Jak vybít zlost - 8 létě dite

Anonymní
23.12.23 10:12

Jak vybít zlost - 8 létě dite

Ahoj. Co vám pomohlo ke zvládnutí zlosti? Mám 8 letého syna, který má zlost někdy naprosto nečekaně. Zkoušeli jsme vybit ji do polštáře, ale zatím neúspěšně…Co pomohlo vám? Předcházet se jí moc nedá. Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2089
23.12.23 10:21

Boxovací pytel, ať do něj i kope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
23.12.23 10:25

Boxovací pytel nebo stojan? A hlavně byste ty záchvaty, jestli jsou časté a nezvladatelné, měli začít nějak seriózně řešit (pokud jste už teda nezačali, pak se omlouvám). Ono by mu to mohlo způsobit spoustu dalších problémů. Zkuste pro začátek pedagogicko-psychlogickou poradnu, zavolejte tam a zeptejte se, jestli by ho vzali do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.12.23 10:28
@Anonymní píše:
Ahoj. Co vám pomohlo ke zvládnutí zlosti? Mám 8 letého syna, který má zlost někdy naprosto nečekaně. Zkoušeli jsme vybit ji do polštáře, ale zatím neúspěšně…Co pomohlo vám? Předcházet se jí moc nedá. Diky

To chce psychiatrii nebo psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.12.23 10:29
@Pučálkovic.Amina píše:
Boxovací pytel, ať do něj i kope.

Příště může kopnout do člověka. S dítětem by měla jít k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15333
23.12.23 10:52

A příčina, proč má zlost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
23.12.23 12:20

Co třeba koupit hrníčky a rozbíjel by je. Jen ty konkrétní. A třeba v konkrétní „vztekací místnosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.12.23 12:40
@Dana066 píše:
Co třeba koupit hrníčky a rozbíjel by je. Jen ty konkrétní. A třeba v konkrétní „vztekací místnosti“.

8o
Toto není řešení. Příště rozbije něco jiného. Tady je potřeba odborná pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
23.12.23 12:42

Já bych kluka dala na Judo. Tam se jednak fyzicky unaví a druhak se tam učí zvládat svoji agresivitu. Mluvím z vlastní zkušenosti. První stupeň nezvladatelné dítě (dle hodnocení učitelky), v páté třídě jsem začala chodit do juda a hele, byl že mě klidný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
23.12.23 12:48

Přijde mi mimo vybíjet zlost u osmiletého dítěte. Pokud je příčina jeho zlosti vnější, měli byste změnit jeho životní podmínky, pokud vnitřní, spolupracovat s psychologem a psychiatrem a případně ho zamedikovat, aby se cítil lépe. Omezit sladké, mobil a videohry, přidat sport, pobyt venku, výlety atd. A přijít na to, na co má takovou zlost. Pokud má pocit, že ho nemáte rádi, pracovat s celou rodinou, pokud mu vadí škola, změnit ji, pokud je nějak postižený, ukázat mu, že jsou jiné takové děti, pokud mladší sourozenec, trávit hodně času s dětmi odděleně. Zkusit třeba i skautský oddíl. Akorát ho naučíš, že když doma tluče do polštáře, brzy to odnese někdo jiný. A až sekne hrníčkem i v jídelně, bude z toho pěkné haló, protože lidi v návalu vzteku typ hrníčku fakt neřeší. Radši ať to prodýchá, počítá od deseti do jedné, vypije naráz sklenici vody.. Ale snažte se odstranit tu příčinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
23.12.23 13:13

@topazio Já to myslela tak, aby se naučil ventilovat vztek rozbíjením konkrétních věci, u kterých ví, že jsou k tomu určené. Nebude pak obracet v dospělosti svůj vztek proti lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.12.23 13:26

Asi by to chtělo vědět, co je vůbec příčinou zlosti… Vnější podněty, nebo nějaké vnitřní konflikty? Každopádně sport se mi jeví jako dobrý nápad, a spolupráce s psychologem též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.12.23 13:31

Boxovací pytel, začít s ním běhat, začít s ním cvičit jógu, učit ho relaxovat( pustit třeba zvuky moře a ať si představí, že je u něj), nechat kreslit(ať dá emoce na papír)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
23.12.23 14:25
@Dana066 píše:
@topazio Já to myslela tak, aby se naučil ventilovat vztek rozbíjením konkrétních věci, u kterých ví, že jsou k tomu určené. Nebude pak obracet v dospělosti svůj vztek proti lidem.

Příště mu ale hrnky nemusí stačit. U tohoto dítěte je zapotřebí terapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.12.23 14:26

Jak pisou ostatni. Ten vztek ma nejakej duvod. Pozjistuj…je to dulezity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová