Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Kalorický deficit je to, když je příjem menší než výdej (výdej = bazální metabolismus + pohyb).
Tzn. že kalorický deficit je 7 186 i 5185.
Ideální rozdíl mezi příjmem a vydejem je cca 20 %.
@Modra1 píše:
Kalorický deficit je to, když je příjem menší než výdej (výdej = bazální metabolismus + pohyb).Tzn. že kalorický deficit je 7 186 i 5185.
Ideální rozdíl mezi příjmem a vydejem je cca 20 %.
Takže když 5 185, půjde to rychleji?
To je blbost. Jdi za doktorem. Ja začala v polovině ledna se 112 kg, teď mam 96 kg. Jenže jsem prvně šla na obezitologii, protože jsem prostě chtěla hubnout správně. Dostala jsem jídelníček příjem mam 8000-8400kj denně. Přesně jsem dostala rozepsano kolik mam sníst bilkovin, sacharidů a tuků. Nenechávej to na nějakých aplikacích nebo pochybných článcích.
Ja jsem myslela, že pod bazal by se jít nemělo, ne? Jak to tedy je?
@g.sandova píše:
Ja jsem myslela, že pod bazal by se jít nemělo, ne? Jak to tedy je?
Pokud mají jít kila dolů, tak musí. Lámu si však hlavu s tím, jak moc ![]()
@Anonymní píše:
To je blbost. Jdi za doktorem. Ja začala v polovině ledna se 112 kg, teď mam 96 kg. Jenže jsem prvně šla na obezitologii, protože jsem prostě chtěla hubnout správně. Dostala jsem jídelníček příjem mam 8000-8400kj denně. Přesně jsem dostala rozepsano kolik mam sníst bilkovin, sacharidů a tuků. Nenechávej to na nějakých aplikacích nebo pochybných článcích.
@Anonymní píše:
Pokud mají jít kila dolů, tak musí. Lámu si však hlavu s tím, jak moc
Ne, pod bazální metabolismus jít nesmíš.
@g.sandova píše:
Ne, pod bazální metabolismus jít nesmíš.
Tak jakto, že kila šla dolů?
Neblbni, spočítej si to na těch 7,5-8 tis kJ.
Jak máš nastaveny živiny? Kolik gramů tuku, bílkovin a sacharidů? Jak jsi na tom se zeleninou?
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že tu podobná témata jsou, ale já si teď již 2. dne lámu hlavu a nevím, co dělám špatně.
V srpnu 2021 jsme začala psát kalorické tabulky, se 155 kg živé váhy
Teď březen 2022 jsem na 127 kg. Pořád dost, ale pro mě obrovský úspěch. Dole 28 kg za 8 měsíců, jen s hlídáním jídla a bez cvičení. Pracuji jako pečovatelka a to je asi můj jediný pohyb.
Každopádně se teď dočítám, že při redukčních dietách je potřeba snížit příjem až o 2000 kj.
Váha jde dolů, ale hodně pomalu, jsou měsíce kdy se nehnula vůbec, nebo pohnula i o kilo nahoru.
Aktuálně mi to vypočítalo bazální metabolismus na 8454 a pro hubnutí tedy příjem 7 186 kJ v kalorických tabulkách. Ale pokud chci být v Kalorickém deficitu, znamená to tedy přijímat jen 5 186 kJ/za den?
Díky moc za pomoc
Gratuluju k úspěchu, a nechceš spíš přidat pohyb, než ještě víc škrtit stravu?
Taková rychlá chůze by pro tebe byla ideální.
@Magical-eyes píše:
Neblbni, spočítej si to na těch 7,5-8 tis kJ.
Jak máš nastaveny živiny? Kolik gramů tuku, bílkovin a sacharidů? Jak jsi na tom se zeleninou?
120 g bílkoviny, 180g sacharidy, 50g tuky… ještě si hlídám jednoduché cukry max do 50g/den. Zeleninu denně dost… cca 300g/den.
@Karamba2020 píše:
Gratuluju k úspěchu, a nechceš spíš přidat pohyb, než ještě víc škrtit stravu?
Taková rychlá chůze by pro tebe byla ideální.
To máš určitě pravdu, pohyb je potřeba. Ale do toho se mi horko těžko nutí.. Po dvou šichtách jsem ráda, že jsem ráda a zvládnu tak akorat nablejskat barák a zase jít do práce. Ale uznávám, jsou to výmluvy… ![]()
@Anonymní píše:
To máš určitě pravdu, pohyb je potřeba. Ale do toho se mi horko těžko nutí.. Po dvou šichtách jsem ráda, že jsem ráda a zvládnu tak akorat nablejskat barák a zase jít do práce. Ale uznávám, jsou to výmluvy…
Otázka priorit.
Potěší tě víc nablejskanej barák, nebo o číslo menší džíny a zlepšený zdravotní stav a vyplavený endorfiny po pobytu venku v jarní přírodě? Čímž teda nemyslím zrovna upršený dnešek…
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíš jestli jde rešit jídelníček atd. online? nemám bohužel žádného obezit. v okolí bydliště. Díky
Ahoj, vím, že tu podobná témata jsou, ale já si teď již 2. dne lámu hlavu a nevím, co dělám špatně.

V srpnu 2021 jsme začala psát kalorické tabulky, se 155 kg živé váhy
Teď březen 2022 jsem na 127 kg. Pořád dost, ale pro mě obrovský úspěch. Dole 28 kg za 8 měsíců, jen s hlídáním jídla a bez cvičení. Pracuji jako pečovatelka a to je asi můj jediný pohyb.
Každopádně se teď dočítám, že při redukčních dietách je potřeba snížit příjem až o 2000 kj.
Váha jde dolů, ale hodně pomalu, jsou měsíce kdy se nehnula vůbec, nebo pohnula i o kilo nahoru.
Aktuálně mi to vypočítalo bazální metabolismus na 8454 a pro hubnutí tedy příjem 7 186 kJ v kalorických tabulkách. Ale pokud chci být v Kalorickém deficitu, znamená to tedy přijímat jen 5 186 kJ/za den?
Díky moc za pomoc