Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kamillka2
předpokládat můžeš cokoliv. Tohle jsou ale bohužel věci, na které jste měli myslet oba dopředu. Sliby, chyby.
@kamillka2 píše:
@luffinka : já jsem chtěla poradit ne se tu zpovidatjá sve slovo držela… Pro mě jako podnikatele je slovo velmi dulezite… Přeji všem krasnou dobrou noc… Musím jít makat… A děkuji všem
S nájemníky máte taky ústní smlouvu? Už to tady bylo napsáno několikrát, nechci se opakovat.
@blecha72
Pokud ano, pak důvěřivost nezná meze. Pokud ne, pak je to jedinně dobře. Ale pochybuju(nad celým příběhem
).Zakladatelce se tímto omlouvám za svoje komentáře ale vytáčí mě nespolehlivost lidí a následné fňukání. V neposlední řadě hodnoty.
@kamillka2 píše:
A ma dcera je legální.. co to tu kriste pane píšete…dítě bylo pocato, to že chvilku zájem ma pak zas ne. to je jeho problém. já zlatokopkou nejsem. ta jeho o dítěti vi, ale napsala mi že ji je to jedno, že ona ma benefity. a mě dítě nazývá bastardem. mě je ona i on jedno. jde mi o mou dceru jako každé mamince.
Z hlediska práva jsou legální děti z manželského svazku!!! To si laskavě uvědom a ne levobočci - myslím, že to tu s tím dědictvím bylo napsáno dostatečně jasno.
Nicméně bude nový občanský zákoník, takže věřím, že si to pán bude umět zařídit, aby jeho nemanželská dcera nedostala nic.
@Vermion : děkuji jsi hodná. dítě za nic nemůže, a mstít se na dítěti to je odvaha. z právního hlediska je dítě jeho, ženatý není a dával souhlas k IVF. žádného právníka nezajímá jak bylo dítě pocato, prostě je a otec já jasný. dítě je neopometulny dědic. nechápu kde se v Tobě bere zloba k mému dítěti či mě. a proč me dítě nazyvas levobockem. a ta jeho současná přítelkyně může za to že se s dcerou nechce stýkat. nicméně Tobě přeji aby se Ti dařilo ![]()
@kamillka2 Neřekla bych že je to od Vermion nějaká její zloba vůči tvému dítěti. Ona jen objektivně popsala stav věcí, jak je dnes dle zákona. Bohužel, je to tak, taky jsem ti to už psala. Otec tvé dcery se patrně bude bránit zuby nehty, aby byl zapsán v RL. A tím vůbec jeho jednání neschvaluju. Jen sis prostě pořídila dítě s nesprávným partnerem. Myslím, že jestli budeš chtít něčeho dosáhnout, bez soudu se to neobejde, ten pán na to dobrovolně asi nepřistoupí. Protože kdyby to v úmyslu měl, tak by to udělal hned jak se malá narodila a připadalo by mu to normální. Jenže jeho charakter je patrně hozený jiným směrem.
@Vermion no komu neni shury dano v apatyce nekoupi, tak za prve nechapu, proc jste tak zapskla a zla, do detailu jejich vztahu nevidite, za druhe zrejme mate nejaky zasadni zivotni problem, protoze takhle normalni lidi nereaguji, copak pritel ma deti z minuleho vztahu a ten vas az zaklepe backorama dostane vase dite malo? A za treti melete nesmysly, tak nez neco napisete tak si ti nejdriv zjistete. Pokud da k soudu urceni otcovstvi, coz bych v jejim pripade udelala, tak dedic bude, novy nebo stary zakonik ![]()
@Janha ano, ale právě podle toho nového zákoníku může vydědit, takže to nejsou nesmysly, ale pravda
@Denisa56 ta pani „levobocek“ a „legitimni svazek“ mozna neco popisuje, ale pokud vy tu zlobu z toho necitite, tak si to zkuste precist znovu. I kdyz s necim nesoublasim muzu to napsat slusne, bez zbytecnych vykricniku i pouziti „laskave“ rozhodne nema laskavy podton…
@Verunecka289 prosim vas, vydedit byste mohla potomka i ted, nejde to jen tak, vzdy musite uvest duvod! Co tam pan napise, nestaral jsem se a dite me nezajimalo, tak mu nic neodkazu?
@Janha píše:
@Verunecka289 prosim vas, vydedit byste mohla potomka i ted, nejde to jen tak, vzdy musite uvest duvod! Co tam pan napise, nestaral jsem se a dite me nezajimalo, tak mu nic neodkazu?
Ano, prave ze ted to vydedeni neni tak jednoduche. S novym obcanskym zakonikem bude moc clovek mnohem vice ovlivnovat podminky, za kterych bude dite dedit. Napr. nedokoncis vysokou skolu? Nededis! apod.
@kamillka2 neříkám že jeho chování schvaluju, to ani v nejmenším, ale holt - jaký si to uděláš, takový to máš ![]()
Pořídila sis dítě bez svatby s chlapem, co už děti z manželství má, tak co se divíš? ![]()
Vydělit dítě nelze, i podle nového zákoníku. na to jsem se ptala. ex partner by že záhrobí vypovídat nemohl. nikdy u nás dítě vydedeno nebylo!! pokud bude ma dcera ještě pod zákonem, tak teprve ne. já jen těm co se do mě naváží, nepřeju aby kdyby se s nima partner rozešel a našel si jinou a pak jejich děti nedostaly nic pod nátlakem nové partnerky. klidně se vám to může stát. ale nepřeju…
@Denisa56 máš naprostou pravdu, takhle jsem to holt suše napsala, i když to zní hrozně, protože to je hrozné…
@Janha píše:
@Vermion no komu neni shury dano v apatyce nekoupi, tak za prve nechapu, proc jste tak zapskla a zla, do detailu jejich vztahu nevidite, za druhe zrejme mate nejaky zasadni zivotni problem, protoze takhle normalni lidi nereaguji, copak pritel ma deti z minuleho vztahu a ten vas az zaklepe backorama dostane vase dite malo? A za treti melete nesmysly, tak nez neco napisete tak si ti nejdriv zjistete. Pokud da k soudu urceni otcovstvi, coz bych v jejim pripade udelala, tak dedic bude, novy nebo stary zakonik
Nemám problém, jen nechápu, jak si někdo takhle nezodpovědně pořídí dítě?
Sama jsem otce svých dětí hledala dlouho, pečlivě a ve své věkové kategorii - kdy je šance, že si s dětmi užije déle - a už užívá - hory, kolo, tůry, hřiště atd atd - což od 57 letého pána jaksi očekávat až tak často nelze.
Takže za současné problémy si může zakladatelka jen a jen sama špatným výběrem partnera, dítětem beze svatby atd atd.
Opravdu jí není třeba litovat, vybrala si přece sama, tak nechápu, čemu se diví?