Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jde o to, ze mala je z umělého oplodnění, on pak odešel. K soudu jsem ho dávat nechtěla, nechtěla jsem nikomu přidelavat starosti. Dohodli jsme se, ze na malou přepíše byt, ještě nebyla ani narozena, a ze místo těch alimentu přiznané soudem. V rodném liste nechtěl byt on. Ve všem jsem mu vyšla vstrici. Alimenty mi plati, ale k jeho výdělkem velmi směšné, ale souhlasila jsem. Chci jen to co slíbil. K male se nikde nepřiznal, ani ve svém blízkém okoli. Říká o ni ze je omyl, ta jeho kdyz se dozvěděla ze ma díte tak mu zakázala se s nama stýkat úplne. Vlastne nepotrebuji jeho jmění, bavíme se tu o milionáři, chtěla bych jen ten byt a dal platit alimenty. Nebo pak mě napadá dát ho k soudu a chtít aby byl v RL. Soud by mi vymeril přes 150 tisíc alimenty, na to já kašlu. Chci jen aby byl v RL, přepsal byt co slíbil a dal platil naše smluvene alimenty…
a ty alimenty by byly tolik měsíčně? Víš co, pokud je milionář raději bych dceru zabezpečila tím, že bych ho uvedla do RL, než čekala na nějakej byt. A pokud je dokonce z umělého oplodnění, tak bych na zapsání do RL trvala. Tady se nejednalo o náhodu.
@Cuddy : taky jsem o tom premyslela, proste nechtěl, tak jsem mu to slíbila ze tam nebude. Ted budu asi muset udělat to, ze tam bude muset byt… Kdyz jsem ho chtěla dat k soudu vyhrožoval mi.. Trochu mám strach. Přes soud jsem nikdy jít nechtěla
@Cuddy píše:
Platit musi, jen pokud je uveden v rodnem liste, ne? Takto by mel jen povinnosti a zadna prava.
Pokud neni v RL tak nema ani povinnosti ani prava, ale ze je otec se da lehce zjistit, soud proste naridi geneticke testy a je to. Bude mit prava i povinnosti, ze se prav vzda, protoze nema zajem je vec druha.
Tak v CARu určitě podepisoval nějaký papír, takže podle mě bys ani nemusela podstupovat nějaké testy DNA, abys dokázala, že on otec tvé dcery. Pokud bys ho teda chtěla zapsat do RL, což bych rozhodně udělala. Ten byt z něho nevymámíš, pokud sám nebude chtít. Byla to jen nějaká ústní dohoda mezi vámi, nemáš na něj žádné páky, byt po právu patří jemu. Hlavně bych ho nechala zapsat do RL a požádala soud o vyměření alimentů.
@Janha píše:
Pokud neni v RL tak nema ani povinnosti ani prava, ale ze je otec se da lehce zjistit, soud proste naridi geneticke testy a je to. Bude mit prava i povinnosti, ze se prav vzda, protoze nema zajem je vec druha.
Jasny, ale ted zadne povinnosti nema. Musi zakladatelka jednat. V tuto chvili on proste se prestava starat, protoze posila zakladatelku o dum dal.
@Anonymní píše:
@Cuddy : taky jsem o tom premyslela, proste nechtěl, tak jsem mu to slíbila ze tam nebude. Ted budu asi muset udělat to, ze tam bude muset byt… Kdyz jsem ho chtěla dat k soudu vyhrožoval mi.. Trochu mám strach. Přes soud jsem nikdy jít nechtěla
Nenechte se zastrasit, ten byt vam asi neda, ale platit by mel… soud uz zjisti zda je otec a naridi mu platit alimenty. Jinak muj ex me taky vyhrozuje, ze mi sebere malou, urazi me, sproste mi nadava, protoze po nem chci z jeho pohledu moc. Neda se svitit, pokud si chlap udela dite a rozmysli si to, musi za to holt zaplatit a to doslova.
Hodna nejsem jsem pitomá
jenže on se Cuka i s tím bytem, pro nej jak kdyz plivne. Je schopen na Pařížské utratit 400 tisíc za jeden den. A já od nej dostávám kolem 40 tisíc. Stačí mi to abych malou zabezpečila… Ale dost často mě napadá, ze jsem hloupa, ze to nechávám byt.
@Anonymní píše:
Hele a neporusujes tim ty nejka prava ditete? Protoze v tvem pripade o otci nejsou pochyby. Chapu, ze nemusi byt uveden v rodnem liste otec pri prirozenem poceti, kdy zena muze tvrdit, ze nevi, kdo je otec. Ale v tvem pripade je to jiste. Nastudovala bych si tve povinnosti co se tohoto tyce, jestli se treba nevedomky proti necemu neprovinujes.
Proč by ten byt nepřepsal, když bude na jeho dceru? Proč by ji nemohl alespon nejak zajistit, na tom nevidím absolutně nic nenormálního. Spíš by byla zakl. hloupá, kdyby to odmítla. Ale tak chlapi jsou ješitní a když si najdeš novýho, tak ať se stará on.To je chlapská logika, nezajímá ho co bude atd, prostě máš jinýho a basta.Ale každopádně tohle s přepisem nesouvisí.
@Anonymní píše:
Jde o to, ze mala je z umělého oplodnění, on pak odešel. K soudu jsem ho dávat nechtěla, nechtěla jsem nikomu přidelavat starosti. Dohodli jsme se, ze na malou přepíše byt, ještě nebyla ani narozena, a ze místo těch alimentu přiznané soudem. V rodném liste nechtěl byt on. Ve všem jsem mu vyšla vstrici. Alimenty mi plati, ale k jeho výdělkem velmi směšné, ale souhlasila jsem. Chci jen to co slíbil. K male se nikde nepřiznal, ani ve svém blízkém okoli. Říká o ni ze je omyl, ta jeho kdyz se dozvěděla ze ma díte tak mu zakázala se s nama stýkat úplne. Vlastne nepotrebuji jeho jmění, bavíme se tu o milionáři, chtěla bych jen ten byt a dal platit alimenty. Nebo pak mě napadá dát ho k soudu a chtít aby byl v RL. Soud by mi vymeril přes 150 tisíc alimenty, na to já kašlu. Chci jen aby byl v RL, přepsal byt co slíbil a dal platil naše smluvene alimenty…
Pokud je boháč, jak píšeš, pak si to určitě spočítá sám, co je pro něj výhodnější. Jestli napsat na malou byt nebo ho ty necháš zapsat do RL a následně budeš nárokovat adekvátní alimenty…
I když už máš přítele, dcera je pořád jeho dítě (ty to navíc zřejmě snadno prokážeš) a tak by se měl dál starat a nezříkat se. Ale počítej s tím, že to může znamenat, že opravdu jednou přijde a bude chtít s malou taky adekvátní styk.
Na druhou stranu starat se o svou střechu nad hlavou musíš i ty, těžko můžeš čekat, že tě ex bude zajišťovat do konce tvých dnů (i s novým chlapem).
Co se s ním třeba dohodnout, že založí dceři konto, na které bude přispívat na její budoucnost? Aby si ona mohla třeba koupit byt, až jí bude 18… Protože jestli ji do RL zapsat nedáš, tak můžeš docela ohrozit i třeba její dědické nároky, sirotčí důchod apod…
Příspěvek upraven 29.10.13 v 14:34
@Cuddy píše:
Jasny, ale ted zadne povinnosti nema. Musi zakladatelka jednat. V tuto chvili on proste se prestava starat, protoze posila zakladatelku o dum dal.
To ano, pokud to da k soudu, jinak alimenty maji promlceci lhutu tri roky, zadat o ne muze i zpetne. No proste je videt, jaky ma ten chlap charakter, ale to uz je vec jina, ja jsem se taky dost spletla…
Podala bych k soudu žalobu na určení otcovství. Výživné je možné požadovat 3 roky zpětně, takže pokud platil vzhledem ke svým příjmům nějakou almužnu, požadovala bych přiznání výživného ty tři roky zpětně (pokud je dcera mladší, tak od jejího narození). Pokud je dcera z IVF, tak to možná ani nemusí jít před soud, ale na matrice otcovství zapíší na základě podepsaného papíru z CARu, ale to si nejsem jistá.
@Jůlinka T. píše:
Proč by ten byt nepřepsal, když bude na jeho dceru? Proč by ji nemohl alespon nejak zajistit, na tom nevidím absolutně nic nenormálního. Spíš by byla zakl. hloupá, kdyby to odmítla. Ale tak chlapi jsou ješitní a když si najdeš novýho, tak ať se stará on.To je chlapská logika, nezajímá ho co bude atd, prostě máš jinýho a basta.Ale každopádně tohle s přepisem nesouvisí.
Protoze on „zadnou“ dceru v tuto chvili „nema“.
@Janha : a co právníci? Maš šanci? Mě říká ze jsem prizivnice, podvodnice ze jsem mu slíbila ze nebude v RL, ze mu to muže zničit vztah, ze mala nic nepodedi ze to napíše do závěti, ze jsem zlatokopka
… Přitom tvrdil ze kdyz si najdu někoho jiného ze mu to vadit nebude… Uz tři mesice mi alimenty neplatí, nestará se o to a já ho nemůžu dohnat…