Jak vysvětlit slova - vládnout a umřít tříleťákovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
26.10.13 20:55

Hmmm ted kdyz nad tim spankem premyslim, asi mate pravdu.Je to blby, to 3,4 lety akorat vydesi :jazyk:.Me se zamlouva to nebicko, funguje i nas od malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 20:56
@Antonie Bolavá píše:
no, tak to náš nejstarší poklad se v 11 letech zeptal rovnou CO bude dědit :zed:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 20:57
@makytalicka píše:
no fakt, tak mu po zpracování šoku řekla, že jejich dům a on na to „fajn“ a šel pryč :lol:
:lol: mazec :palec:…Ja bych rekla ze,,hov.no,, :lol:…no mozna vice slusneji,,,nic, naprdet,, :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
26.10.13 21:00
@wildcherry píše: :lol:

já byla vytočená do běla. Řekla jsem jí, že je jich tolik, že zdědí leda menší koupelnu. Pak jsem jí pár týdnů nechala mýt záchod, ať si o to budoucí dědictví pečuje. Doufám, že je vyléčená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 21:01
@CokeLady píše: Četla jsem jednu chytrou větu, že dítě rádo komunikuje s vrstevníky, protože ho na rozdíl od dospělých nezahrnují detaily na jeho přímou otázku.

A myslím, že to je případ tříletého dítěte. „Co je to vládnout?“… „Vládnout znamená mít moc“. Buď mu to bude stačit, nebo se zeptá sál „A co je mít moc“…„To znamená…“ protože někdy se dítě ptá už jen tak ze zvyku aniž by to chtělo vědět nebo si to pamatovalo, prostě na okamžité nové slovo chce odpověď jen proto, že je nové.

Dítěti paradoxně stačí jen ta odpověď ať je jakákoliv a jakkoliv strohá. Protože někdy prostě přijdou otázky na které nebudeš umět odpovědět… na které odpovědět nejde.

mas recht, starsi jak mela obdobi,,proc,, stacilo pdpovedet,,protoze bagr,,…Odpoved jeji,,aha,,… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 21:02
@Antonie Bolavá píše:
já byla vytočená do běla. Řekla jsem jí, že je jich tolik, že zdědí leda menší koupelnu. Pak jsem jí pár týdnů nechala mýt záchod, ať si o to budoucí dědictví pečuje. Doufám, že je vyléčená :mrgreen:

Ja nemuzu :lol: :lol: :lol:,lecba sokem :lol:…az s tom projde ta moje, musim to pak udelat stejne :lol: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
26.10.13 21:02

Děkuji Vám za nápady. Jsem zvyklá na lecjaké dotazy, ale dnes mi opravdu fantazie nefunguje. Asi to bude výsledkem voleb. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 21:05
@Chawa píše:
Děkuji Vám za nápady. Jsem zvyklá na lecjaké dotazy, ale dnes mi opravdu fantazie nefunguje. Asi to bude výsledkem voleb. :mrgreen:

nj, se divis? Ne jen o hodinu zpet, ale i o 30 let :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
26.10.13 21:06
@wildcherry píše:
nj, se divis? Ne jen o hodinu zpet, ale i o 30 let :mrgreen:.

Já už se raději nedivím ničemu.:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
26.10.13 21:13
@wildcherry píše:
Ja nemuzu :lol: :lol: :lol:,lecba sokem :lol:…az s tom projde ta moje, musim to pak udelat stejne :lol: :palec:.

no u nás je to tvrdá realita. S tolika sourozencema… Navíc zrovna tahle bude dědit jen po tatínkovi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.10.13 21:16

@Chawa No já mám takovou malou vzpomínku, když mi umřel děda (v mých 3 letech). Maminka hrozně plakala a tiskla k sobě brášku a i když jsem nevěděla, co se děje, do smíchu mi nebylo. A pak mi řekla, že brečí proto, že dědeček umřel, že byl nemocný a přestalo mu tlouci srdíčko. A myslím, že jsem to pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
26.10.13 21:23
@Antonie Bolavá píše:
no u nás je to tvrdá realita. S tolika sourozencema… Navíc zrovna tahle bude dědit jen po tatínkovi :jazyk:

Ty maaas, pokud se nepletu, dve? A treti mate ve stridavce od muze, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
26.10.13 21:27
@wildcherry píše:
Ty maaas, pokud se nepletu, dve? A treti mate ve stridavce od muze, ne?

mám dvě, čekám třetí :mrgreen: No a jednu máme ve střídavce, ano. Ty jsi dobrááá :palec: Ta se právě ptala, no. Tak jsem ji nasměrovala na maminku, ta má jenom ji a taky domek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.10.13 21:27
@makytalicka píše:
@Lemuska taky bych to tak řekla, ale mám zkušenost (od kamarádky), že to takhle vysvětlila a dítě se pak bálo spát… 8)

Vidíš, tak to by mne nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
26.10.13 21:33
@Antonie Bolavá píše:
to je to nejděsivější vysvětlení, co jsem kdy slyšela. Myslím, že jako malá jsem se taky pak bála, že už se neprobudím. A děsí mě to dodnes.
Volila bych spíš to nebíčko. Samozřejmě pro ty, kterým se toto vysvětlení nepříčí. Já tomu sama věřím, takže nemám problém to tak vyložit dětem.
Jinak jsem dnes taky vysvětlovala volby. Ale čtyřleté :) Řekla jsem jim, že jsou lidé, kteří v téhle zemi všechno řídí a ty že si lidé vybírají. Taková zkrácená verze, ona se moc nevyptávala

Takhle mi to vysvětlili rodiče a úplně si pamatuju jak jsem to pochopila a uvědomila si co slovo umřít znamená. Nadsena jsem nebyla, ale ze smrti nadsena nebudu nikdy. Nebicko mi prijde dost abstraktni a nepochopitelne pro male dite. Jinak je asi potreba upresnut pojem spanek versus smrt. Vubec by mne nenapadlo, ze by si to dite mohlo vysvetlit takhle (nastesti moje to pochopilo dobre, jinak bycch si musela nafackovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí