Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Sandra277 Stejně Ti neodpoví. S trenérem se nebavila a ani nechce. Chce tu pouze probírat teorie, jak vymyslet klukovi další uvěřitelnou lež, protože chudák citlivá duše dítě není tak dobrý jako jeho sourozenec.
@Snopy123
Já bych řekla, že synátorek se na lavičce hróóóózně nudí, i když sedí chvíli (když budu věřit teorii, že hraje a sedí jen občas), a maminka má potřebu mu vymýšlet animační program, aby nebyl tak znuděný. Zřejmě nesmí ani na vteřinu zahálet, jinak je znuděný, nic ho neba, atd., tak mu maminka musí dělat nonstop animátorku a vymýšlet program, aby syneček ani na minutu nepomyslel na nudu… No to musí děsně bavit.. Takhle nevymýšlím program ani své téměř šestileté dceři. A nedělala jsem to ani u staršího syna…
@mado píše: Více
Hm. Nesouhlasím. Už jsem tu navrhovala, aby ho přeřadili někam níž, ale prý ten klub za moc nestojí. Pokud jde tedy o nějakou „pralesní“ ligu, a ne o nadějné budoucí reprezentanty, tak se ty ostatní děcka posouvají v rámci svého vlastního rozvoje. A tady je potřeba, aby je to bavilo. Navíc v rámci „rozvoje“ společnosti už plácky, kde si můžou děcka kopat, nebo hrát školku nejsou, tak je lepší toto, nežli ty děcka takhle odradit od sportu. Já jsem teda nikdy nepochopila, koho může bavit se koukat na sportovní přenosy - oni si hrajou, baví se a x miliónů lidí čumí na to, jak se ty lidi baví.
Opravdu nechápu
.
@werajsik píše: Více
spíš se hrozně nudí zakladatelka a celé si to vymyslela
@stinga píše: Více
Taky je to možnost.. A řekla bych, že je to lepší varianta, než kdyby tohle reálně nějaká matka řešila…
@Takyjedna Jak kde. U nás plácek, respektive kus hřiště, je stále a stále tam odpoledne hrajou kluci různé věkové skupiny.
Za hezkého počasí je tam plno každý den.
Jen k tomu sportu - on je musí bavit vždy. A je naprosto jedno v jaké úrovni hraji.
Pak je to hodně i o vlastním nastavení.
@Takyjedna V pralesní lize hrají na to co mají. Ony to nemusí být špatné kluby, jen nemají kolikrát ty děti a peníze na to kupovat si hráče ( co vím tak střídavé starty už nejsou povoleny ). A ty dobré kluky často přetáhne lepší tým v rámci posunu.
Mně třeba trenér v pralesní lize řekl, že klukovi už nemá už co nabídnout, ať jde když přišla nabídka a klub ho pustil, protože pořád je od nich ![]()
Příspěvek upraven 06.06.25 v 10:44
@werajsik Nevím, ale nějak to tam nesedí.
Každopádně kdyby byl v základu, tak na lavičce nesedí ![]()
@Snopy123 píše: Více
asi tak, u nás na vesnici je problém, vůbec ten dětský tým sestavit a pak, aby kluci opravdu pravidelně docházeli na tréninky a ty zápasy za něco stály. Proto vozím syna do sousedního města, tam si ty lepší hráče stejně stáhnou, protože jim mají co nabídnout - trenéry, hřiště, dresy, hrají okres i kraj…na ty mín důležité zápasy jsou stavěni ti horší, na ty důležité ti lepší, tak aby si zahráli všichni a mohli se v rámci svých možností zlepšovat…
@Snopy123 píše: Více
díky
navíc stejně jako „zakladatelka“ mám jedno dítko sporotvně nadanější, druhé mín, které se tím trápí…ale to je prostě život ![]()
Jo, to si pamatuju. Někdo se tu na něco zeptal a lidi mu psali odpovědi na něco jiného.
Bych mu řekl, že na tom není nejlíp kondičně, nebo není tak silný, rychlý. Prostě cokoliv, co je pravda. A proto občas sedí na lavičce. Že se to věkem srovná a pak může hrát furt. Ona je to často pravda. Mezi kluky stejného věku jsou velké rozdíly. Hokejista Zacha byl ve své kategorii jedním z nejlepších, později už tak nevyčníval. Dobře narostl a měl oproti vrstveníkům náskok.
@sobospaly píše: Více
Tak ses právě zařadil mezi ty, co odpovídají mimo téma (dle zakladatelky). Protože z toho tebou jmenovaného výčtu to všechno synek dávno ví (i matka), ona chtěla tipy, jak zabavit chlapečka po dobu, co sedí na střídačce, aby ta „chvíle“ pro nej nebyla tak nudná
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
V úvodu je napsáno:
„Mladší kluk ale na žádný takový nikdy nejel a občas jen sedí na střídačce. “
Tak kde tedy co hraje??? Tak asi kde hraje je dobrý a na to stačí. Na turnaje zřejmě nemá, když na nich nehraje.
Tak musí přidat a zlepšit se, aby je mohl hrát.
Je to poměrně logické, když starší bratr je šikovnější a už 2× na nich hrál.
Ale tohle dojde i 9 letému dítěti.
Měl by makat tak, aby byl v základu.
Pohádky bych vynechala.