Ex přestal komunikovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31010
1.11.13 09:14
@kamillka2 píše:
Vydělit dítě nelze, i podle nového zákoníku. na to jsem se ptala. ex partner by že záhrobí vypovídat nemohl. nikdy u nás dítě vydedeno nebylo!! pokud bude ma dcera ještě pod zákonem, tak teprve ne. já jen těm co se do mě naváží, nepřeju aby kdyby se s nima partner rozešel a našel si jinou a pak jejich děti nedostaly nic pod nátlakem nové partnerky. klidně se vám to může stát. ale nepřeju…

Chce to rozlisovat navazeni se do nekoho a konstatovani faktu.

Uprimne, kdyby se se mnou partner rozesel, deti budou mit narok na to, co jsme vybudovali za spolecneho zivota. To, co by pak partner vybudoval s jinou partnerkou, na to by mely narok zase jejich deti, pripadne partnerka. Tak mne to prijde fer a to si lze smluvne pojistit.

Nelze vydedit dite zcela, ale lze vyrazne snizit jeho zakonny podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
1.11.13 09:17
@Cuddy píše:
Chce to rozlisovat navazeni se do nekoho a konstatovani faktu.

Uprimne, kdyby se se mnou partner rozesel, deti budou mit narok na to, co jsme vybudovali za spolecneho zivota. To, co by pak partner vybudoval s jinou partnerkou, na to by meli narok zase jejich deti, pripadne partnerka. Tak mne to prijde fer a to si lze smluvne pojistit.

Nelze vydedit dite zcela, ale lze vyrazne snizit jeho zakonny podil.

No právě, ale dle toho, co zakladatelka už napsala, chce pro své dítě stejný podíl, jako mají ty manželské děti (o které se otec stará, jak píše jinde)
No a to asi fakt nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
1.11.13 09:21
@Vermion píše:
Takže za současné problémy si může zakladatelka jen a jen sama špatným výběrem partnera, dítětem beze svatby atd atd.
Opravdu jí není třeba litovat, vybrala si přece sama, tak nechápu, čemu se diví?
:palec: s některýma ja to holt jak do dubu :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
1.11.13 09:27
@Vermion píše:
No právě, ale dle toho, co zakladatelka už napsala, chce pro své dítě stejný podíl, jako mají ty manželské děti (o které se otec stará, jak píše jinde)
No a to asi fakt nehrozí…

Kdyz zakladatelka se na to neumi kouknout z jineho pohledu.

My vybirame peclive otce pro sve sve deti, ve veku nasich vrstevniku. Zaciname od piky, vecere o spagetach, aby bylo na potrebne veci, postupne vse budujeme. Muz pak chytne v 57 druhou mizu, zakouka se do mladice, ktera zacne dostavat ten komfort zajisteneho chlapa a mysli si, ze dite ma narok na partneruv majetek, ktery byl vybudovan spolecne s predchozi manzelkou a chce pro sve deti stejne spolecenske postaveni, jako maji manzelske deti. Jak k tomu ty manzelske deti prijdou? Ty asi tezko mohou ovlivnit, ze za X0 let jim pribudou „sourozenci“, kdezto nova pritelkyne to ovlivnit muze, s kym sve deti pocina.

Nerikam, ze je to presne pripad zakladatelky (na to je du malo faktu), je to jen druhy pohled na nemanzelske deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
1.11.13 09:32

Vermion a Cuddy - konečně rozumný názory. :palec: M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
1.11.13 09:35

@Cuddy :potlesk: :potlesk: přesně vo tom to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
1.11.13 09:40

Nezlobte se na mě, ale mě zakladatelka připadá jako učebnicový příklad zlatokopky.
Nechala si udělat dítě cíleně od velmi bohatého člověka (který ji obeznámil s tím, že jí pouze daruje sperma a dítě s ní vychovávat nebude) s vidinou, že skrze to dítě a slíbené finanční profity ohledně něj si slušně zajistí svůj život i budoucnost. Myslela si, že zdarma přijde k bytu (ano, byl by dítěte, ale nepředpokládám, že by něm to miminko bydlelo samo, že) a k apanáži 40 000 měsíčně, což je částka, kterou nemá 90 procent tvrdě makajících lidí. Vidina to krásná, leč od exmilence pouze slíbená ústně.
Nyní se jí tato vidina trošku bortí, neboť exmilenec (ten hajzl :mrgreen: ) jí prostě jen tak nechce ten byt dát. A peníze taky nedává tak, jak sliboval. A najednou je problém.
Takže zlatokopko - podle mě máš jedinou správnou možnost. Nech otce dítěte uvést řádně do RL a vyměřit si soudem alimenty (to, co ti dával doteď nebyly alimenty, ale jeho dobrovolné milodary tvé osobě). Tím končíš, na byt žádný nárok ty ani dítě nemáš, na jakékoli jiné milodary také ne. Náleží ti to, co ti přiřkne soud. A díky tvé vypočítavé povaze to nebude asi málo, takže můžeš být spokojená ;)

• Citovat
  • Upravit
66859
1.11.13 10:34
@kamillka2 píše:
Vydělit dítě nelze, i podle nového zákoníku. na to jsem se ptala. ex partner by že záhrobí vypovídat nemohl. nikdy u nás dítě vydedeno nebylo!! pokud bude ma dcera ještě pod zákonem, tak teprve ne. já jen těm co se do mě naváží, nepřeju aby kdyby se s nima partner rozešel a našel si jinou a pak jejich děti nedostaly nic pod nátlakem nové partnerky. klidně se vám to může stát. ale nepřeju…

Několik lidí se vám snaží stále dokola objasnit skutečnost, že pokud otec není zapsán v RL, bude složité dokázat nároky na dědictví. To si představujete, že se nějakou náhodou dozvíte o dědickém řízení a naklušete na něj s dokumenty o umělém oplodnění? Biologický otec dítěte jako otec nefunguje a fungovat nebude. Snad budete mít s novým partnerem více štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
1.11.13 10:37

Blecho, tady až tak nejde o partnera…tady jde o přesměrování životní úrovně dotyčného na zakladatelku.
Kdyby šlo o partnera do života a fungujícího otce, tak zakladatelka loví v jiných vodách. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.11.13 10:56

Zakladatelce nerozumím, nevím o co jí jde, protiřečí si, jednou píše tak, jenou onak a zamotává se do toho. Po přečtení diskuze mi vůbec není jasný jakým směrem by se chtěla vydat a co by chtěla, páč mně připadá, že sama neví, co chce, což je ale u ženských docela běžné - neví co chtějí, ale jdou si za tím tvrdě.
Ono to známy rčení, že bezdětní ženský medzi 30 a 40 nebrat, páč jim tikají biologický hodiny a kvůli dítěti se pak dají namočit do čehokoliv, je asi pravdivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
1.11.13 11:28
@Fikcia píše:
Zakladatelce nerozumím, nevím o co jí jde, protiřečí si, jednou píše tak, jenou onak a zamotává se do toho. Po přečtení diskuze mi vůbec není jasný jakým směrem by se chtěla vydat a co by chtěla, páč mně připadá, že sama neví, co chce, což je ale u ženských docela běžné - neví co chtějí, ale jdou si za tím tvrdě.
Ono to známy rčení, že bezdětní ženský medzi 30 a 40 nebrat, páč jim tikají biologický hodiny a kvůli dítěti se pak dají namočit do čehokoliv, je asi pravdivý…

takže bezdětné ženy mezi 30 a 40 nemají právo na vztah a na rodinu? a všechny jsou schopny všeho? česká klasika, všechno do škatulek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
1.11.13 11:39
@Maria37 píše:
takže bezdětné ženy mezi 30 a 40 nemají právo na vztah a na rodinu? a všechny jsou schopny všeho? česká klasika, všechno do škatulek :-)

Beres to zbytecne osobne. Ale pokud zena nevola dost nahlas, ze deti nechce, tak se da predpokladat, ze je bude chtit urcite driv, nez 20 leta holka prave studujici VS a muz, ktery nebude chtit deti v nejblizsich 5 letech radeji zalovi v jinych vodach. Na druhou stranu pro muze, ktery by deti jiz chtel, bude zajimavejsi prvni zena. To je stejne, jako kdyby jsi rekla, ze zena mezi 25-35 nema pravo na zamestnani, i kdyz pro zamestnavatele proste je toto rizikova skupina a zamestnavatel musi zvazit rizika, ktere mu z prijeti takoveto zamestnankyne vyplyvaji. S tim nic neudelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.11.13 11:42
@Maria37 píše:
takže bezdětné ženy mezi 30 a 40 nemají právo na vztah a na rodinu? a všechny jsou schopny všeho? česká klasika, všechno do škatulek :-)

Nepochopila jsi ma, já netvrdila že nemají právo na rodinu, ale čeho jsou schopné NĚKTERÉ ženy v tomhle věku. Já je nehádzím do škatulek. Nebudte vztěhovačné, ženy, opravdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
1.11.13 11:44
@Fikcia píše:
Nepochopila jsi ma, já netvrdila že nemají právo na rodinu, ale čeho jsou schopné NĚKTERÉ ženy v tomhle věku. Já je nehádzím do škatulek. Nebudte vztěhovačné, ženy, opravdu. :nevim:

já jsem to pochopila :-) ale právě žes nenapsala slovo některé :-) navíc si myslím, že to je někdy víc o charakteru než věku :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
1.11.13 11:49

@Maria37 Já vím. A právě proto, som si to své odrodila už v mladém věku a nemám pocit, že by mi něco ušlo. Zakladatelka se zřejme honila za ziskem, za keriérou, pak zjistila - ach já nemám dítě a co si počnu, když už kamarádky někoho mají a pod., do toho spoznala pracháče, nechala se utáhnout na jeho podmínky, které se jí teď nelíbí. To je přirozený, že člověk věkem a časem mení názor, ale proč teda neuvažovala v horizontu několik let, když dítě vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí