Ex přestal komunikovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.11.13 12:48
@kamillka2 píše:
Teď jsem šla od právníka, se jen poradit. dítě je jeho, jak bylo pocato je fuk. tím že šel na IVF potvrdil otcovství v RL být nemusí!…uf, takže soudu se vyhneme. pokud nebude platit porušuje zákon. teď mu jen musím něžně vysvětlit že ma platit. na byt ma nárok..protože tam máme trvale bydliště. divil se že ho nechci dat k soudu… jsem ráda že to tak je..takže ho nemusím ani přemlouvat do zapsání RL…protože mám papíry z IVF

to, že někdo podstoupí IVF ještě nemusí znamenat, že je otcem dítěte, jde o vyvratitelnou domněnku, protože i tak může být otcem jiný muž, což nelze vyloučit, takže i když máš to potvrzení neznamená, že nemůže dojít k určování otcovství jinou cestou, než je dobrovolné zapsání do RL či potvrzení o podstoupení IVF, ale to už by záleželo na něm, jak se k tomu postaví. V jeho případě nezpochybňuje otcovství, takže tohle asi řešit nebudeš muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
1.11.13 12:49
@kamillka2 píše:
Teď jsem šla od právníka, se jen poradit. dítě je jeho, jak bylo pocato je fuk. tím že šel na IVF potvrdil otcovství v RL být nemusí!…uf, takže soudu se vyhneme. pokud nebude platit porušuje zákon. teď mu jen musím něžně vysvětlit že ma platit. na byt ma nárok..protože tam máme trvale bydliště. divil se že ho nechci dat k soudu… jsem ráda že to tak je..takže ho nemusím ani přemlouvat do zapsání RL…protože mám papíry z IVF

Jaky zakon v pripade neplaceni porusuje, kdyz nemate dohodu o alimentech ani nic soudne daneho? A proc ma na byt narok?

Příspěvek upraven 01.11.13 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26442
1.11.13 12:49

Na byt mám nárok, protože tam máme trvalé bydliště

to se hluboce mýlíš. já mám trvalé bydliště v podnájmu, ale rozhodně to neznamená, že na ten byt mám nárok. Byt není můj, je pana domácího a nárok na něj opravdu nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66866
1.11.13 12:51
@neumisa píše:
@kamillka2

ale on není právně otcem dítěte, nemá žádné soudem dané závazky. To, že ti platil, byla jeho dobrá vůle. A teď už prostě platit nechce. Jeden z vás asi bude muset být ten rozumný a ustoupit. Anebo se potkáte v soudní síni.

Příspěvek upraven 01.11.13 v 12:22

Toto je tu napsané několikrát, ale zakladatelka si bude mlít své. Jednou chce byt, podruhé nechce nic. Otec jasně řekl, že svou roli plnit nebude, ona souhlasila. Za chvíli už zase chce, aby se choval jako správný táta. Chytrému napověz, hloupého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66866
1.11.13 12:58
@kamillka2 píše:
Teď jsem šla od právníka, se jen poradit. dítě je jeho, jak bylo pocato je fuk. tím že šel na IVF potvrdil otcovství v RL být nemusí!…uf, takže soudu se vyhneme. pokud nebude platit porušuje zákon. teď mu jen musím něžně vysvětlit že ma platit. na byt ma nárok..protože tam máme trvale bydliště. divil se že ho nechci dat k soudu… jsem ráda že to tak je..takže ho nemusím ani přemlouvat do zapsání RL…protože mám papíry z IVF [/citaKe změně místa trvalého pobytu jakožto evidenčního údaje dochází už pouhým ohlášením obecnímu úřadu v místě nového trvalého pobytu, tzv. ohlašovně. Ohlašovatel však musí doložit buď vlastnictví předmětné nemovitosti, oprávnění ji užívat (např. na základě nájemní smlouvy) nebo souhlas vlastníka či nájemce s ohlášením této změny. Z přihlášení občana k trvalému pobytu žádná práva k dané nemovitosti ani k jejímu vlastníkovi nevyplývají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Třeba Káča
1.11.13 13:04

Kamillko, najdi si lepšího právníka, protože ti říká blbosti (pokud jsi u něj vůbec byla a nenapsala jsi to jen tak, aby ti všichni uvěřili). A taky si čti, co ti tady lidi píšou, protože se výjimečně vcelku shodnou a každý názor má nějaké opodstatnění…

• Citovat
  • Upravit
káťa
1.11.13 13:04

Zakladatelka je prostě jako Marfuša. Chce bez práce a bez snahy BYT a PENÍZE a HROZNĚ MOOOOOC!!! :zed:
Pokud máte v bytě trv. bydliště, tak vás nemůže vyhodit na ulici, pokud byste neměly kam jinam jít, to je pravda. Pokud by dokázal, že jsi vlastníkem jiných bytů, můžete jít tam a vyrazit tě může. Záleží to jen na jeho dobré vůli. Ny byt žádný právní nárok nemáte.
Zrovna tak na peníze, pokud nebudeš mít soudem určené otcovství a výživné. Vše je jen na jeho dobré vůli.

Divím se, že se ten chlap nechá takto nechutně a lacině vydírat. On totiž zatím nic nemusí. Buď se tolik bojí, aby neměl flastr nemanželského dítěte a tak raději cáluje anebo na něj zakladatelka ví ještě něco jiného a bojí se, aby to nevyplulo na povrch.

Každopádně zakladatelko, na tobě je zcela jasně vidět, že tobě jde v první řadě o prachy a vlastní bezpracný blahobyt a dítě sis pořídila jako prostředek, který tě k tomu dovede. Brrr

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
1.11.13 13:29

Závist je hnusná vlastnost. Všimněte si, že nikoho nejmenuji.
:pocitac: :pocitac: :pocitac:

Příspěvek upraven 01.11.13 v 13:45

• Citovat
  • Upravit
1.11.13 13:29

@káťa : nikoho nevydiram, nevyhrozuji..neotravuji ho, že potřebujeme to a to. proč taky?..jen se mu vždy každý mesic s pokorou ozvu, kvůli „alimentum“. nevyhovují soudem, ani zapsanim do RL. jsem Ticho… on mi to jednou i vpalil do oči. ibm že nic neudělaš, vím že jsi hodná. svým způsobem ma opravdu. nechci nikoho ničiť, mstít se atd. nic na nej nevím a i kdybych věděla, těchto praktik se stitim. a nikdy se k tomu nesnizim. pokud to nepůjde po dobrém do ničeho se pouštět nebudu, nebudu se hrabat v jeho svědomí. buď chce zajistit své dítě nebo ne. a pak jen budu doufat že boží mlýny melou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.13 13:33

@Kobliha51 : myslím si že kdyby měli stejný problém jako já…už jsou dávno u právníků a u soudu, aby dítěti zajistily standard jako ma otec jejich děti… soudy že jsem zlatokopkou jsou bezpředmětné… vím že taková nejsem. jen mě moc mrzí že se tu handlive vyjadřují o mém dítěti… jsou na stejně úrovni jako je můj ex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
1.11.13 13:49

@kamillka2

Už jsem ti to psala. Neomlouvej se tady za svá jednání. Nikomu do toho nic není.
Pak tě rozebírají do pátého kolena dozadu a lebedí si v té špíně, kterou na tebe házejí. A ta závist taky dělá svoje. Pán je prostě uražený, nedrží dohodu, tak ty tou dohodou taky nejsi vázána. A konec. Zabezpeč sebe a dítě tak, jak to jen půjde. Ende.

• Citovat
  • Upravit
31010
1.11.13 14:14
@kamillka2 píše:
@Kobliha51 : myslím si že kdyby měli stejný problém jako já…už jsou dávno u právníků a u soudu, aby dítěti zajistily standard jako ma otec jejich děti… soudy že jsem zlatokopkou jsou bezpředmětné… vím že taková nejsem. jen mě moc mrzí že se tu handlive vyjadřují o mém dítěti… jsou na stejně úrovni jako je můj ex…

Ano, ja bych skutecne byla u soudu. Ale ty se soudu vyhybas ne kvuli tvym moralnim hodnotam, ale proto, jak jsi psala o par stranek vepredu, ze se bojis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
1.11.13 14:18

Tak tak, soudně ho určit jako oficiálního otce je jediná možnost, jak mít na něco nárok.
Jinak vše záleží na tom, co jemu se bude nebo nebude chtít. Do tvého mimča se nanavážíme, to za to nemůže, jaké má rodiče.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky