Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@p.Zv. píše: Více
Mě zaujal tento kalendář, taková Píčka třeba ![]()
https://kalendar.beda.cz/…estnich-jmen
@Anna766 píše: Více
Vynikající!
Ta staročeská zkrátka mají grády
Ale spousta se jich zachovala jako příjmení - Burian, Čapek, Dušek, Hájek, Hašek, Hložek, Holas, Holec, Klíma, Mareš, Mikšík…
Mně se líbí Miran a Evan.
„Eve?“ „Nevíte, kam šel Ev?“ „Šel ven s Mirkem.“
No a mít fenu, tak ji pojmenuju Fena Chlupava Harapesová…
@Anna766 píše: Více
to je dobré počtení, pak že jsou dnešní jména neobvyklá ![]()
takoví bratři Ahně a Býš - to je teprve exotika
Nebo dvojčátka Hlupa a Hněvka - pojmenovali milující rodiče svou 13. a 14. dceru
@Anonymní píše: Více
Tak já moc Jirků kolem sebe nevnímám, naopak, mám pocit, že to je málo davane jméno. Nicméně- můj děda byl Jiří, můj táta je Jiří, můj brácha je Jiří a jeho tříletý syn je též Jiří. Tam ale svagrova trochu zasáhla, a tak se jmenuje Samuel Jiří. Mně se to teda líbí moc, musím říct. Akorát se tu asi nedá mluvit o nezaujatosti, že ![]()
@Trojlístek píše: Více
Mně se taky moje jméno nelíbí, vůbec jako. Nechápu, za co mě naši chtěli hned po narození potrestat ![]()
@marcellia píše: Více
Marcela předpokládám? Ja s tim mám pozitivní konotace, protože jsem mela dobrou kamarádku Marcelu. Ale… jedina varianta jména, ktera mi sedla, byla “Marci”. Co se mi hrozne nelibi je “Máca”.
Marci maci, to je pro mé uši úplný horor. Vůbec se mi to nelíbí. Na druhou stranu, vnímám to jako průměrné tvrdší jméno. Takovou Petru či Terezu vidím i negativněji. A je plno dalších jmen, která jsou horší.
@Anonymní píše: Více
Jo jo, jsem buď Máca, nebo Macka, občas Macik. V práci jsem Marcel nebo Marcelinka ![]()
@Sandra277 píše: Více
Tak nepopírám, že jsou i horší jména
, ale jak píšeš, Marcela je takové hrozně tvrdé,
Máma tohle jméno nechtěla, táta si ho prosadil, po nějaký zpěvačce
.
Marcel kolem 40-50 let co jim dnes je, znám docela dost. To se v těch letech hodně dávalo, stejně jako Jana, Lenka, Iveta, Ivana.
Holky, vy jste mě tak navnadily. Už nechci být Martin, chci být Vladivoj.
Malá Lenka se i dneska najde. Na prvním stupni máme dvě. Třetí vím, že se nedávno v okolí narodila.
Je to spíš oblastní davová záležitost. Někdo dá jméno. Jinému se zalíbí, tak ho dá taky a jinde řeknou, že léta dané jméno neslyší.
@Kelsey1 píše: Více
Sem tam nějaké dříve ve velkém dávané jméno se objeví, ale je to unikum. Máme tu jednoho Jarouška, po tatínkovi, široko daleko jediného. Jednu už skoro slečnu Alenku, po mamince, ale jinou jsem nepotkala, jedině dávno dospělé. Jedna známá má Rostislava, jiného snad neznám vůbec. Jedna malá holčička je Růženka, prý po babičkách, oba rodiče měli shodou okolností babičku Růženu. Ale Růženy co znám jsou jinak už tak po šedesátce a víc. Jiříka fakt žádného. Bývalá kolegyně má Radima, jiného taky neznám. Když jsem byla v porodnici, kde se mi narodil syn, dnes je mu 22 let, tak tam se mnou ležela paní co se jí narodil synek který dostal jméno Oldřich. Taky jsem už žádného jiného Oldříška za tu dobu nepotkala.