Jak vnímáte jméno Jiří?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149159
10.2.25 18:54
@p.Zv. píše: Více

Mě zaujal tento kalendář, taková Píčka třeba :D
 https://kalendar.beda.cz/…estnich-jmen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
10.2.25 22:24
@Anna766 píše: Více

Vynikající! :mrgreen: Ta staročeská zkrátka mají grády :mrgreen: Ale spousta se jich zachovala jako příjmení - Burian, Čapek, Dušek, Hájek, Hašek, Hložek, Holas, Holec, Klíma, Mareš, Mikšík…

Mně se líbí Miran a Evan. :palec: „Eve?“ „Nevíte, kam šel Ev?“ „Šel ven s Mirkem.“

No a mít fenu, tak ji pojmenuju Fena Chlupava Harapesová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
10.2.25 22:31
@Anna766 píše: Více

to je dobré počtení, pak že jsou dnešní jména neobvyklá :palec:
takoví bratři Ahně a Býš - to je teprve exotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
10.2.25 22:33

Nebo dvojčátka Hlupa a Hněvka - pojmenovali milující rodiče svou 13. a 14. dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
10.2.25 22:38
@Anonymní píše: Více

Tak já moc Jirků kolem sebe nevnímám, naopak, mám pocit, že to je málo davane jméno. Nicméně- můj děda byl Jiří, můj táta je Jiří, můj brácha je Jiří a jeho tříletý syn je též Jiří. Tam ale svagrova trochu zasáhla, a tak se jmenuje Samuel Jiří. Mně se to teda líbí moc, musím říct. Akorát se tu asi nedá mluvit o nezaujatosti, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
10.2.25 22:55
@Trojlístek píše: Více

Mně se taky moje jméno nelíbí, vůbec jako. Nechápu, za co mě naši chtěli hned po narození potrestat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 23:11
@marcellia píše: Více

Marcela předpokládám? Ja s tim mám pozitivní konotace, protože jsem mela dobrou kamarádku Marcelu. Ale… jedina varianta jména, ktera mi sedla, byla “Marci”. Co se mi hrozne nelibi je “Máca”.

• Citovat
  • Upravit
5893
10.2.25 23:22

Marci maci, to je pro mé uši úplný horor. Vůbec se mi to nelíbí. Na druhou stranu, vnímám to jako průměrné tvrdší jméno. Takovou Petru či Terezu vidím i negativněji. A je plno dalších jmen, která jsou horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
10.2.25 23:24
@Anonymní píše: Více

Jo jo, jsem buď Máca, nebo Macka, občas Macik. V práci jsem Marcel nebo Marcelinka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
10.2.25 23:29
@Sandra277 píše: Více

Tak nepopírám, že jsou i horší jména :D, ale jak píšeš, Marcela je takové hrozně tvrdé,
Máma tohle jméno nechtěla, táta si ho prosadil, po nějaký zpěvačce :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
11.2.25 10:33
@stinga píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: když už jim došla inspirace
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
11.2.25 10:39

Marcel kolem 40-50 let co jim dnes je, znám docela dost. To se v těch letech hodně dávalo, stejně jako Jana, Lenka, Iveta, Ivana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11742
11.2.25 11:46

Holky, vy jste mě tak navnadily. Už nechci být Martin, chci být Vladivoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
11.2.25 11:52

Malá Lenka se i dneska najde. Na prvním stupni máme dvě. Třetí vím, že se nedávno v okolí narodila.
Je to spíš oblastní davová záležitost. Někdo dá jméno. Jinému se zalíbí, tak ho dá taky a jinde řeknou, že léta dané jméno neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149159
11.2.25 12:05
@Kelsey1 píše: Více

Sem tam nějaké dříve ve velkém dávané jméno se objeví, ale je to unikum. Máme tu jednoho Jarouška, po tatínkovi, široko daleko jediného. Jednu už skoro slečnu Alenku, po mamince, ale jinou jsem nepotkala, jedině dávno dospělé. Jedna známá má Rostislava, jiného snad neznám vůbec. Jedna malá holčička je Růženka, prý po babičkách, oba rodiče měli shodou okolností babičku Růženu. Ale Růženy co znám jsou jinak už tak po šedesátce a víc. Jiříka fakt žádného. Bývalá kolegyně má Radima, jiného taky neznám. Když jsem byla v porodnici, kde se mi narodil syn, dnes je mu 22 let, tak tam se mnou ležela paní co se jí narodil synek který dostal jméno Oldřich. Taky jsem už žádného jiného Oldříška za tu dobu nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze