Jak vypočítat kalorický deficit při hubnutí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13257
30.3.22 16:54

A kolik kJ jsi jedla doteď? Myslím, že ve své profesi máš pohybu dost…je to spíš o jídle.
Praktik tě sleduje? Cukr a štítnou žlázu?
Jde ti to výborně, tak nesnižuj moc svá omezení… Fakt je to úspěch ( 8×4 - za 32 týdnů 28 kg dole, to je dobré tempo). Ta kila jsi nenabrala za rok, tak nechtěj po svém těle nemožné. Hlavně výdrž :palec:
Jsi dobrá, že ses do toho pustila a že to takhle zvládáš. :kytka:

Příspěvek upraven 30.03.22 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 17:08
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíš jestli jde rešit jídelníček atd. online? nemám bohužel žádného obezit. v okolí bydliště. Díky

Chodím do Prahy do Ob kliniky, maji fb i web, zkus se zeptat. Jinak návštěvy jsou jednou za dva měsíce, takže nic šílenýho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.22 17:14
@Anonymní píše:
Pokud mají jít kila dolů, tak musí. Lámu si však hlavu s tím, jak moc :D

T9 není pravda, ty musíš mit větší výdej než příjem, ale nesmíš jít s příjmem pod bazal, ten je důležitý pro správný chod tvého těla.

• Citovat
  • Upravit
19388
30.3.22 17:18
@Anonymní píše:
Tak jakto, že kila šla dolů?

Tak jasně, že šla dolů, ale bazální metabolismus ti spočítá příjem kalorií tak, aby se výživily orgány. To bys měla sníst, nejít pod bazální metabolismus.
Pokud budeš jíst méně, tak samozřejmě budeš hubnout, ale tělo bude ve stresu. Pak se jednou najíst víc a bude hrozně ukládat. Z toho jsou pak ty jojo efekty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.3.22 17:27

Prostě tím, že budeš jíst a dodržovat kj podle bazalniho metabolismu, budeš hubnout. Tam není započítat pohyb. Můžeš jíst ale klidně víc, ja mam v kaloricjych tabulkách nastaven lehký režim a muzu sníst o tisíc Kč víc nad bazální metabolismus. Taky si zapisují aktivity jako prochazka a cvičení, ale to už většinou " nedojidam" a hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
30.3.22 17:32

Pod hodnotu bazálu určitě ne, jeho hodnotu tím snižuješ = tělo se učí vyjít i s málem = zpomaluješ si metabolismus a dlouhodobě pak budeš mít problém s udržením váhy, protože prostě tělu bude stačit k přežití úplné minimum a při jakémkoliv navýšení budeš nabírat.
Celkový denní příjem je bazál + NEAT (=běžné denní aktivity, když zrovna neležíš celý den v posteli, tj. práce, zajít na nákup, vytřít atd.) + případně pohyb. U Tebe bych se držela kolem 9100 kj a uvidíš, co to bude dělat. Snažila bych se opravdu zařadit aspoň trochu pohybu, třeba nějakou procházku 2-3× týdně. Každý vybudovaný sval Ti pomůže naopak metabolismus zrychlit.
Držím palce a neblbni, na 5000 kj budeš mít šílenej hlad a zhoršíš si tím i celkovou kondici - vlasy, nehty, pleť, spánek, trávení, prostě všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
30.3.22 17:33

Pod bazal by se jíst nemělo. Určitě ne dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 20:57
@Freeandwild píše:
Pod hodnotu bazálu určitě ne, jeho hodnotu tím snižuješ = tělo se učí vyjít i s málem = zpomaluješ si metabolismus a dlouhodobě pak budeš mít problém s udržením váhy, protože prostě tělu bude stačit k přežití úplné minimum a při jakémkoliv navýšení budeš nabírat.
Celkový denní příjem je bazál + NEAT (=běžné denní aktivity, když zrovna neležíš celý den v posteli, tj. práce, zajít na nákup, vytřít atd.) + případně pohyb. U Tebe bych se držela kolem 9100 kj a uvidíš, co to bude dělat. Snažila bych se opravdu zařadit aspoň trochu pohybu, třeba nějakou procházku 2-3× týdně. Každý vybudovaný sval Ti pomůže naopak metabolismus zrychlit.
Držím palce a neblbni, na 5000 kj budeš mít šílenej hlad a zhoršíš si tím i celkovou kondici - vlasy, nehty, pleť, spánek, trávení, prostě všechno…

Moc děkuji za reakci, ale když teď dám příjem na cca 9100 kJ, coz je vic nez bazalni metabolismus 8454, ktery mi to vypocitalo, nezacnu pribírat?

• Citovat
  • Upravit
4
30.3.22 20:59
@Magical-eyes píše:
A kolik kJ jsi jedla doteď? Myslím, že ve své profesi máš pohybu dost…je to spíš o jídle.
Praktik tě sleduje? Cukr a štítnou žlázu?
Jde ti to výborně, tak nesnižuj moc svá omezení… Fakt je to úspěch ( 8×4 - za 32 týdnů 28 kg dole, to je dobré tempo). Ta kila jsi nenabrala za rok, tak nechtěj po svém těle nemožné. Hlavně výdrž :palec:
Jsi dobrá, že ses do toho pustila a že to takhle zvládáš. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 21:02
@Anonymní píše:
To je blbost. Jdi za doktorem. Ja začala v polovině ledna se 112 kg, teď mam 96 kg. Jenže jsem prvně šla na obezitologii, protože jsem prostě chtěla hubnout správně. Dostala jsem jídelníček příjem mam 8000-8400kj denně. Přesně jsem dostala rozepsano kolik mam sníst bilkovin, sacharidů a tuků. Nenechávej to na nějakých aplikacích nebo pochybných článcích.

A jaky je tvuj rozpis na váhu? Díky za reakci

• Citovat
  • Upravit
4
30.3.22 21:03
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že tu podobná témata jsou, ale já si teď již 2. dne lámu hlavu a nevím, co dělám špatně.
V srpnu 2021 jsme začala psát kalorické tabulky, se 155 kg živé váhy :pankac:
Teď březen 2022 jsem na 127 kg. Pořád dost, ale pro mě obrovský úspěch. Dole 28 kg za 8 měsíců, jen s hlídáním jídla a bez cvičení. Pracuji jako pečovatelka a to je asi můj jediný pohyb.
Každopádně se teď dočítám, že při redukčních dietách je potřeba snížit příjem až o 2000 kj.
Váha jde dolů, ale hodně pomalu, jsou měsíce kdy se nehnula vůbec, nebo pohnula i o kilo nahoru.
Aktuálně mi to vypočítalo bazální metabolismus na 8454 a pro hubnutí tedy příjem 7 186 kJ v kalorických tabulkách. Ale pokud chci být v Kalorickém deficitu, znamená to tedy přijímat jen 5 186 kJ/za den?
Díky moc za pomoc :srdce:

Já bych zůstala na těch 7 186 kJ a nesnižovala to. A nebud v deficitu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
30.3.22 21:12
@Anonymní píše:
Moc děkuji za reakci, ale když teď dám příjem na cca 9100 kJ, coz je vic nez bazalni metabolismus 8454, ktery mi to vypocitalo, nezacnu pribírat?

Bazalni metabolismus je základní potřeba Tvého těla. Tolik energie potřebuji Tvé orgány, aby fungovaly, aby se vyzivil mozek, kosti, svaly. Když začneš na téhle hodnotě ubírat, musí nejde ubrat i tělo - jasně, ubere rychleji na tuku, ale velmi brzy začne šidit i jinde. Jakmile vstane z postele, uz vydáváš energii nad tuhle hodnotu. V ideálním případě by ses redukcnim příjmem měla trefit mezi bazal a celkovou energii, kterou vydas. Pokud budeš jist 9100 a budeš pribírat, znamená to jediné - Tvůj bazal je nižší, než sis spočítala. Kolik kJ jis teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 21:21
@Freeandwild píše:
Bazalni metabolismus je základní potřeba Tvého těla. Tolik energie potřebuji Tvé orgány, aby fungovaly, aby se vyzivil mozek, kosti, svaly. Když začneš na téhle hodnotě ubírat, musí nejde ubrat i tělo - jasně, ubere rychleji na tuku, ale velmi brzy začne šidit i jinde. Jakmile vstane z postele, uz vydáváš energii nad tuhle hodnotu. V ideálním případě by ses redukcnim příjmem měla trefit mezi bazal a celkovou energii, kterou vydas. Pokud budeš jist 9100 a budeš pribírat, znamená to jediné - Tvůj bazal je nižší, než sis spočítala. Kolik kJ jis teď?

Teď jím 7186kJ/den

• Citovat
  • Upravit
19388
30.3.22 21:23
@Anonymní píše:
Teď jím 7186kJ/den

Spocitej si bazal, psala jsi, že ti vyšel vyšší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 21:27
@Anonymní píše:
A jaky je tvuj rozpis na váhu? Díky za reakci

8000-8400kj, 200g sacharidů, 150g bílkovin, 70g tuků. Minimálně 500g zeleniny denně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková