Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey : já ten byt nechci na sebe, ale na dceru. Prosím cti poradne o peníze mi nejde, dokonce jsem nesla k soudu, nedala do RL… Chtěla jsem jen byt na malou a aby platil stejnou výši alimentu. Jenže mám strach ze kdyz neni v RL ze kdyby se něco stalo mala nebude mít ani sirotci a já se bude někde x let soudit kvůli dokazování ze byl jejim otcem. @Cuddy : no muže přepsat majetek na někoho jiného, muže ze sebe udělat chudaka, a pak muzu dostat třeba tisícovku, ale to je jedno jde mi i o to co kdyby se semnou něco stalo, kdo by se o dceru postaral?
@kamillka2 píše:
@Kelsey : já ten byt nechci na sebe, ale na dceru. Prosím cti poradne o peníze mi nejde, dokonce jsem nesla k soudu, nedala do RL… Chtěla jsem jen byt na malou a aby platil stejnou výši alimentu. Jenže mám strach ze kdyz neni v RL ze kdyby se něco stalo mala nebude mít ani sirotci a já se bude někde x let soudit kvůli dokazování ze byl jejim otcem. @Cuddy : no muže přepsat majetek na někoho jiného, muže ze sebe udělat chudaka, a pak muzu dostat třeba tisícovku, ale to je jedno jde mi i o to co kdyby se semnou něco stalo, kdo by se o dceru postaral?
a myslíš že by se o ni postaral když teď nemá zájem a malá mu je ukradená? myslím postaral se vším všudy i s láskou, ne jen penězi
osobně být v tvé situaci tak se poohlédnu jinde ![]()
@Anonymní píše:
Jde o to, ze mala je z umělého oplodnění, on pak odešel. K soudu jsem ho dávat nechtěla, nechtěla jsem nikomu přidelavat starosti. Dohodli jsme se, ze na malou přepíše byt, ještě nebyla ani narozena, a ze místo těch alimentu přiznané soudem. V rodném liste nechtěl byt on. Ve všem jsem mu vyšla vstrici. Alimenty mi plati, ale k jeho výdělkem velmi směšné, ale souhlasila jsem. Chci jen to co slíbil. K male se nikde nepřiznal, ani ve svém blízkém okoli. Říká o ni ze je omyl, ta jeho kdyz se dozvěděla ze ma díte tak mu zakázala se s nama stýkat úplne. Vlastne nepotrebuji jeho jmění, bavíme se tu o milionáři, chtěla bych jen ten byt a dal platit alimenty. Nebo pak mě napadá dát ho k soudu a chtít aby byl v RL. Soud by mi vymeril přes 150 tisíc alimenty, na to já kašlu. Chci jen aby byl v RL, přepsal byt co slíbil a dal platil naše smluvene alimenty…
Boze zenoooo, nejde prece ani tak o tebe, ale o tvoji malou. Nevim, kolik ti tedy plati, ale v pripade milionare, bych pozadovala pro svoji dceru srovnatelnou zivotni uroven. Zbytecne hrdinstvi…Taky nechapu tvoji posledni vetu :„Nechci brat dceri tatinka.“ Jako jakeho, kdyz o ni nema zajem?
@kamillka2 jenže proto jsi ho tam měla zapsat, a nebo do toho nejít… ted už bude jen záležet na tom jestli do toho boje pujdeš nebo ne…to už si musíš rozhodnout sama… ![]()
a pokud k ní nemá žádný vztah, asi bych ani neočekávala, že v případě, že se se mnou nšco stane, že by se o ní postaral… mám namysli teda přímou péči
prostě, co je psáno, to je dáno.. bohužel k bytu ho asi jen tak nedonutíš, pokud nemáš papír
Příspěvek upraven 29.10.13 v 15:31
Přesně tak, když je dítě z IVF, tak partneři musí souhlasit předem a v tomto případě se dle zákona o rodině nelze vzdát otcovství
@Cuddy píše:@kamillka2 píše:
Kdyby se s tebou neco stalo, tak vzhledem k tvemu majetku by snad byla dcera zajistena tim, ne? Psala jsi to tu nekolikrat, ex te podrazil po IVF, byli jste na necem domluveni ohledne placeni apod, charakter to opravdu neni. Ale ja zase chapu jeho, ze se o vas staral, dokud nebudes schopna postarat se o vas sama a nebo dokud nenajdes nekoho jinehu. Tudiz me neprijde nelogicke, ze po oznameni noveho vztahu se starat prestal.
V kazdem pripade, pokud ma ex takovyto paradni charakter, bala bych se mit svoji praci zavislou na jeho vlivu. Pochopila jsem, ze delate neco s realitami, tudiz jeho vliv snad nebude uplne do vsech oboru.
@kamillka2 píše:
nedávno si psala, žem áš pozemky, které pronajímáš a s toho máš hodně slušný zisk, tak kdyby si odkládala bokem pro dceru, tak bude zabezpečená s toho a ty pozemky ji tůstanou
Na to si měla myslet dřív, kdo ti zajistí dítě. Pán je předpokládám vlivná osoba, odhaduji nějaký politik, který si nejspíš nechce škodit jméno nemanželským dítětem s ex milenkou
![]()
@Kelsey píše:
nedávno si psala, žem áš pozemky, které pronajímáš a s toho máš hodně slušný zisk, tak kdyby si odkládala bokem pro dceru, tak bude zabezpečená s toho a ty pozemky ji tůstanou
Na to si měla myslet dřív, kdo ti zajistí dítě. Pán je předpokládám vlivná osoba, odhaduji nějaký politik, který si nejspíš nechce škodit jméno nemanželským dítětem s ex milenkou![]()
Take vlastni zakladatelka maly panelak, tak nechapu potrebu prepisu bytu na dceru ![]()
No nevím, přijde mi, že zakladatelka se na něčem s přítelem domluvila (on jí udělá dítě, které vlastně ani moc nechtěl; za to, že ho neuvede jí bude platit byt a 40tisíc a bude mít od ní pokoj). Zakladatelce to několik let vyhovovalo, ale pak se jí to v hlavě rozleželo a rozhodla se pána ještě trochu podojit..
To, že jeho možnosti jsou jinde je irrelevantní. To, že na dítě bude sama, musela vědět (jinak by pravděpodobně pán byl v rl). Proč dosud neresila, kdo by se o dítě postaral? Proč teď najednou řeší dědictví, sirotčí důchod a přepis bytu? Protože chce víc! Ono je takové pořekadlo, které to docela vystihuje: S jídlem roste chuť:-) Začíná mi být pána docela líto..
@amarilisina píše:
No nevím, přijde mi, že zakladatelka se na něčem s přítelem domluvila (on jí udělá dítě, které vlastně ani moc nechtěl; za to, že ho neuvede jí bude platit byt a 40tisíc a bude mít od ní pokoj). Zakladatelce to několik let vyhovovalo, ale pak se jí to v hlavě rozleželo a rozhodla se pána ještě trochu podojit..
To, že jeho možnosti jsou jinde je irrelevantní. To, že na dítě bude sama, musela vědět (jinak by pravděpodobně pán byl v rl). Proč dosud neresila, kdo by se o dítě postaral? Proč teď najednou řeší dědictví, sirotčí důchod a přepis bytu? Protože chce víc! Ono je takové pořekadlo, které to docela vystihuje: S jídlem roste chuť:-) Začíná mi být pána docela líto..
tobě je líto pana?…3 měsíce nic neplatí, o malou se nezajímá…šel do umělého oplodnění, ma dcera nebude bita na tom že její táta dál přednost milence před dítětem. opakuji více penez nechci..chci jen aby byl v RL… a malé je 8 měsíců. kdybych byla mácha jsem u soudu dávno. ostatní jeho děti mají všechno x krát do roka v zahraničí atd. proč je ma dcera něco min? nechci po nem nic chci jen aby byl v RL. pozemky mám, jenže může mi přetáhnout nájemce…atd. vše se dá zničit když někdo bude hodně chtít
Zakladatelko, ver, ze pokud dáva alimenty 40tis, tak na sirotčí důchod se opravdu můžeš vykašlat.
Nad tim snad ani nemusíš přemýšlet.
@Barusak78 píše:
Zakladatelko, ver, ze pokud dáva alimenty 40tis, tak na sirotčí důchod se opravdu můžeš vykašlat.Nad tim snad ani nemusíš přemýšlet.
jenže 40 to je taktak ![]()
Tak abych měla trochu přehled, přečetla jsem si deníček zakladatelky ohledně jejího otěhotnění. Ještě před těhotenstvím se rozešli, žil s jinou ženou. Pak se scházeli, nescházeli… Zakladatelka to ukončila, on žil se svou přítelkyní, ale pak zakladatelce nabídl, že jí udělá dítě, biologické hodiny tikaly, že? Počítala s tím, že bude svobodná matka. Otěhotněla, potratila atd., nabídli jim IVF, to vyšlo, zakladatelka SI MYSLELA, že když to s ní ex vše podstupuje, že chce s ní i být (tak to i napsala), ale on to evidentně neplánoval. Slíbil jí dítě. Dítě se po dalších problémech v těhotenství narodilo. Zakladatelka měla a má celkem dost, ale chce víc, sama není žádnou nezaopatřenou chudinkou
Já být jím, taky bych byt nepřepisovala, ono totiž sliby bývají chyby a tak by se mu klidně mohlo v budoucnu stát, že i po přepisu a slibu, že v RL tedy nebude, nakonec zapsán bude a ještě zasolí do kapsy zakladatelky zpětně.
@kamillka2 tím se přece nemůžeš řídit, co mají jiné byt jeho děti
možná by sis měla uvědomit, že někteří nemaj co na jídlo.. ![]()
chápu, máte nějaký standart, ale v tvém případě bych spíš šetřila, kdyby ses zase rozhodl neplatit..
a nepoléhala se na peníze od něj ale postavit se na vlastní nohy
@bartsch píše:
Tak abych měla trochu přehled, přečetla jsem si deníček zakladatelky ohledně jejího otěhotnění. Ještě před těhotenstvím se rozešli, žil s jinou ženou. Pak se scházeli, nescházeli… Zakladatelka to ukončila, on žil se svou přítelkyní, ale pak zakladatelce nabídl, že jí udělá dítě, biologické hodiny tikaly, že? Počítala s tím, že bude svobodná matka. Otěhotněla, potratila atd., nabídli jim IVF, to vyšlo, zakladatelka SI MYSLELA, že když to s ní ex vše podstupuje, že chce s ní i být (tak to i napsala), ale on to evidentně neplánoval. Slíbil jí dítě. Dítě se po dalších problémech v těhotenství narodilo. Zakladatelka měla a má celkem dost, ale chce víc, sama není žádnou nezaopatřenou chudinkouJá být jím, taky bych byt nepřepisovala, ono totiž sliby bývají chyby a tak by se mu klidně mohlo v budoucnu stát, že i po přepisu a slibu, že v RL tedy nebude, nakonec zapsán bude a ještě zasolí do kapsy zakladatelky zpětně.
Přesně. Přepíše byt, ale za pár let vše bude řešit znova.. Byl by debil, kdyby jí na to přistoupil. Ale intelektuál to nebude, když věřil zakladatelce, že po něm bude chtít jenom dítě:-)))