Jak vrátit platbu, která mi nepatří?

681
27.6.16 12:09

Jak vrátit platbu, která mi nepatří

Hezký den,
třeba bude někdo vědět, jak mi poradit. Koupila jsem si zboží v jednom dětském e-shopu (za cca 3000). Bohužel nevyhovovalo, tak jsem ho poslala zpět. Pak jsem se snad měsíc snažila dostat z e-shopu peníze zpět, dělali mrtvého brouka a nikdo se neozval… Dost špatná zkušenost.
A teď mám najednou na účtu připsanou částku zpět, ale rovnou 2× (tedy skoro 6000). Je mi jasné, že si peníze nemohu nechat. Opět jsem do e-shopu napsala a nic, nikdo se neozývá.
Tak co teď? Vrátit prostě na účet, ze kterého to přišlo? Nemám žádný VS. Nemohou mezitím nějak požádat banku o vystornování jedné té platby? Abych zase nakonec nezůstala bez svých peněz…
Děkuji za odpověď.
Nechápu, že mě tak dlouhou nechali čekat na peníze a já se teď ještě musím snažit jim jejich vracet, nejradši bych je taky měsíc pozdržela :cert:, ale je mi jasné, že bych si akorát mohla zadělat na problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
88
27.6.16 12:15

Kontaktovat e-shop, vše uvést na pravou míru a poždat o nějaký VS symbol aby mohli tu zpětnou platbu nějak dohledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
27.6.16 12:20

@SuperB Psala jsem, že jsem je kontaktovala a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
27.6.16 12:21

Také bych kontaktovala e-shop, počkala bych pár dní, pokud se nikdo neozve, tak bych prostě peníze poslala zpět na účet a do poznámky uvedla nějaké podrobnosti, do VS bys mohla třeba uvést číslo tvé původní objednávky. Tobě to přišlo bez V. S, obě dvě ty platby? Banka v tomhle případě nic dělat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
27.6.16 12:22

Já bych si to nechala když se o to nehlásí a pak bych řekla, že jsem myslela, že to je jejich kompenzace za to protahování, zmetci

• Citovat
  • Upravit
681
27.6.16 12:22
@Peczka píše:
Poslala bych to zpět odkud to přišlo pod stejnými symboly a připsala zprávu pro příjemce vratka peněz nebo tak něco. Pak si do pdf vytiskla výpis z účtu jen z toho dne tu odchozí platbu a poslala jim email, že ti poslali víc peněz, tak si je zaslala zpět a v příloze přikladáš výpis a brala bych to za vyřešené. Řešit to s bankou je zbytečné. Taky jsem takhle jednou vracela peníze, ale to mi přistála trošku jiná částka :D

OK, to zní dobře. Mně šlo jen o to, aby to mezitím nedokázali oni nějak vystornovat, já bych poslala zpět a zase bych neměla svoje peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
27.6.16 12:23

@Nafrněná :lol: Taky mě to napadlo. Natrápila jsem s nimi dost, už jsem jim vyhrožovala ČOI a to je to opravdu hodně známý dětský e-shop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
27.6.16 12:24
@zuzukobylka píše:
Také bych kontaktovala e-shop, počkala bych pár dní, pokud se nikdo neozve, tak bych prostě peníze poslala zpět na účet a do poznámky uvedla nějaké podrobnosti, do VS bys mohla třeba uvést číslo tvé původní objednávky. Tobě to přišlo bez V. S, obě dvě ty platby? Banka v tomhle případě nic dělat nemůže.

Super, šlo mi právě o to, zda to ta banka sama nemůže stáhnout zpátky. Díky :palec:
A jinak ty platby neměly VS, jen v popisu bylo asi dvanáctimístné číslo (u každé té platby jiné, takže to vypadá, že někdo nezmáčknul dvakrát, ale udělali to třeba dva lidé v jeden den…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.6.16 12:25

Tak zkusit zavolat, pokud to nikdo nebere tak to zkoušet znovu.
Nějaké čtení k problému

http://www.penize.cz/…si-ji-nechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
27.6.16 12:26
@Nafrněná píše:
Já bych si to nechala když se o to nehlásí a pak bych řekla, že jsem myslela, že to je jejich kompenzace za to protahování, zmetci

To nesmis, to by te potom bohužel mohli i popotahovat pres soud. Taky bych to tak nejraději udělala, ale zákon je zákon…

• Citovat
  • Upravit
681
27.6.16 12:28
@Marie432875 píše:
To nesmis, to by te potom bohužel mohli i popotahovat pres soud. Taky bych to tak nejraději udělala, ale zákon je zákon…

Přesně tak, jak jsem psala v úvodu - nejde to. Je to trestný čin, stejně třeba jako neodevzdání nalezené věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681

@SuperB Hm, tam uvádí napsat to bance a ta to má prověřit - že by? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
@knupka píše:
@Nafrněná :lol: Taky mě to napadlo. Natrápila jsem s nimi dost, už jsem jim vyhrožovala ČOI a to je to opravdu hodně známý dětský e-shop.

já vím, že zákon by asi nebyl na mojí straně ale určitě by první oslovili mě než by mě zažalovali a pak bych jim to vrátila, pokud se k tomu ale nehlásí tak bych si to nechala… :dance: nenechala bych si peníze které mi přišly omylem od někoho cizího, ale takhle můžeš tvrdit že sis myslela že to je ta kompenzace

• Citovat
  • Upravit
53190
27.6.16 12:32

Nevim proc v takove veci pises mail. Normalne zvedni telefon a zavolej tam.Driv nebo pozdeji to nekdo zvedne a domluvite se co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
27.6.16 12:33

@Nafrněná Tu kompenzaci bych brala. Fakt jsem myslela ten měsíc, že už ty peníze neuvidím :cert:. Psala jsem jim několikrát e-maily, volala, dávala špatné recenze a nic. A pak se ani neozvou, pošlou peníze dvakrát a já je mám ještě řešit :cert:
Ale bohužel zákon je zákon.
Vtipné je, že se neozvou, ani když jim píši, že jim chci poslat peníze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová