Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ditta77 píše:poki píše:Ditta77 píše:nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
Já mám dorty taky od jedné šikovné paní - moc dobré![]()
A jaký dělá paní krémy???Ty bláho já jsem, myslela, že s máslem se lehkej krém udělat nedá
Holky mě zajímaj ceny-kolik a jak si účtujou pekařinky od kterých objednáváte a kolik si účtujete vy všechny-které děláte na objednávku???No tak to je paráda......
Dá
můj fígl je že dělám klasickej máslovej z pudingu a opravdu másla, ne hery ani ničeho podobnýho a přidám kysanou smetanu a jen aby to neteklo trochu ztužovače na jogurtový a smetanový krémy od oetkera
Všichni si to hrozně chválej jak je to lehounký a ne moc sladký. S cukrem fakt šetřím, nemám ráda ty přeslazený hnusy. No a krom krému proložím každý patro ovocem, nejlépe jahodama čerstvýma nebo i banán jde a dokonalý jsou maliny a borůvky.
ZdeMac píše:
tak my objednali dortík pro dcerku u této paní http://le-no-uch.webnode.cz/, ten s těmi Simpsnama. Byl výborný…teď budeme objednávat znovu…doporučila mi ji od mojí kamarádky známa…
Ta má nádherné dorty, fakt že jo..
PETRUCHA píše:Ditta77 píše:Dápoki píše:Ditta77 píše:nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
A jaký dělá paní krémy???Ty bláho já jsem, myslela, že s máslem se lehkej krém udělat nedá
Holky mě zajímaj ceny-kolik a jak si účtujou pekařinky od kterých objednáváte a kolik si účtujete vy všechny-které děláte na objednávku???No tak to je paráda......
můj fígl je že dělám klasickej máslovej z pudingu a opravdu másla, ne hery ani ničeho podobnýho a přidám kysanou smetanu a jen aby to neteklo trochu ztužovače na jogurtový a smetanový krémy od oetkera
Všichni si to hrozně chválej jak je to lehounký a ne moc sladký. S cukrem fakt šetřím, nemám ráda ty přeslazený hnusy. No a krom krému proložím každý patro ovocem, nejlépe jahodama čerstvýma nebo i banán jde a dokonalý jsou maliny a borůvky.
Ježkovyvoči, tenhle dort je ale teda nádhernej! ![]()
PETRUCHA píše:Ditta77 píše:Dápoki píše:Ditta77 píše:nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
Krásný dortík, škoda ho jíst ![]()
Cukrařinky, to tu nejste žádná z Brna?
Já za tento dort:
http://www.dorty-brno.cz/foto.php?…
http://www.dorty-brno.cz/…IM000212.JPG
dala snad 1.200 Kč!
Jako jo, byl velkej, malej byl nadšenej, ale stejně…
monikalysa píše:ZdeMac píše:Ta má nádherné dorty, fakt že jo..
tak my objednali dortík pro dcerku u této paní http://le-no-uch.webnode.cz/, ten s těmi Simpsnama. Byl výborný…teď budeme objednávat znovu…doporučila mi ji od mojí kamarádky známa…
krásný a hlavně dobrý…
monikalysa píše:ZdeMac píše:Ta má nádherné dorty, fakt že jo..
Jo ta má krásný dorty-fakt precizní…ty figurky jsou jak umělý ![]()
Wiolla píše:
Cukrařinky, to tu nejste žádná z Brna?Já za tento dort:
http://www.dorty-brno.cz/foto.php?…
http://www.dorty-brno.cz/…IM000212.JPG
dala snad 1.200 Kč!Jako jo, byl velkej, malej byl nadšenej, ale stejně…
Jejda Wiollko 1.200???
tak to je teda hodně
-až přemrštěný-sice nevim, kolik vážil-jak velká byla kulatá forma-ale víc než něco málo přes dvě kila mít nemohl.....Je fakt, že takovej bych udělala v pohodě za 500
Tím se samozřejmě nechci paní nějak dotknout, každý si své práce cení halt jinak
Příspěvek upraven 18.08.11 v 11:36
Petrucho tenhle tvůj dortík jsem už obdivovala na jiný diskuzi-je perfektní ![]()
A s tím krémeme máš pravdu-já jsem kamarádce do toho s krtkem dělala karamelovej krém a taky jsem přimíchala trochu kysaný smetany-říkala, že se všichni olizovali až za ušima-že to chválily i kolegové jejího manži v práci…jako fakt byl výbornej, ale připadalo mi, že byl malinko zdrclej
Taky se ti to stává???
Kamarádce to nevadilo, ale na zakázku by to byl průšvih ![]()
I když je fakt, že já jsem zatim nevydělala nic-mám samé dobré známé a kamarádky, kteří všichni chcou, abych jim dělala dorty jen za cenu surovin ![]()
Už jsem asi 3krát vyhověla-ale už se ukecat nenechám-pač když už dělám dort a je to hromada práce a hlavně času-o kterou obírám rodinu-tak ať z toho aspoň něco mám ![]()
Za tenhle dort jsem řekla 300 korun-známá mi dala 350
Fakt podotýkám známá(a to maj 50tisíc měsíčně) ![]()
Ditta77 píše:
I když je fakt, že já jsem zatim nevydělala nic-mám samé dobré známé a kamarádky, kteří všichni chcou, abych jim dělala dorty jen za cenu surovin
Už jsem asi 3krát vyhověla-ale už se ukecat nenechám-pač když už dělám dort a je to hromada práce a hlavně času-o kterou obírám rodinu-tak ať z toho aspoň něco mámZa tenhle dort jsem řekla 300 korun-známá mi dala 350
Fakt podotýkám známá(a to maj 50tisíc měsíčně)
no to nejde, máš to profesionální, dej cenu i za práci!!
Ditta77 píše:
I když je fakt, že já jsem zatim nevydělala nic-mám samé dobré známé a kamarádky, kteří všichni chcou, abych jim dělala dorty jen za cenu surovin
Už jsem asi 3krát vyhověla-ale už se ukecat nenechám-pač když už dělám dort a je to hromada práce a hlavně času-o kterou obírám rodinu-tak ať z toho aspoň něco mámZa tenhle dort jsem řekla 300 korun-známá mi dala 350
Fakt podotýkám známá(a to maj 50tisíc měsíčně)
To já bych si stanovila sazbu za hodinu práce a násobila bych to počtem hodin + suroviny. Kdyby na to nepřistoupili, tak jejich smůla, upeču jiným.
Ditta77 píše:Za tenhle dort jsem řekla 300 korun-známá mi dala 350Fakt podotýkám známá(a to maj 50tisíc měsíčně)
Ditto - máš ty dorty moc hezký … ono je ale těžký, když si řekneš 300 - odhadnout pro neznalce, kolik je s tím práce … chci tím říct, že je potřeba si prostě říct skutečnou cenu (za suroviny + práce) a zákazník s tím buď souhlasí nebo ne … a ne si říct málo a očekávat, že zákazník ti zbytek „doplatí“ ![]()
poki píše:Ditta77 píše:Za tenhle dort jsem řekla 300 korun-známá mi dala 350Ditto - máš ty dorty moc hezký … ono je ale těžký, když si řekneš 300 - odhadnout pro neznalce, kolik je s tím práce … chci tím říct, že je potřeba si prostě říct skutečnou cenu (za suroviny + práce) a zákazník s tím buď souhlasí nebo ne … a ne si říct málo a očekávat, že zákazník ti zbytek „doplatí“Fakt podotýkám známá(a to maj 50tisíc měsíčně)
Poki jo jo máš svatou pravdu…já jsem neočekávala, že mi vůbec dá něco navíc-to je jasný, že když chci určitou částku, tak to říct na rovinu-ne dělat mrtvýho brouka a pak čekat a pak nadávat-ale ona moc dobře ta známá ví, kolik takovej dort stojí-ona ho vyloženě chtěla z vyčůranosti, pač jinak dává u jinejch cukrářek kolem 800,–korun a mě vyloženě udyndávala ukecávala-ona je hrozně úlysná(Je to známá-ne kamarádka)…Víš co já se shodim a řeknu to narovinu-je to známá, která poznala, že jsem prostě blbá-a vyloženě toho využívá-ani tady nemůžu rozepisovat všechny eskapády s ní..........Přitom třeba její manžel nám instaloval počítač a řekla si za čas, kterej na tom strávil-1.000 korun.....
Ale to sem nepatří-já mám vztek především na sebe-že jsem jí měla říct hned-proč chce udělat dort ode mě?A měla jsem jí říct hned-že jestli proto, že chce ušetřit-tak že já jí ten dort udělám za stejnou cenu-jako ty ostatní cukrářky-jak říkám, je to čistě moje blbost ![]()
Tak co jsem počítala, ,když dělám klasický kulatý, tak suroviny jsou cca 250kč, pokud na tom jsou figurky, tak to jsou hodiny modelování. Taky něco stojí energie, voda, takže pokud někdo chce opravdu nešizený a propracovaný dortík, tak to nějaké peníze stojí. Třeba umodelovat jednu růži, to je práce na dlouho, jen, kdo tomu nerozumí, tak nemá představu, ale 1200 za ten dortík je moc, myslím, že tak 700 by odpovídalo, pokud tedy měl zhruba 2,5 kg