což je hlavní důvod příbytku váhy. Moje kamarádka nabrala v těhu 22 kg a z porodnice odjížděla a měla ještě o 3 kg míň než před těhu ![]()
Já sem teď ve 25 tt a nemám ještě ani kilo nahoře. Ale už se začínám zakulacovat, takže to brzo příjde ![]()
Petik- nepošleš.
Já na ně mylela celou noc a ten další večer jsme si je raději v 22 dala než ve 3 ráno. ![]()
Podle mě zaručený recept není.Jako nepřejídat se k prasknutí a hýbat se pomůže.Navíc vše se dá schodit.
No tak určitě s enepřežrávat, jíst pravidleně po menších porcích- můžeš hodmě přibrat, ale tím, že jsi zavodněná. a to poprdu půjde dolů, nebo až přestaneš kojit. Pokud to budeš mít vypapaný, tak to půjde dolů hůř