Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den,
třeba bude někdo vědět, jak mi poradit. Koupila jsem si zboží v jednom dětském e-shopu (za cca 3000). Bohužel nevyhovovalo, tak jsem ho poslala zpět. Pak jsem se snad měsíc snažila dostat z e-shopu peníze zpět, dělali mrtvého brouka a nikdo se neozval… Dost špatná zkušenost.
A teď mám najednou na účtu připsanou částku zpět, ale rovnou 2× (tedy skoro 6000). Je mi jasné, že si peníze nemohu nechat. Opět jsem do e-shopu napsala a nic, nikdo se neozývá.
Tak co teď? Vrátit prostě na účet, ze kterého to přišlo? Nemám žádný VS. Nemohou mezitím nějak požádat banku o vystornování jedné té platby? Abych zase nakonec nezůstala bez svých peněz…
Děkuji za odpověď.
Nechápu, že mě tak dlouhou nechali čekat na peníze a já se teď ještě musím snažit jim jejich vracet, nejradši bych je taky měsíc pozdržela
, ale je mi jasné, že bych si akorát mohla zadělat na problémy.
Kontaktovat e-shop, vše uvést na pravou míru a poždat o nějaký VS symbol aby mohli tu zpětnou platbu nějak dohledat
Také bych kontaktovala e-shop, počkala bych pár dní, pokud se nikdo neozve, tak bych prostě peníze poslala zpět na účet a do poznámky uvedla nějaké podrobnosti, do VS bys mohla třeba uvést číslo tvé původní objednávky. Tobě to přišlo bez V. S, obě dvě ty platby? Banka v tomhle případě nic dělat nemůže.
Já bych si to nechala když se o to nehlásí a pak bych řekla, že jsem myslela, že to je jejich kompenzace za to protahování, zmetci
@Peczka píše:
Poslala bych to zpět odkud to přišlo pod stejnými symboly a připsala zprávu pro příjemce vratka peněz nebo tak něco. Pak si do pdf vytiskla výpis z účtu jen z toho dne tu odchozí platbu a poslala jim email, že ti poslali víc peněz, tak si je zaslala zpět a v příloze přikladáš výpis a brala bych to za vyřešené. Řešit to s bankou je zbytečné. Taky jsem takhle jednou vracela peníze, ale to mi přistála trošku jiná částka
OK, to zní dobře. Mně šlo jen o to, aby to mezitím nedokázali oni nějak vystornovat, já bych poslala zpět a zase bych neměla svoje peníze…
@Nafrněná
Taky mě to napadlo. Natrápila jsem s nimi dost, už jsem jim vyhrožovala ČOI a to je to opravdu hodně známý dětský e-shop.
@zuzukobylka píše:
Také bych kontaktovala e-shop, počkala bych pár dní, pokud se nikdo neozve, tak bych prostě peníze poslala zpět na účet a do poznámky uvedla nějaké podrobnosti, do VS bys mohla třeba uvést číslo tvé původní objednávky. Tobě to přišlo bez V. S, obě dvě ty platby? Banka v tomhle případě nic dělat nemůže.
Super, šlo mi právě o to, zda to ta banka sama nemůže stáhnout zpátky. Díky ![]()
A jinak ty platby neměly VS, jen v popisu bylo asi dvanáctimístné číslo (u každé té platby jiné, takže to vypadá, že někdo nezmáčknul dvakrát, ale udělali to třeba dva lidé v jeden den…)
Tak zkusit zavolat, pokud to nikdo nebere tak to zkoušet znovu.
Nějaké čtení k problému
@Nafrněná píše:
Já bych si to nechala když se o to nehlásí a pak bych řekla, že jsem myslela, že to je jejich kompenzace za to protahování, zmetci
To nesmis, to by te potom bohužel mohli i popotahovat pres soud. Taky bych to tak nejraději udělala, ale zákon je zákon…
@Marie432875 píše:
To nesmis, to by te potom bohužel mohli i popotahovat pres soud. Taky bych to tak nejraději udělala, ale zákon je zákon…
Přesně tak, jak jsem psala v úvodu - nejde to. Je to trestný čin, stejně třeba jako neodevzdání nalezené věci…
@SuperB Hm, tam uvádí napsat to bance a ta to má prověřit - že by? ![]()
@knupka píše:
@NafrněnáTaky mě to napadlo. Natrápila jsem s nimi dost, už jsem jim vyhrožovala ČOI a to je to opravdu hodně známý dětský e-shop.
já vím, že zákon by asi nebyl na mojí straně ale určitě by první oslovili mě než by mě zažalovali a pak bych jim to vrátila, pokud se k tomu ale nehlásí tak bych si to nechala…
nenechala bych si peníze které mi přišly omylem od někoho cizího, ale takhle můžeš tvrdit že sis myslela že to je ta kompenzace
Nevim proc v takove veci pises mail. Normalne zvedni telefon a zavolej tam.Driv nebo pozdeji to nekdo zvedne a domluvite se co a jak.
@Nafrněná Tu kompenzaci bych brala. Fakt jsem myslela ten měsíc, že už ty peníze neuvidím
. Psala jsem jim několikrát e-maily, volala, dávala špatné recenze a nic. A pak se ani neozvou, pošlou peníze dvakrát a já je mám ještě řešit ![]()
Ale bohužel zákon je zákon.
Vtipné je, že se neozvou, ani když jim píši, že jim chci poslat peníze ![]()