Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, jdu sem s otázkou, jestli nemáte některá zkušenost s nějakým čajem na hubnutí? Prosím, nepište mi tu at začnu cvičit a upravit si jídelníček, protože obojí jsem udělala, cvičím už 4 měsíce, ale nevidím pořád žádný změny. Jídlo se snažím taky hlídat, samozřejmě ne vždy se daří, obzvlášť když máte doma manžela a dítě, kteří nechtějí jíst vždy jen to, co nemá v sobě tuk/cukr nebo to není dostatečně slané.
Nesladim, nejim smažené, mastné, kynuté, nezahustuji moukou. Snažím se prostě nejíst věci, po kterých se doslova přibírá. Ale jinak jím to vše ostatní a s mírou. Cvičím do týdne tak 3×-4×. Výsledky pořád nikde. Zhubla jsem pouhé 2kg za celé 4 měsíce. Měřila jsem si i míry. Mam dole jen 1cm.
Takže apeluji na ty z vás, které mate dobré zkušenosti s nějakými takovými čaji, zabírá to? A které? Nebo myslíte že mám zkusit spalovače tuků? Poradili byste nějaký prosím?
Jsem už bezradná.
A má tu někdo zkušenost s čajem Bercoff Fat Burner L-Carnitine?
Tak pokud to všechno vcelku dodržuješ a předpokládám (podle dítěte), že nejsi po menopauze, tak by si měla zhubnout víc než dvě kila. Pokud nejsi nějak nemocná nebo se nesnažíš zhubnout poslední ždibíček tuku do nereálně ideální váhy, nedává to smysl. Žádný čaj ti sám o sobě neshodí kila dolů, ale popíjením neslazeného zeleného čaje nic nezkazíš. Pomáhá se spalováním a detoxikuje organismus. A hydratace je u hubnutí taky důležitá.
Je cvičení a cvičení - máš dostatek kardia? Hlídáš si tepovou frekvenci? Třeba jen posiluješ a tvoří se ti svaly. Na hubnutí stačí obyč černý čaj. Strčíš pytlík do kapsy a jdeš běhat. Ráno pár km před snídaní (nebo večer, jak komu vyhovuje) a na mě to bylo znát…i bez čaje
Jen škoda, že jsem u toho nevydržela
Podle toho, co píšeš o jídle, tak se zas tak moc nehlídáš - holt si musíš udělat jídlo zvlášť. Přidat zeleninu…
Resim neco podobneho. Dneska jsem vzala druhou tsbletu karnitinu tak uvidime co to udela
@Jamie Lee Za prvé, žádné zázračné prostředky na hubnutí neexistují. Žádné čaje, pilule ani pytlíkové jídlo nenahradí aktivní životní styl a vyvážený jídelníček.
Za druhé „jídlo se snažím hlídat“ je dost vágní popis situace a to že nejíš smažené, mastné a kynuté neznamená vůbec nic. Jídlo tvoří 80 % úspěchu u hubnutí a pokud vyloženě nemáš nějaký skrytý zdravotní problém, jíš asi blbě. Máš aspoň přehled o svém kalorickém příjmu a jednotlivých makrech? Tam bývá často zakopaný pes. Buď jíš málo, nebo moc, nebo máš blbě poskládaná makra.
Ségra jich odzkoušela asi milion a všechny jsou k prdu. Je tam akorát tuna kofeinu a jiných povzbuzujících nesmyslů.
Stejně jako spalovače, nemají žádný extra vliv. Ty občas lidi používají ve fitku těsně před tréninkem, aby tělo nabudily k větším výkonům, ale to je tak všechno.
Pokud pořád nehubneš, tak je problém v jídle. Buď jíš moc anebo málo. Vypočti si někde na netu svoje marka, otevři kalorické tabulky a zapisuj.
Nejíš to po čem se „vysloveně tloustne,“ ale vysloveně tloustnout se může po všem, i když to jíš dle svého uvážení v „rozumné míře“ ale v úplně jiné míře, než doopravdy potřebuje tvoje tělo.
Jídlo je základ. Pokud blbě jíš, tak můžeš třeba 6× týdně tančit i po uších a nezhubneš nic.
Pokud nehubneš, tak máš špatně nastavené jídlo a pohyb, případně máš nějké další faktory jako stres/špatný spánek a jiné zdroje kortizolu, které ti brání pálit tuk.
S tím ti žádný čaj nepomůže.
Jinak nejčastější zádrhel bývá kombinace špatného spánku a toho, že člověk vlastně jí málo, čímž se zvyšuje množství kortizolu v těle.
Co to zamená že cvičíš? Co a jak dlouho?
Máš spočítaný bazální metabolismus? Zvládeš ho každý den pokrýt? Cvičíš tak, že máš o cca 20 % vyšší energetický výdej, aby orgaismus pálil? Jak máš rozdělené makroživiny - bílkoviy, tuky, škroby?
Mrkni třeba do týhle knihy a začni používat kalorické tabulky.
Já osobně hubnu, že běhám 3-4× týdně cca 10 km což je cca 1:20 hod cvičení za den. A snažím se nejíst cukry. Každopádně mám sníženou funkci štítné žlázy. Jde to hůře. Ale v lednu jsem měla 67 kg a teď mám cca 62-63. U běhu si hlidam tepovku. Teda snažím se.
Pribuzna po nejakem takovem zazraku otehotnela i pres HA, nejak ji prohanel a nedoslo ji to. No, moc nezhubla a dost se ten experiment prodrazil, i kdyz je za nej asi nakonec rada
.
Na hubnutí stačí obyč černý čaj. Strčíš pytlík do kapsy a jdeš běhat.
Tak to mě pobavilo
![]()
Žádné zázračné čaje na hubnutí neexistují. Základem hubnutí je přijímat méně kalorií než jich přes den spálíš. To že si jídlo hlídaš a nejíš smažené, sladkí, kynuté a tak je sice fajn, ale neříká to nic o tvém kalorickém příjmu. Dá se přibrat i jedením zdravé stravy ![]()
Než se koukat po nějakém zázraku, stáhni si kalorické tabulky, kup dogitální kuchyňskou váhu pokud ji doma nemáš, a začni s vážit a zapisovat všechno co sníš. Troufla bych si tvrdit, že budeš v deficitu, ale ne takovém abys hubla rychleji.
Sport je fajn, ale pro hubnutí je hlavní to jídlo.
Prosímtě a proč to jídlo normálně neosolíš? Sůl ani koření žádné extra kalorie nemají…
Jinak ne, čaje na hubnutí fakt nefungují. Kdyby fungovaly, není tlustý nikdo
Řeknu Ti příběh - moje mamka 50+ se pokoušela neúspěšně hubnout celý život. Pořídili si psa, takže má pohyb opravdu každý den bez ohledu na počasí, první kila šla dolů. Začala poctivě zapisovat kalorické tabulky a hubnutí jí najednou jde jedna báseň
Jí nadále všechno, i kynuté, tučné a smažené, ale nemůže to samozřejmě jíst furt. Hlídá si dostatečný příjem bílkovin. Žádné jiné kouzlo v tom opravdu není, a není to něco, co budeš dodržovat 14 dní. Je to už nafurt…