Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kamillka2 ahoj mostečando, tak ty s enám chceš ostěhovat? Hele nebude teď po volbách tatínek náhodou politicky exponovaná osoba? Jinak k tématu o tom že na aničku přepíše byt pochybuji, no vlastně ani nepochybuji jsem si jistá že to neudělá když to neudělal doted. Máš v podstatě jen dvě možnosti, zajistit ji sama bez jeho pomoci, jeho hodit přes palubu úplně, najít Aničce lepšího taťku a nebo jít do soudu.
@amarilisina píše:
Přesně. Přepíše byt, ale za pár let vše bude řešit znova.. Byl by debil, kdyby jí na to přistoupil. Ale intelektuál to nebude, když věřil zakladatelce, že po něm bude chtít jenom dítě:-)))
já myslím, že je to nejvyšší M. Z ![]()
@kamillka2 píše:
tobě je líto pana?…3 měsíce nic neplatí, o malou se nezajímá…šel do umělého oplodnění, ma dcera nebude bita na tom že její táta dál přednost milence před dítětem. opakuji více penez nechci..chci jen aby byl v RL… a malé je 8 měsíců. kdybych byla mácha jsem u soudu dávno. ostatní jeho děti mají všechno x krát do roka v zahraničí atd. proč je ma dcera něco min? nechci po nem nic chci jen aby byl v RL. pozemky mám, jenže může mi přetáhnout nájemce…atd. vše se dá zničit když někdo bude hodně chtít
Takže abychom to shrnuli. Dal přednost milence (té současné) před dítětem a tebou (milenkou minulou). Dětem z manželství (stále trvá?) dává víc než tomu tvému, které ti udělal na tvoji žádost a od kterého se od začátku distancoval a tebe to začlo štvát?
@amarilisina píše:
Přesně. Přepíše byt, ale za pár let vše bude řešit znova.. Byl by debil, kdyby jí na to přistoupil. Ale intelektuál to nebude, když věřil zakladatelce, že po něm bude chtít jenom dítě:-)))
Hmmmm… tak tak
Zakladatelce rovnou řekl, že dítě už ve svém věku vychovávat nechce, ale udělá jí ho, aby ji biologické hodiny neporazily. Ona už si však začíná nárokovat víc. Popravdě já tam žádné opouštění před porodem nevidím. On jí žádné společné soužití nesliboval, jen že bude matkou. Navíc jí platí nájem a 40 tis. měsíčně na dceru, o kterou logicky nemá zájem. Byl vlastně dárcem spermatu. Zakladatelka psala, že o RL jí nejde, chce byt a dál alimenty. Teď už najednou jí nejde o byt, ale o RL a alimenty (byt chce stále, ale je to trošku stranou)
![]()
@K-Black píše:
já myslím, že je to nejvyšší M. Z
Tak budeš muset zalovit v jiné vodě, tenhle do vzorce nezapadá ![]()
Já zvýšení alimentu nechci..a nikdy jsem nechtěla. žiju si dobře, jde mi jen o ten byt pro malou nic víc. do RL může být zapsán bez soudu. nicim ho neotravuji… @bartsch : jo a máš to trochu popletene, možná že jsem to špatně napsala. to je jedno…
@kamillka2 píše:
Já zvýšení alimentu nechci..a nikdy jsem nechtěla. žiju si dobře, jde mi jen o ten byt pro malou nic víc. do RL může být zapsán bez soudu. nicim ho neotravuji… @bartsch : jo a máš to trochu popletene, možná že jsem to špatně napsala. to je jedno…
no jo, jenže i když ho napíšeš do rodného listu není povinen napsat na tebe nebo dítě ten byt, tohle jste si měli probrat dřív
Tak to pak, ale nesmíš říkat, jak už máš někoho jiného apod. To ti byt nedá ani kdyby do ted býval chtěl. To muži neradi slyší, i když s tebou už nic jiného v planu neměl. Musíš na to trosku víc takticky ![]()
Pokud jste se tak domluvili (nebude v rl, ale napíše na dceru byt), bylo by fér to dodržet, o tom žádná. Nevím, jak jste se domluvili na penězích. Bude posílat 40, dokud budes sama? Asi usoudil, že pokud někoho máš, jeho povinnost platit končí. A pokud jste se tak domluvili, tak proč ne. Snažila bych se s ním sejít a domluvit se: přepíše byt, jak bylo slíbeno, přestane platit (už nejsi sama) a ty ho NIKDY neuvedes do RL a budeš žít nový život. Možná to není pro tebe tak výhodné, jako ho uvést do RL a ždímat ho, ale myslím, že i tak na tom netratite. Pokud uvidí, že máš zájem se dohodnout a někde ustoupit, nevěřím, že by dceri někdy nějakou kačku neposlal. Pokud je to takový zvíře, jak pises, tak by se mohlo taky třeba stát, že te někde srazí auto..
@kamillka2 píše:
Popletené to já nemám, pokud jsi něco jiného napsala, než jsi myslela, je to tvůj problém, do hlavy ti nikdo nevidí
Tvůj deníček jsem si přečetla pozorně a v něm se vyjadřuješ jasně. A teď k tvému problému, pokud na tebe (nebo dceru) ten byt přepíše, nemá jistotu, že ho v budoucnu nebudeš vydírat zápisem do RL
Je pro něj výhodnější nic nikomu nedávat. Pokud chceš, aby opravdu platil dceři alimenty a byla i z jeho strany zajištěná, musí být v RL. Vykopete válečnou sekeru, ale s tím jsi musela počítat, už když jsi se pro to dítě s ním rozhodla. Znala jsi ho již delší dobu. Myslím, že ty sama stejně nejlépe víš, co teď dělat. Tady se ti dostane různých rad, zvlášť pokud budeš podávat informace tak, jak ti to hraje do karet. Přesně jako to dělají média a politici
Věřím, že máš dobrou „školu“ ![]()
@kamillka2 píše:
A v tom byte, ve kterem ted bydlite, ten je tvuj nebo ex? Protoze jsi psala, ze vlastnis maly panelak, tak nechapu starost o to mit se kam vratit v pripade nevydareneho noveho vztahu.
Take jsem z dosavadnich prubeznych informaci pochopila, ze ex sel s tebou na ivf „na rozloucenou“.
Zakladatelka píše, že už jí tři měsíce alimenty nezaplatil. To znamená, že se jí ty alimenty chystá platit a nebo neplatit podle toho, jak se mu to bude hodit. Kolik má a nebo nemá zakladatelka majetku nemusí nikoho zajímat a není to podstatné. Závist v tomto případě dělá svoje. Otec šel do toho dobrovolně a věděl, že se to dítě narodí. Doporučuju nechat zapsat do rodného listu, to dítě si zaslouží vědět, kdo je její otec. Jednou třeba bude rád, že ji má. Lidské osudy jsou velmi krkolomné a člověk nikdy neví, co se stane. Pokud on nebude platit dohodnuté alimenty, dát ho k soudu a nechat určit. O bytu bych nepřemýšlela. Kdyby to jinde nevyšlo, tak ona vždycky na nějaký ten nájem bude mít. Jiné matky to taky zvládají, tak proč ne ona. Co bylo, už uběhlo. Teď by se měla řešit budoucnost. Otec dítěte má asi dost vymleto, že do toho vůbec šel a nedomyslel, že přivede na svět dítě a ne plyšového medvěda. Ale už se stalo a měl by se k tomu postavit čelem. A pokud teď už alimenty neplatí, je to varovný signál.
@Anonymní píše:
Dohodli jsme se, ze na malou přepíše byt, ještě nebyla ani narozena, a ze místo těch alimentu přiznané soudem.
Podle týhle věty jsem pochopila, že on na malou napíše byt a za to ti nebude platit alimenty. Teď najednou píšeš, že chceš byt i peníze. ![]()