Jak vnímáte small talk?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
7.1.23 11:43

Pracuju v korporaci a small talk je základ, zvlášť když máš cally s lidmi z celého světa.
Počasí je dobrý (zvlášť když porovnávas, jak kde je), nemoci (ne vážné), dovolená..
Takže když se s člověkem, kterého v životě nepotkás, se na začátek třeba zasmějete, že pánská rymicka je vážný problém a je vědecky dokázáno, jak muži trpí (řešení včera s kolegou z Maďarska)a hned se pracuje lépe.
To samé v ČR, stačí v obchodě něco prohodit a usmat se a hned jsou prodavačky ochotnější.
A jsem introvert, jen jsem se za roky naučila komunikovat i takhle, není na tom nic osobního a nevím, proč by mi to mělo vadit. Je to stejná sociální dovednost jako pozdravit a podat ruku.
Ale pozor - užvaněný spolucestující ve vlaku už z mého pohledu není potkávací small talk, ale někdo, kdo narušuje můj volný čas…a tam párkrát zahuhlam Hmm a pak si nasadim sluchátka. Nejsem ničí animátorka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3958
7.1.23 12:22

@Svetluska55 tak na začátku callu, jednání, schůzky je to asi více než žádoucí, zkrátka to navodí milejší prostředí pro další jednání, takže tam bych to taky neoznačila za obtěžující :) Ale třeba potkat kolegu v tramvaji ráno na cestě do práce, to už je pro mě horší, to už je taková ta nucená konverzace o ničem…ale zase v rámci dobrých pracovních vztahů se na kolegu nebudu tvářit kysele, no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
7.1.23 12:25
@Thomassss píše:
@Svetluska55 tak na začátku callu, jednání, schůzky je to asi více než žádoucí, zkrátka to navodí milejší prostředí pro další jednání, takže tam bych to taky neoznačila za obtěžující :) Ale třeba potkat kolegu v tramvaji ráno na cestě do práce, to už je pro mě horší, to už je taková ta nucená konverzace o ničem…ale zase v rámci dobrých pracovních vztahů se na kolegu nebudu tvářit kysele, no :)

Tak to potkat kohokoliv takhle po ranu je moje nocni mura, jako snazim se, ale moc mi to nejde nevypadat jak vystaveny citron. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3958
7.1.23 12:31

@Silverine247 jojooo mám to stejně :lol:. Můj manžel je přesný opak, ten by konverzoval s každým, tak se ho snažím usměrňovat, aby si uvědomil, že zdaleka ne každý je na ranní konverzaci zvědavý :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.1.23 12:33

Small talk je nástrojem extrovertů, kterým otravují život introvertům… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
7.1.23 14:33
@Silverine247 píše:
Tak to potkat kohokoliv takhle po ranu je moje nocni mura, jako snazim se, ale moc mi to nejde nevypadat jak vystaveny citron. :lol:

No jasně. Co už pro mě bylo přes čáru, když jsem skolila x lidí v Brně. Spala jsem v hotelu, kde bylo školení a když jsem přišla na snídani, zjistila jsem, že tam sedí 2 lidé, které budu školit. Představa, že místo klidně snídaně budu konverzovat s lidmi, které prakticky neznám, nic moc.
Ale tohle už je přesně to, co k práci patří..takže jsem se nadechla, usmála se a s otázkou -vy jste z (jméno společnosti), že? si šla přisednout a konverzovala o ničem.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
7.1.23 15:33
@Svetluska55 píše:
No jasně. Co už pro mě bylo přes čáru, když jsem skolila x lidí v Brně. Spala jsem v hotelu, kde bylo školení a když jsem přišla na snídani, zjistila jsem, že tam sedí 2 lidé, které budu školit. Představa, že místo klidně snídaně budu konverzovat s lidmi, které prakticky neznám, nic moc.
Ale tohle už je přesně to, co k práci patří..takže jsem se nadechla, usmála se a s otázkou -vy jste z (jméno společnosti), že? si šla přisednout a konverzovala o ničem.

Tak to jsi dobra. Ja, ac mi normalne small talk nevadi, bych si asi vzala snidani do pokoje. :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová