Jak zvládáte stárnutí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.11.20 09:46

@samantafox když já si právě myslím, jestli ono to nebude o těch skolkovych či mladších dětech kolem 40 nebo po ní…Jsou ženský, co jsou herdek baby v 45 a člověk je neuvidí si sednout a druhé, které raději gauč a ovladač..to je taky o nastavení. Nic není špatně nebo dobře, dokud je v tom člověk spokojený… :think:

• Citovat
  • Upravit
1017
1.11.20 09:51
@Anonymní píše:
@samantafox když já si právě myslím, jestli ono to nebude o těch skolkovych či mladších dětech kolem 40 nebo po ní…Jsou ženský, co jsou herdek baby v 45 a člověk je neuvidí si sednout a druhé, které raději gauč a ovladač..to je taky o nastavení. Nic není špatně nebo dobře, dokud je v tom člověk spokojený… :think:

Určitě to bude i tím, že děti máme malé, ale po 40 se tělo objektivně mění. Zpomaluje se metabolismus, nastávají hormonální změny… S tím je spojená vyšší únavnost, přibírání na váze. Některé geneticky šťastnější tyto obtíže zaregistrují později, ale většina žen (statisticky) právě po 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 09:58

@samantafox ok, tak mám ještě 3 roky k dobru ;) :)

• Citovat
  • Upravit
1017
1.11.20 10:20
@Anonymní píše:
@samantafox ok, tak mám ještě 3 roky k dobru ;) :)

Užívej si to 🙂. I když po 40 fakt život nekončí. Jen je potřeba provést reorganizovat čas a síly. Osobně si nestěžuju, protože to taky znamená spoustu blbostí hodit za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.11.20 13:31

Je mi 38 a mam miminko a odpocivat proste musim :nevim: sedive vlasy, deformovana postava a nutnost ji resit, nejsem si jista, jestli si po rodicaku jeste stoupnu na podpatky, jestli mi to za to bude stat :lol:

Jinak plet vovadla, nemcinu do sebe soukam šíleně tezko, nemuzu se opit, protoze pak tu ztracenou energii dohanim nekolik dnu, kourit jsem prestala vylozene ze zdravotnich duvodu…proste hruza :lol:

• Citovat
  • Upravit
32927
1.11.20 13:36

Mně je 37, prckovi budou dva. Starší jsou na základce, nejstarší nevlastní ji končí. Záběr starostí od batolete po puberťaka je výživný. Ale..zatím se cítím pořád stejně. Uvidím co po 40, až po RD budu zase někde v práci. Zevnějšek zatím žádná změna. Podpatky si obouvám ráda, akorát teď nemám kam. S výraznější změnou počítám spíš v 45-50. Co tak koukám kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7863
1.11.20 13:40

Nebetyčně mě štve, že už si musím trochu hlídat, co jím :zed: Do 30 (možná, spíš do 35) jsem mohla sníst třeba fůru s trakařem a pořád jsem byla vyhublá, s BMI kolem 19…teď se podívám do ledničky a už nabírám. To je nespra, to snáším špatně :(

A pak to pociťuji při sportu. Jako mladá jsem nechápala vůbec, na co má být „rozcvička“ :nevim: Šla jsem a udělala hvězdu, přemet…jen tak. Teď bych se na něco takového musela půl hodiny rozcvičovat…protože jednou jsem hvězdu udělala jen tak…luplo mi v kyčli a skoro rok jsem to pak dávala dohromady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
1.11.20 14:05

Je mi 44 a kdyby neexistovala zrcadla, nevím o tom. Vlastně ano, jediná věc - v mládí jsem mohla z alkoholem a cigaretami propařit celou noc a ani nejít spát a byla jsem ok. Teď bych to nonstop nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
1.11.20 14:25
@Purple Rain píše:
Je mi 44 a kdyby neexistovala zrcadla, nevím o tom. Vlastně ano, jediná věc - v mládí jsem mohla zalkoholem a cigaretami propařit celou noc a ani nejít spát a byla jsem ok. Teď bych to nonstop nedala.

Jé to mi připomíná mě :lol:. Tak tuhle změnu taky vnímám. Už nečudím a alkohol taky rozdejchávám delší dobu než kdysi „nedávno“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.11.20 16:08
@vulpes píše:
Nebetyčně mě štve, že už si musím trochu hlídat, co jím :zed: Do 30 (možná, spíš do 35) jsem mohla sníst třeba fůru s trakařem a pořád jsem byla vyhublá, s BMI kolem 19…teď se podívám do ledničky a už nabírám. To je nespra, to snáším špatně :(

V tom mám výhodu, já jsem se nikdy nemohla pořádně najíst, vždycky bylo BMI kolem 20 za cenu toho, že si nedám, co hrdlo ráčí. Ale zas mám aspoň disciplínu, teď jako když najdu :)

• Citovat
  • Upravit
Mufina
1.11.20 16:10

@Bafonek píše:

Jé to mi připomíná mě :lol:. Tak tuhle změnu taky vnímám. Už nečudím a alkohol taky rozdejchávám delší dobu než kdysi „nedávno“. :mrgreen:

Taky to tak mám, nekouřila jsem nikdy, ale když se trochu víc napiju, tak se z toho dlouho vzpamatovávám. Naposled, když jsem to přehnala jsem pila poslední víno kolem půlnoci a ještě v 9 ráno jsem nebyla zdaleka střízlivá. Myslím, že OK jsem byla až kolem poledne. No, už si dávám pozor :)

• Citovat
  • Upravit
2181
1.11.20 19:32
@Mufina píše:
Taky to tak mám, nekouřila jsem nikdy, ale když se trochu víc napiju, tak se z toho dlouho vzpamatovávám. Naposled, když jsem to přehnala jsem pila poslední víno kolem půlnoci a ještě v 9 ráno jsem nebyla zdaleka střízlivá. Myslím, že OK jsem byla až kolem poledne. No, už si dávám pozor :)

Jo dřív se dalo popíjet a z plesu jet rovnou do práce :lol:. Dneska tohle udělat, tak nadejchám ještě v poledne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.20 19:45

41, jsem na rodicaku s dvouletou a posledni rok to jde z kopce. Me jeste krasne do 40 drzely ty hormony pri kojeni, ale potom to byl sesup. Jak tehotenstvi omladi, tak pak se to ukaze :-( Moje kamaradka rika, ze po 40 je rok jako dva…uz jsem nasadila D a kolagen a asi prikupime…taky by to chtelo tak mesic do lazni, ale to bohuzel..snad se zacnu i tesit do prace, to cloveka aspon nakopne.

• Citovat
  • Upravit
651
6.11.20 16:34

Zakladatelko, jako bys psala o me. Je mi 42, děti 19, 6 a 2, před týdnem jsem přestala kojit. Uz jsem měla i pocit, ze mam nějakou desnou nemoc, ze jsem porad tak unavená. Tak me uklidnilo, jak to tu píšete podobne o nevyspani…
Me trápí nejvíce plet, bez vrásek, ale trpím na pupinky.
Po dětech horsi než kdy dříve. Vlasy musím barvit- mame sediny v rodině. Pribirani taktéž, mamka i teta jsou pekne koule, zatim se držím, ale vím, ze to neni zadarmo.
Moc bych se chtěla naučit, jak zde někdo krasne psal, naučit se na sebe divat tak pozitivně. Kde jsem, co se mi povedlo, jak se mi žije. Protože ve skutečnosti je to krása. Zdrave děti, milující muz, mír v naši zemi… parada. Jen je třeba si to uvědomit. Pak možná člověka věci vyse zmíněné nemusí zasahovat tolik…Stárnutí asi k životu patři. Myslím, ze dětmi je naše únava dana hodne.
Do prace ani nevim kam pujdu, jsem 6 let na Md a jeste chvili budu. Ale vypatlana jsem dost :mrgreen: vůbec netuším, co po teto stránce vymyslim. Dříve jsem byla celkem úspěšná v obchodnickych pozicích, nyní mam pocit, ze jsem rada, když zapnu počítač :mrgreen: :mrgreen:
Porad ale věřím, ze nás život je krásný a ma smysl, to me drží ve chvílích, kdy mne chmury přepadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová