Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pohybuji se pracovně, přes kroužky kolem 450-500 dětí. Tyhle děti mají sourozence, bratrance, sestřenice atd. a mluví o nich. Je tam široký záběr jmen.
@Anonymní píše: Více
Rozálek a Rozárek je dost. Růženy vymizely.
Že vymizela Růžena. To se ani nedivím. Sestra měla Růženu spolužačku. Od školky byla vždy tlustá, později velmi tlustá. Růženku si člověk představí, že je hezká, vysoká blondýnka. Jak obrázek. A ne minimálně 120 kg žena. Takové jméno je risk.
@Kelsey1 píše: Více
Já si žádné jméno nepředstavuju nijak. To jméno za to nemůže jaký ten člověk bude. Znám například hodně Jan nebo Lenek a každá je jiná, tohle jsem nikdy moc nepochopila. Nebo je plno Jozefů, malí, velcí, silní, hubení. Takže ani ta Růžena ve mě nic neevokuje.
@Anna766 píše: Více
Taky znám jednoho ročního Rostislava. To mě úplně oklepava, “Rosťa” je pro mě synonymum slizouna ![]()
Rostislava chtěl partner u prvního syna, u druhého Stanislava.!
Třeba Jana a Lenka jsou za mě „univerzální“ jména, která se hodí prakticky na každou ženu. I když Jana se mi nelíbí. Ale třeba znám jednu cca 40letou Elišku s výraznou nadváhou a velmi problematickou pletí. A mně se k ní to jméno prostě nehodí.
@Kelsey1 píše: Více
Růžena ve me evokuje silnou starší paní, právě.
Asi za to může Helena Růžičková, když nad tím tak přemýšlím - takže je v tom Růža úplně nevinně. ![]()
@Sandra277 píše: Více
Hehe
jo, taky mi moje jméno přijde tvrdý (jedno z tebou uvedených
) ale mam ho rada, líbí se mi
Ja znám cca dvouletyho Bedřicha a nevim, kolem 5ti let Bohouška
Taky znám malého Bohumíra. Říká se mu Bohoušek nebo Bob. Mladší školní věk.
@marcellia píše: Více
My jsme jedné Marcele v práci říkali Macku a pak v jiné práci jiné Marcele Marci.
@Anna766 znám Radima, Oldřicha, Rozarii, základka.