Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám 19m a 9leté a je to jízda
Ale v dobrém…mám ráda ten vánoční shon - ale dělám si ho po svém. Cukroví jsem začala minulý týden, máme zatím 9 druhů, čeká nás už jen zdobení, plnění a nepečené asi 3 druhy:-D Dělám to s tím mrňousem, starší ve škole. Jde to sice pomalu, milionkrát od toho odejdu pojezdit s traktůrkem, přečíst pohádku, udělat divadýlko s plyšáky
ale jsem na mateřské, takže mě nic nehoní. Nebo si k tomu večer pustím nějaký film a dělám na cukroví. Manžel věčně v práci a samo se to neudělá, takže mě to nevadí. Nazdobeno máme tak na půl - stále nemáme adventní věnec. Snaha vyrobit ho padla, takže jedu dnes koupit už hotový
Uklízím průběžně, okna jsem dělala v říjnu, teď už až před jarem
![]()
Mám ve školce děti ve věku 3 a 5 let, ve škole sedmiletou prvnacku. Z práce se chodím ve tři, než je vyzvednu a dojdeme domů, jsou čtyři, do večeře máme tedy krásně dvě hodiny na úkoly, čtení, hraní, vyrábění, logopedii, domácí práce…
Co se týče vánoc, nalepila jsem lepící páskou na garnyz světýlka (20 minut), položila jsem na okno betlém a věnec (5 minut). To okno jsem taky teda umyla (15 minit) - jenom to jedno. Děti občas vyrobí nějakou strašnou věc, prohlásí to za ozdobu a chtějí to někam nalepit, ale to je jejich iniciativa (a já je samozřejmě strašně chválím).
Před Mikulášem jsem zaběhla do Alberta koupit nějaké dobroty (30 minut) a položila to dětem na balkon. O víkendu u babičky jsme jednou pekli perníčky a jednou je zdobili (pár hodin krát dva), nějaké perníčky jsme pekli i doma (hodina a půl). Dárky zatím nemám, ale nápady si píšu průběžně a za jeden večer to objednám po netu. Víc vánočních připrav nebude, akorát pak 23 zabalit dárky a udělat večeři.
Jsme s tím docela happy a děti vypadají spokojeně, ani nemám pocit, že bych měla dělat víc. Moje mám dělala, no, ale já nejsem moje máma.