Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, seznámila jsem se s jedním mužem, celkem si rozumíme. Ale. On bydlí celkem daleko. Bývá dost často ale u kamaráda na baráku kousek odemě, jezdím za ním, schází se tam spousta jejich kamarádů a já jsem takový spíše nekomunikativní typ, nevím o čem se s nima bavit a je mi už trapný tam sedět tiše, i on se mě pak ptá co mi je, ve dvou jsem totiž komunikativní ale nevim co si povídat s ostatníma.
Chtěla jsem se tu zeptat zda někdo nevíte, protože mě vážně nic nenapadá ![]()
Snad poradíte ![]()
Mrzi me, ze neporadim, ale tohle ma podle me clovek v povaze. Samozrejme s tim muze pracovat, castecne se zmenit..ale zaklad zustava.
Právě bych chtěla alespoň něco, nechci s nimi prokecat hodiny to zas ne
ale alespoň něco no, ať tam nejsem za nějakou namyšlenou co se s nikým nebaví
@Tyme píše:
Ahoj, seznámila jsem se s jedním mužem, celkem si rozumíme. Ale. On bydlí celkem daleko. Bývá dost často ale u kamaráda na baráku kousek odemě, jezdím za ním, schází se tam spousta jejich kamarádů a já jsem takový spíše nekomunikativní typ, nevím o čem se s nima bavit a je mi už trapný tam sedět tiše, i on se mě pak ptá co mi je, ve dvou jsem totiž komunikativní ale nevim co si povídat s ostatníma.
Chtěla jsem se tu zeptat zda někdo nevíte, protože mě vážně nic nenapadá
Snad poradíte
To je i můj problém. Ale chce to dvě věci - aby člověk byl uvolněný (nemusí být přímo v pohodě) a aby měl nějaké téma. Což spolu někdy souvisí.
(Taková odpozorovaná zkušenost: většina lidí se po většinu života točí v jakémsi „okruhu témat“ a je pro ně problém přehodit výhybku na jiný okruh… Takže takto to má víc lidí, nejsi v tom sama. Ale když si to člověk uvědomí, je šance s tím něco dělat.)
A když si myslíš, že nemáš co říct, můžeš se občas aspoň něco zeptat.
A o cem se bavi oni? Vis o nich neco? Muzes se ptat a treba neco spolecneho najdete.
Hodně dělá své i nervozita, já třeba nebyla v partě kamarádu svého ex nikdy nijak upovídaná, byla jsem nervozní, neuvolněná, ale byli jsme mladí scházelo se na grilování apod.,něco se popilo tak pak to nijak opadlo, ale základ mám daný-málomluvka jak vyšitá. vždycky se mi líbilo jak jsou holky takové upovídané, přirozené, uvolněné, já to málokdy dokázala. zato ted (asi věkem)mi huba jede
asi to u mě chtělo trochu vyzrát, a mít přehled o mnoha věcech pak se snadněji zapojíš do diskuze.
@Jura007 píše:
To je i můj problém. Ale chce to dvě věci - aby člověk byl uvolněný (nemusí být přímo v pohodě) a aby měl nějaké téma. Což spolu někdy souvisí.
(Taková odpozorovaná zkušenost: většina lidí se po většinu života točí v jakémsi „okruhu témat“ a je pro ně problém přehodit výhybku na jiný okruh… Takže takto to má víc lidí, nejsi v tom sama. Ale když si to člověk uvědomí, je šance s tím něco dělat.)
s tim souhlasim
zejmena je pro me tezke zapojit se do diskuse okruhu znamych, kam nepatrim. Maji spolecne zazitky a prozitky, ktere je stmelily. Kdyz vzpominaji, jak se nekde spolu ozrali, fakt nevim, co k tomu dodat.
Radu nejak nemam. Mozna dobre, ze je zatim pozorujes, pak uz budes vedet, co muzes rict, aby to nebylo trapne - pridal se k nam kamos, novy pritel kamaradky, dva roky vicemene nemluvil a ted je v pohode
Tak trebas mas jeste sanci.
Znám je tedy teprva chvilku
a ještě ne všechny, dost často co sem vypozorovala je to o hrách (mají vlastní server) což o tom já vím kulový
pak auta-to samé.
Je to víceméně společnost chlapů, mladý kluci až na tu moji známost tedy ![]()
Je fakt že to možná přijde časem
až je trochu poznám ale i tak bych chtěla aspon občas něco říct ať nejsem jak tichá myš
možná vážně zkusit to uvolnění, asi přinesu příště víno ![]()
V techto situacich podle me dost pomaha za prve - snazit se zapamatovat o tech lidech co nejvice, kdyz nekdo o sobe neco rekne, prozradi, snazit se to ulozit do pameti a priste uz se muzes zeptat napr. „co deti, uz je dcerka zdrava?“ nebo „podarilo se ti sehnat tu knizku co jsi o ni minule mluvil?“ - to vetsinou dokaze pekne rozjet rozhovor, navic lidi potesi, kdyz si o nich clovek neco zapamatuje a zajima se, hned je jim sympatictejsi.
A za druhe jak uz tu bylo receno - vzdy je mozne se ptat. Ne nejak vlezle, doterne, ale se zajmem. Treba - to je zajimave, to neznam, jak to funguje? Na co je tam tohle tlacitko? Kde jsi sehnal tohle? Proc myslis, ze je lepsi tamto nez toto? Lidi jsou vetisnou radi „za chytre“ a radi veci objasni meneznalym, nebo predaji zkusenosti
![]()