Jaké dorty objednáváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12300
24.8.11 20:58

Lentilko já se s tebou nechci hádat, ale podívej se na webové stránky cukráren a uvidíš ceny. Já jsem to nedávno projížděla. Samozřejmě že jsou některé dražší a některé levnější. Ale ta o které se tady bavíme je teda ta nejdražší co jsem zatím slyšela.
Třeba tady
 http://www.dekorace-sperky.cz/…rty--cukrovi

No to je fuk, už bych o dál nepitvala, stejně je to věc každýho kolik je ochotnej za ten dort dát. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
24.8.11 22:23

Dort pro maminku na velikou oslavu jsem objednávala v osvědčené Erhartově cukrárně - s provozovateli se díky práci znám a vím, že dorty dělají vynikající a poctivé. Byl to dort podobný tomuto http://www.erhartovacukrarna.cz/…ka/s004.html s malou obměnou ve vzhledu. Váha 4 kg, stál 1600 Kč, což mi přijde odpovídající. Marcipán byl opravdu marcipán z mandlí (omlouvám se všem, ale mléčná hmota pro mě není marcipán a zdá se mi nepoživatelná), čokoláda byla opravdu čokoláda a ne čokoládová hmota … všem moc chutnalo. Na menší oslavy dorty a zákusky peču, ale nejsou to žádná veledíla … nepřestávám litovat, že Lentilka bydlí tak daleko a nemůžu si vzít dorty od ní.

Svatební dorty jsem objednávala pro klientky také v Erhartce, stejně jako minidezerty a koláčky a vždycky je chválili. Cena byla u svatebních dortů cca 750 za kg, ale objednávala jsem i dvacetikilový. Objednávala jsem i jinde - dle požadavků klientek, ale občas to byl docela adrenalin z obav co přivezou. Výborná je taky Škola chuti, kavárna Slavie a Svěrozor (urřčitě je jich víc, ale s těmito mám zkušenost). Kvalitou jsou myslím srovnatelné s Erhartkou

Srovnávat ceny doma vyrobených dortů s dorty vyrobenými v cukrárně je absolutně mimo. Už jenom proto, že maminky pečící doma z toho těžko odvádějí DPH, těžko platí zaměstnance, těžko platí drahé dezinfekční prostředky kvůli hygieně, těžko platí vysoké částky za energii vypotřebovanou na chlaďácích a v neposlední řadě málokterý provozovatel má nájem za hubičku. Zrovna Erhartka nebo Světozor musí platit za nájem neskutečný palby.

K dotazu - když už objednávám, tak z osvědčené provozovny, kde jsem se několikrát přesvědčila že pečou dobře. Máme rádi čokoládové nebo tvarohové dorty s mořem ovoce. Dobře udělaný cheescake s malinama je prostě nebe v hubě :-D. Potahované až tak nemusíme - manžel je nejí vůbec, já jen potažené marcipánem. Asi jsme nároční ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 22:32

Jitko tady ale nikdo nesrovnává doma pečený dorty s cukrárnou. A když jsme u toho tak pravej marcipán když se pdoíváš do obchodů na netu stojí pomalu míň než kvalitní potahovací hmota :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.8.11 22:34
PETRUCHA píše: …No to je fuk, už bych o dál nepitvala, stejně je to věc každýho kolik je ochotnej za ten dort dát. :think:

Já hodně. :lol: Protože když peču já, tak to dopadá takto (viz obr.). No a uznejte, že to fakt není žádné veledílo, to by starší dítko už těžko nadchlo. :roll: :oops: No jak říkám, pro jednoletého dobrý, ale co potom… :jazyk: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.8.11 22:36
PETRUCHA píše: …Třeba tady
http://www.dekorace-sperky.cz/…rty--cukrovi

Ale tohle vypadá dobře. A je to aj z Brna… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.8.11 23:02

Petrucho - no, jenže to je ten problém s fotkami. V případě Tvého odkazu se mi velmi nezdá, že je to všechno jejich. protože se podívej na ten kvalitativní rozdíl.
Toto nebo toto .
On je u cukráren dost problém, že si obrázky jednouduše stáhnou někde na internetu, jakože inspirace, a pak veeeeeliké překvapení, co člověk fakt dostane, když si dort opravdu objedná. Jinak podívej se na ceny dortů např. sem

V případě toho Rozprýma jsou obrázky fakt jejich a jak říkám, kamarádka u nich peče a je s kvalitou spokojená. Mmch ta cukrárna z Tvého odkazu neuvádí vůbec hmotnost, vůbec nevidím, kde se vybírá složení dortu a hlavně netušíme, jak to chutná. Takže jen tak podle obrázku, bez reference poměr kvalita/cena nemáme šanci poznat (např. ten zelený čtyřpatrák může mít nějakých 12kg, když budu hodně mírná v odhadu, a je za 2000, to dělá 166Kč/kg, což se při použití kvalitních surovin prudce blíží výrobním nákladům :twisted: , tomu opravdu nevěřím).
EDIT: Aha. Verze stažená a verze jejich. Ty obrázky jsou až na tři, čtyři vyloženě ilustrativní.

Jitko - ale ty v té Erhartce jsou teda nádherné 8-o :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 00:18
Len-til-kah píše:
Ditta77 píše:
Wiolko no právě-oni ti daj na výběr katalog-a přesně jak píšeš-3D figurky ani určitě nedělaj :cert: :cert: :cert:
Takže na to pěkně vyzráli-není s tím za prvně zdaleka tolik práce a navíc ušetřej hromadu materiálu :think: :think:
nevim, ale u mě jsou to sprosťáci-přitom, kdyby chtěli bejt „in“ tak zrovna figurky můžou odebírat od mamin na mateřský-ani by je nemuseli dělat, pač samozřejmě objednávek maj hodně a zase chápu, že se nemůžou patlat s hromadam figurek, ale …prostě mě to přijde sprostý-1.200 za dort, na kterým je placka-to už sis mohla udělat sama a plácnout tam jedelj papír :think: :huban:
Ditto - tady se neudržím a musím reagovat. Ty si to představuješ jako Hurvínek válku. Cukrárna musí splňovat mnohá kritéria, včetně hygienických. V žádném případě si nemůže dovolit brát figurky neznámého složení a původu. Dále má drahou energii, vodu, musí platit nájem, nemůže dělat jeden dort deset, patnáct hodin a tak dále a tak dále. Logicky ty dorty musí mít dražší.

Wiollo - od Rozprýmů bere dorty jedna moje kamarádka a je s nimi vždy velice spokojená. I já co jsem viděla obrázky, tak na cukrárenské dorty mi přijdou dosti pěkné, neodfláknuté, ozdoby, pokud vím, jsou z pravého marcipánu.

Jinak já sama mám pečení dortů jako velkéno koníčka, tak vím velmi přesně, o čem to je. Btw ty ploché obrázky (jak píše Ditta, že „jenom placka“ :roll: ), jako je zrovna na tom dortu s krtkem, jsou dosti pracné.

Lentilko máš reht nasypu si popel na hlavu-ano nevzala jsem to z druhé stránky ano máš pravdu.
Je pravda vše cos napsala ohledně cukrárny jako provozovny-nájem, energie, zaměstnanci.
Ale nesouhlasím s tebou, že ty „placky“ jsou pracné- taky ne všechny…motiv od motivu

Ta včelka Mája(je tvoje?)ta je precizní a je mi jasný, že byla dosti pracná-o tom nepochybuju…

Ale jen tak mmch-ty figurky neznámého složení a původu:Máme u nás cukrárnu, která prodává ty řekla bych strojově udělané-je to z nějakých formiček(je na boku vidět jakoby svár)jsou teda hezký-taky dost drahý, ale vedle nich jsou ještě figurky-je vidět, že jsou dělané doma-ptala jsem se na to schválně už víc jak před rokem a paní mi řekla, že je berou od jedné maminky na mateřské dovolené, která si tím přivydělává.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 00:22
PETRUCHA píše:
Jitko tady ale nikdo nesrovnává doma pečený dorty s cukrárnou. A když jsme u toho tak pravej marcipán když se pdoíváš do obchodů na netu stojí pomalu míň než kvalitní potahovací hmota :wink:

Petru myslíš třeba tento viď:

http://www.cukrarskepotreby.cz/…-3-blok.html

Od Zeelandie ,ten je perfektní-nádherně ses ním pracuje a cena je víc než dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 00:28
Jitka L. píše:
Dort pro maminku na velikou oslavu jsem objednávala v osvědčené Erhartově cukrárně - s provozovateli se díky práci znám a vím, že dorty dělají vynikající a poctivé. Byl to dort podobný tomuto http://www.erhartovacukrarna.cz/…ka/s004.html s malou obměnou ve vzhledu. Váha 4 kg, stál 1600 Kč, což mi přijde odpovídající. Marcipán byl opravdu marcipán z mandlí (omlouvám se všem, ale mléčná hmota pro mě není marcipán a zdá se mi nepoživatelná), čokoláda byla opravdu čokoláda a ne čokoládová hmota … všem moc chutnalo. Na menší oslavy dorty a zákusky peču, ale nejsou to žádná veledíla … nepřestávám litovat, že Lentilka bydlí tak daleko a nemůžu si vzít dorty od ní.

Svatební dorty jsem objednávala pro klientky také v Erhartce, stejně jako minidezerty a koláčky a vždycky je chválili. Cena byla u svatebních dortů cca 750 za kg, ale objednávala jsem i dvacetikilový. Objednávala jsem i jinde - dle požadavků klientek, ale občas to byl docela adrenalin z obav co přivezou. Výborná je taky Škola chuti, kavárna Slavie a Svěrozor (urřčitě je jich víc, ale s těmito mám zkušenost). Kvalitou jsou myslím srovnatelné s Erhartkou

Srovnávat ceny doma vyrobených dortů s dorty vyrobenými v cukrárně je absolutně mimo. Už jenom proto, že maminky pečící doma z toho těžko odvádějí DPH, těžko platí zaměstnance, těžko platí drahé dezinfekční prostředky kvůli hygieně, těžko platí vysoké částky za energii vypotřebovanou na chlaďácích a v neposlední řadě málokterý provozovatel má nájem za hubičku. Zrovna Erhartka nebo Světozor musí platit za nájem neskutečný palby.

K dotazu - když už objednávám, tak z osvědčené provozovny, kde jsem se několikrát přesvědčila že pečou dobře. Máme rádi čokoládové nebo tvarohové dorty s mořem ovoce. Dobře udělaný cheescake s malinama je prostě nebe v hubě :-D. Potahované až tak nemusíme - manžel je nejí vůbec, já jen potažené marcipánem. Asi jsme nároční ......

Hoj Jíťo-kde my se taky nepotkáme? :lol: Ale ve městě se nepotkáme viď :roll: Musíme domluvit nějakou slezinu, nebo už tě v životě nedohoním :mrgreen:

Omlouvám se za psaní mimo téma :mrgreen:

Jituš-vy jste si pro ten dort jeli ju???A co krém-jakej jste měli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 00:30

Jo a když se tady naťuklo téma energie atd.řekněte mi holky kolik máte doma lednicí? :mrgreen: :lol:
Kámojda, co dělá na zakázku celkem dost-si koupila jednu ne velkou jen na dorty(druhou větší mají pro svou potřebu) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.8.11 01:08

Ditto - tak to mi není jasné, jak to mají v takovém případě s hygienou a hlavně kdo by chtěl dělat jen figurky, vždyť to je práce na pytel…
Ty placky u Rozprýmů podle mě pracné docela jsou, protože se skládají z množství různobarevných ploch. Akorát lemované je to čokoládou (zřejmě), což je samozřejmě podstatně rychlejší, než když někdo (já) hodinu lemuje obrázek válečky hmoty (i když třeba tady na tom egyptském, co jsem dělala pro neteř, válečky nejsou, a taky to bylo dost na dlouho).
Lednici mám jednu a pokaženou k tomu :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
25.8.11 07:02

Lentilko (sorry že ti komolím nick :oops: ale máš ho složitej na zapamtování, tak se na mě nezlob :wink: )
Ten dort je krásnej.

Já se hrozně těším na září, budu dělat svatební, ale dost netypickej. Chtějí cirkusové šapito :mrgreen: Tak konečně trochu něco neobvyklýho.
Dorty dělám chvilku a pořád dokola skoro všichni chtějí kočku Kitty a podobně. Tak tohle bude příjemný rozptýlení.

S těma energiema a podobně máš určitě pravdu, ale i přesto mi to pořád přijd přehnaný ta cena. Vždyť cukrárna většinou spíš žije ze zákusků a ne dortů. I když třeba tahle ne :nevim:

Ledničku mám jednu.
Holky co pečete doma, máte nějak zjištěný co a jak kolem živnosti, hygieny a tak? Pokud za to budemem brát peníze, pak jsem napadnutelné od úřadů, nebo je nějaká vyjímka co se tohoto týká? By mě to zajímalo, hodně mamin peče a prezentuje se na netu a nikde jsem nenašla jak to vlastně je :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.8.11 08:44

Petrucho - nic se neděje, pomlčky jsou zbytečné.
Jinak existuje limit, za kolik můžeš upéct, ale se vším tímto bych Tě přesměrovala na speciální dortová fóra jako je Dortomanie.cz nebo Dorty.artmama.cz. Jestli pečeš často, tak si tam určitě krásně počteš :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 09:15
PETRUCHA píše:
Holky já na sebe něco prásknu :mrgreen: Já mám výtvarnou školu, dělala jsem i sochařinu a živým se grafikou. Takže pro mě to není nějak extra problém takovýhle věci, mám to jako relax. Spojila se tady vášeň pro sladký s mojí prací a koníčkem :wink:

No vida :mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac:

Petru-tak to ti trochu přiznám se závidím :oops: A cirkusový šapito jako svatebák 8-o no proč ne, chápu, že se na to pak těšíš-já bych s tím měla asi trochu problém..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
25.8.11 09:19
momi33 píše:
PETRUCHA píše:
Wiolo najdi si na netu najěkou šikovnou mamku co peče. Těch je, celý zástupy.
hledala jsem u nás,ale nenašla jsem :nevim: Plzeň

Momi-jojo já mít tuhle cukrářku nablízku, tak si objednám u ní-prohlídni si její album na MMB
Je to jedna z nich-o které psala Lentilka :palec:

http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová