Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A koukněte sem, ta paní je úžasně šikovná http://misscake.cz/
Ewule0712 píše:
A koukněte sem, ta paní je úžasně šikovná http://misscake.cz/
Ta je od nás
Kámoška objednává jedině u ní. Já budu na podzim prvně, tak jsem zvědavá ![]()
jizvíková píše: … Co vy jaké dorty máte rády?
Já mám ráda jakýkoliv korpus (i když asi preferuji čokoládový) a hlavně náplň nesmí být moc sladká. Mám ráda, když kromě krému (nejlépe máslového, případně „nadstavovaného“ pudinkem jak dělává moje máma), je to uvnitř ještě pomazané marmeládou (ale kyselejší, třeba rybízovou).
Jinak pro dítko vybírám dort (resp. jeho vzhled) podle oblíbenosti pohádek. Ve 2 letech to byl Krtek, teď ve třech to asi bude auto Blesk McQueen nebo mašinka Tomáš (pokud se tedy nerozhodnu působit výchovně a nezvolím něco jiného
). V 1.roce věku jsem se překona a udělala dort sama - piškotový, politý čokoládou s jednou svíčkou uprostřed… ![]()
(To byl vrchol mého kuchařského/pekařského umění a tím jsem se zcela vyčerpala. Míním to zopakovat při 1.narozeninách mladšího a pak už jen objednávat…
)
Ywett píše:
Já vlastně ani dorty neobědnávám. Nemám důvěru. Pokud bych koupila/objednala dort, tak jedině medovník.
Z dětství si pamatuju babiččin dort - světlý piškot, tmavý máslový krém, rybízová marmeláda (ano, patřím mezi barbary, kteří potřebují mít každé patro dortu promazané jak marmeládou tak krémem), boky obalené v rozdrcených piškotech, politý čokoládou a zdobený lentilkami
Dětem peče dorty tchýně (já své snažení po 2 dortech vzdala, sesmolím tak maximálně Krtkův), takže zásadně dobré vyzkoušené krémy, domácí marcipán
Dort na fotce pekla dětem ke dni dětí. Byl vynikající. Má čas, baví jí to a navíc její sestra se asi před půl rokem začala aktivně zabývat pečením dortů, neustále zkouší nové recepty, experimentuje a výsledky konzultuje s tchýní
AnastazieB píše:
A inspiraci jsem čerpala odsud www.pinkcakebox.com
Tak to jsou neuvěřitelné výtvory, vypadá to skoro až uměle, krásně, ale téměř nejedle,že!
jizvíková píše:Zebra píše:potahovka se potírá olejemJaninac píše:Ten by mi bylo líto sníst
My si dorty pečeme - sem tam i pro známý na objednávku.
Dort je většinou oříškovej a krém z ledových kaštanů - marcipán si děláme sami - není tak sladkej a je moc dobrej.
Dávám na ukázku náš poslední dort, pro kamarádky malého k prvním narozeninámJaktože máš ten marcipán tak lesklej? Je na to nějakej fígl?
Neee nepotíráme olejem. Trochu oleje se přidává do té hmoty na marcipán a pak je to lesklý ![]()
Janinac píše:jizvíková píše:Neee nepotíráme olejem. Trochu oleje se přidává do té hmoty na marcipán a pak je to lesklýZebra píše:potahovka se potírá olejemJaninac píše:Ten by mi bylo líto sníst
My si dorty pečeme - sem tam i pro známý na objednávku.
Dort je většinou oříškovej a krém z ledových kaštanů - marcipán si děláme sami - není tak sladkej a je moc dobrej.
Dávám na ukázku náš poslední dort, pro kamarádky malého k prvním narozeninámJaktože máš ten marcipán tak lesklej? Je na to nějakej fígl?
Asi bys mi nenapsala recept, že?
Už dlouho hledám nějakej dobrej na modelování a ten poslední se dost rozpadal ![]()
taky si objednávám a jsem strašně moc spokojená.Paní si to dělá všechno doma,je cukrářka.Dorty jsou tedy na pohled i na chuť výborný.Jsem max spokojená.
Její webovky: http://www.oladorty.estranky.cz/…album/dorty/
Ahoj. Taky dorty neobjednávám, peču je ráda. Nemusím máslový krém, ale bohužel pod potahovku je nutný. Jinak plním tvarohovou šlehačkou a ani barvy moc nemusím. Můj první potahovaný vypadal takhle (z vlastní potahovky - když jsem dřív použila kupovaný marcipán, vůbec se mi to nepovedlo potáhnout). Hnědé myšky jsou z čokohmoty - jí se dá i potahovat, ale to jsem zatím nezkoušela. Čokohmota je nebezpečně dobrá. Dělala jsem i šachový dort a tmavé figurky se snědly jako první
.
Příspěvek upraven 15.08.11 v 21:28
No a chlapské části příbuzenstva (táta, tchán) dělám nepečené slané. Sýrem se potahuje úplně nejlíp.
Já ovocné dorty s tvarohovou náplní, z máslových se mi chce jen zvracet. Nesnáším máslový krém brrrrrr.