Jak zvládat domácí práce s 2 dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1823
23.7.24 09:05

@ibis docela špatný pokus, jak si obhájit, že nutím dítě hlídat mladšího sourozence. Potom by všichni jedináčci a všichni, co nemají mladšího sourozence, byli sobci. Nikdo je totiž nenutil hlídat mladšího sourozence. Můj názor je ten, že mít dítě je rozhodnutí rodičů a ti se o něj musí starat. Ostatní by neměli nutit jim dítě hlídat a to ani sourozence.
Já si s bráchou vždycky hrozně ráda hrála, ale nesnášela jsem, když mi ho mamka šoupla, ať hlídám. Nebo ještě lepší, když jsem šla ven, tak mi ho dala do kočáru, ať jezdím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
23.7.24 09:09
@Magda124 píše: Více

Proč obhajovat? Ty máš svůj názor a já taky. Že se neshodnem je úplně normální, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.7.24 10:03
@Luminance píše: Více

Ja uz si bez nej svuj zivot vubec neumim predstavit. Jede u nas kazdy dopoledne v dobe, kdy se s ditetem placame venku na zahrade, kdyz se vratime domu na obed, domacnost je cista a ja mam klid.
A druha vec, co mi zmenila zivot, je podlahova mycka. Nasich 150m2 mam precizne vytrenych do 15 minut a da se to uplne v pohode i s ditetem na rukach. Navic to pobere i bezne drobky, takze predtim neni potreba vysavat. Ja to ale stejne delam tak, ze prvne poslu robota, aby vysal a pak to dojedu tou myckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
23.7.24 13:09

@Ernais robotický vysavač mám někde schovaný :D mě se vyplatí vzít několikrát denně tyčový vysavač a přejet rychle místnosti. Ono při třech dětech je tu pořád hromada hraček :cert: to by jsme to před odchodem ven museli všechno uklidnit a hlavně za pět minut je tu zase nepořádek. Ale asi je to i tím, že mám děti opravdu malé. Časem to bude jiné.

Ale ta podlahová myčka mě láká. Už jsem ji chtěla kupovat, ale nemám všude zásuvky. Teď už jsem snad viděla i Aku podlahovou myčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
23.7.24 13:47
@Magda124 píše: Více

No to si rikam vždycky u diskusí, že babičky nechtěj hlídat.. Jako oni nemusí :nevim: pořídili jsme si deti, musíme nějak zvládnout prázdniny atd. I s tím, že se třeba babičky nezapoji, naše teda hlídaj dobrovolně, ale pri plánování prázdnin s tim prostě kalkulovat nejde. Nebo už při plánování dětí, že prázdnin budou hlídat babičky, dědové. Zvlášť v dnešní době, kdy jsou je většina prarodičů ještě pracujících a musí si na to brát taky dovolenou a když chtej někam taky vyrazit sami, jakože naši jezdí, nebo potrebujou dovolenou na vánoce, tak toho z těch prázdnin taky moc nepokrejou.
My se uz se celkem těšíme, až děti vyrostou a nebudeme muset řešit dovolenou na hlídání dětí, a kdyby mi krátce po tom starší dítě přišlo s tim, ze bude mit dítě a chce hlídání, tak nadšená taky nebudu :mrgreen: :mrgreen: plánů máme hodně, ale dovolený málo a většina padne na prázdniny s detma, takže někam vyrazit ve dvou, kde by to děti úplně stejně nebavilo znamená dovolenou pro nás a ještě pro někoho, kdo je pohlídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.7.24 13:54
@anavi13 píše: Více

Mam aku Karcher, na jedno nabitibda tak 200m2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
23.7.24 15:45

@ibis naprosto normální je neshodnout se. Reagovala jsi na můj příspěvek, že nutit dítě hlídat mladšího sourozence je pro něj vlastně přínos, protože z něho vyroste jinak sobec. Takže vlastně žijeme mezi samými sobci. Každý si vychovává dítě podle sebe, já píšu vlastní zkušenost, jak jsem to nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
23.7.24 18:10
@Ernais píše: Více

Tak to je úplně super :palec: a máš ji vyzkoušenou i na schodech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
23.7.24 22:05
@anavi13 píše: Více

Ano a funguje. Ja tim beru vsechno i balkon a terasu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...