Jak zabavit dítě v době covidu?

6
27.2.21 15:20

Jak zabavit dítě v době covidu.

Potřebovala bych poradit, jak a co dělat doma se synem 3 a půl roku.. Mezitím než se vrátí zpět do školky.. Ráda uvítám nějaké rady.. A vaše zkušenosti.. Syn je poměrně hodně hyperaktivní takže málo co ho zabaví.. :D Povětšinou je to jen na chvilinku..
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
27.2.21 15:24

Budeš doma ty a syn? Když byli kluci malí, tak jsme spolu dopoledne vařili, šli jsme na procházku, pak bylo jídlo, odpočinek. Hráli jsme hry, kreslili jsme, stříhali, lepili, stavěli stavebnice. Dělala jsem jim opičí dráhu přes dům. Venku jsme házeli míčem, chodili na písek…
Vše jsem musela dělat s ním, jinak nevydržel.

• Citovat
  • Upravit
6
27.2.21 15:29
@Billi píše:
Budeš doma ty a syn? Když byli kluci malí, tak jsme spolu dopoledne vařili, šli jsme na procházku, pak bylo jídlo, odpočinek. Hráli jsme hry, kreslili jsme, stříhali, lepili, stavěli stavebnice. Dělala jsem jim opičí dráhu přes dům. Venku jsme házeli míčem, chodili na písek…
Vše jsem musela dělat s ním, jinak nevydržel.

@Billi
No je to právě takové komplikovanější né každy den s ním budu já, teď s manželem jedeme naproti sobě 12ti hodinové šichty… Takže tak.. A právě potřebuju nějak zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
27.2.21 15:39
@Sisicoko píše:
Potřebovala bych poradit, jak a co dělat doma se synem 3 a půl roku.. Mezitím než se vrátí zpět do školky.. Ráda uvítám nějaké rady.. A vaše zkušenosti.. Syn je poměrně hodně hyperaktivní takže málo co ho zabaví.. :D Povětšinou je to jen na chvilinku..
Moc děkuji

To máš ještě dobré. My jsme doma zavření od 8. března. Je to na palici a budeme zavření dál - nařízeno hygienou, jinak už bychom byli někde na výletě. Jsme zvědavá, jak potom bude řešit vláda obézní děti, úplně rozkydlé, odvyklé se učit, bez potřebných znalostí, psychicky vydeptané a depresívní. Blázince už jsou přeplněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.2.21 15:45
@Sisicoko píše:
Moc děkuji

My jsme vyráběli mýdlo z polotovaru. Objevila jsem voskovky, co se dají rozmalovat vodou. Byly v Lidlu. Máme klávesy, tak hrajeme. Pomáhá při věšení prádla, zapíná pračku, je o něco starší, má povolen i tablet. Hraje na něm nezávadnou hru, ale samo se mu to po nějaké době vypne. Hrajeme karty, dost brzo uměl Prší. A pexeso. Lego City a dřevěná mašinkodráha ho zabaví, když vařím. Dost rád míchá a váží suroviny. A někdy ho nechám i nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.2.21 15:47
@Kipa22 píše:
To máš ještě dobré. My jsme doma zavření od 8. března. Je to na palici a budeme zavření dál - nařízeno hygienou, jinak už bychom byli někde na výletě. Jsme zvědavá, jak potom bude řešit vláda obézní děti, úplně rozkydlé, odvyklé se učit, bez potřebných znalostí, psychicky vydeptané a depresívní. Blázince už jsou přeplněné.

Já asi dvě kila nabrala. Syn je stejný hubeňour. Ale necpeme ho sladkým od rána. Má povolenou jednu sladkost.

To učení je větší problém, snad bych opakovala ročník. Ale to asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
27.2.21 16:05
@Russet píše:
My jsme vyráběli mýdlo z polotovaru. Objevila jsem voskovky, co se dají rozmalovat vodou. Byly v Lidlu. Máme klávesy, tak hrajeme. Pomáhá při věšení prádla, zapíná pračku, je o něco starší, má povolen i tablet. Hraje na něm nezávadnou hru, ale samo se mu to po nějaké době vypne. Hrajeme karty, dost brzo uměl Prší. A pexeso. Lego City a dřevěná mašinkodráha ho zabaví, když vařím. Dost rád míchá a váží suroviny. A někdy ho nechám i nudit.

To jde chvíli. Já se s dětmi učím, malujou, staví z lega, čteme si knížky, ale po 19 dnech doma, mám dost. Dala jsem se aspoň do úklidu všeho, co jsem oddalovala na dobu pozdější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.2.21 16:42
@Kipa22 píše:

Jo bude to potom boj.. My jsme chodily na procházky u nás převážně do lesa.. Jinak uplně daleko fakt ne.. Ale bohužel máš pravdu co pak s tím budou dělat.. :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.2.21 16:44
@Russet píše:
Já asi dvě kila nabrala. Syn je stejný hubeňour. Ale necpeme ho sladkým od rána. Má povolenou jednu sladkost.To učení je větší problém, snad bych opakovala ročník. Ale to asi nejde.

Náš malej taky jen jednu sladkost.. A to ještě musí být hodnej. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
27.2.21 17:01

A jde ti jen o traveni dne nebo u toho potrebujes pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.2.21 17:05
@Cuddy píše:
A jde ti jen o traveni dne nebo u toho potrebujes pracovat?

V dny kdy s ním budu já, tak jen jako každý den pouklidit a uvařit.. Jinak práci já si dělám po večer když malej spí.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
27.2.21 17:08
@Sisicoko píše:
V dny kdy s ním budu já, tak jen jako každý den pouklidit a uvařit.. Jinak práci já si dělám po večer když malej spí.. :)

Tak to bych jela rezim, jak ve skolce. Snidane, nejaka kreativni aktivita, svacina, jit ven na prochazku, obed, odpoledni klid, opet jit ven. Proste to stridat a den pak utece jako nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
27.2.21 17:52

To mas ještě dobrý když s nim nemusíš pracovat. Ja budu mít teď minimálně tři týdny stejně starého chlapečka doma a k tomu home office. Tady nezbývá nic jiného než ho proste na čas dat před pohádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.2.21 21:35

Lonske jaro jsme meli zakaz vychazeni (nezijeme v Cr), takze mam spoustu zkusenosti. Nezminujes, jestli jste v byte nebo venku. My meli horsi variantu- byt. Takze na balkone smel malovat kridama po stenach i po zemi a sam si to patlal hadrem a houbou.

Nafoukla jsem bazenek a hral si tam s kinetickym piskem, hlinou (plus auta, dinosauri, whatever). Jiny dny hratky s vodou/penou/ji kostkami ledu (kam se daji zamrazit zviratka nebo potravinarske barvy).

Vevnitr opici drahy; super je ta skladaci matrace z ikea. Prelezani a podlezani nabytku, skakani po matracich.

Izolepy- barevne nalepit po zemi a vyznacit kolejiste/silnice/parkoviste. Daji se nalepit mezi dvere nebo ruzne po byte a lepit male hracky nebo obrazky, papirky se sipkama.

Upect spolecne muffiny nebo cookies, tam uz zvladne asistovat. Barvy na oblicej, vyrabet si masky. Zase s ikea-role papiru na kresleni, polepit po zemi a stetce a barvy, malovat, strikat, otisknout prsty nebo hracky.

Dokud muzete na prochazky, tak je to pohoda, sla bych v jakemkoli pocasi, behala, kreslila kridama a chytala brouky do krabicky s lupou. Hlavne drzte rezim, to strasne pomaha.

Mela jsem stesti, ze jsem byla tehotna a nepracovala a mohla se synovi plne venovat, ostatni deti po skoro 3mesicich bez vychazeni trpely na tiky, baly se lidi, psychicke problemy- u nas v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.3.21 21:14

My chodíme hodně na procházky do míst, kde není moc lidí. Doma pak společně vaříme, hrajeme hry nebo tvoříme. Terezku (4) baví hodně veškeré tvoření - malování, stříhání, lepení, zdobení.. a celkem u toho i vydrží. Mrkněte na www.tvorivebalicky.cz . Třeba vás nějaké tvoření zaujme :). My už máme vyzkoušeno několik balíčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí