Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Eemii píše:Ditta77 píše:Tak tenhle je pro me uplne nej
Jéééé holky to je zase pěkná diskuze…já dřív taky dorty objednávala, ale u nás v Chomutové je jen jedna výrobna to jesamej margarýn, všechno ošizený-děs, předloni jsem k 10.narozkám dostala kontakt na jednu šikovnou paní-nakonec jsem zjistila, že to je moje kamarádka, se kterou jsme se neviděly snad 12 let a propadla jsem tvoření dortů též......Je fakt, že se tím asi budu muset přiživovat, pač nemám po mateřský práci a mám z toho hrůzu-kde a jak seženu robotu
,jsi fakt sikulka
Emi fakt moooc díky-fakt to zahřálo ![]()
tak my objednali dortík pro dcerku u této paní http://le-no-uch.webnode.cz/, ten s těmi Simpsnama. Byl výborný…teď budeme objednávat znovu…doporučila mi ji od mojí kamarádky známa…
poki píše:
Já mám dorty taky od jedné šikovné paní - moc dobré
Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
![]()
A jaký dělá paní krémy??? ![]()
Ditta77 píše:poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
Já mám dorty taky od jedné šikovné paní - moc dobré![]()
A jaký dělá paní krémy???
nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…
Ditta77 píše:Eemii píše:Emi fakt moooc díky-fakt to zahřáloDitta77 píše:Tak tenhle je pro me uplne nej
Jéééé holky to je zase pěkná diskuze…já dřív taky dorty objednávala, ale u nás v Chomutové je jen jedna výrobna to jesamej margarýn, všechno ošizený-děs, předloni jsem k 10.narozkám dostala kontakt na jednu šikovnou paní-nakonec jsem zjistila, že to je moje kamarádka, se kterou jsme se neviděly snad 12 let a propadla jsem tvoření dortů též......Je fakt, že se tím asi budu muset přiživovat, pač nemám po mateřský práci a mám z toho hrůzu-kde a jak seženu robotu
,jsi fakt sikulka
Nemas zac,je dokonalej,ty figurky nemaj chybu ![]()
Holky,tak me napadlo,vy musite byt asi celkove sikovne na ruzna tvorenicka,vytvarku,asi umite dobre kreslit,je to tak? ![]()
jizvikova nečetla jsem celou diskusi, ale dort na fotce v úvodní diskusi máš fakt superní ![]()
K otázce: dorty neobjednávám, protože se mi fakt málokdy stane, že by mi nějaký chutnal
nejhorší jsou takové ty jakože „máslové“ s krémem úplně všude, a ještě k tomu když ten krém je takový nakyslý, nevím od čeho
.
Marcipánový potah mi ale chutná, a i to hezky vypadá.
A dost bych rozlišovala dort pro dospělé a pro děti… pro dospělé se mi líbí jemná nepřeplácaná výzdoba francouzského typu
(tj. žádný figurky apod.), pro děti je to samozřejmě jiné, to musí být veselé, zábavné a barevné.
Eemii píše:Ditta77 píše:Eemii píše:Emi fakt moooc díky-fakt to zahřáloDitta77 píše:Tak tenhle je pro me uplne nej
,jsi fakt sikulka
Nemas zac,je dokonalej,ty figurky nemaj chybu
Holky,tak me napadlo,vy musite byt asi celkove sikovne na ruzna tvorenicka,vytvarku,asi umite dobre kreslit,je to tak?
Emí to je právě ten paradox-já jsem si dycky myslela, že na tohle musí mít člověk výtvarný nadání a můžu tě ujistit, že já jsem výtvarný poleno-kreslit neumim vůbec, neháčkuju, nepletu- nic ![]()
poki píše:Ditta77 píše:nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
A jaký dělá paní krémy???
Ty bláho já jsem, myslela, že s máslem se lehkej krém udělat nedá
No tak to je paráda......
Holky mě zajímaj ceny-kolik a jak si účtujou pekařinky od kterých objednáváte a kolik si účtujete vy všechny-které děláte na objednávku??? ![]()
Ditta77 píše:Eemii píše:Emí to je právě ten paradox-já jsem si dycky myslela, že na tohle musí mít člověk výtvarný nadání a můžu tě ujistit, že já jsem výtvarný poleno-kreslit neumim vůbec, neháčkuju, nepletu- nicDitta77 píše:Eemii píše:Emi fakt moooc díky-fakt to zahřáloDitta77 píše:Tak tenhle je pro me uplne nej
,jsi fakt sikulka
Holky,tak me napadlo,vy musite byt asi celkove sikovne na ruzna tvorenicka,vytvarku,asi umite dobre kreslit,je to tak?
No nekecej,ze bych se do toho taky pustila? ![]()
To by me taky zajimalo,kolik kostuje takovej dortik,nemam vubec predstavu ![]()
holky,ještě se zeptám:
kdybych si v cukrárně nechala udělat dort,poleva čokoládová-píšou tu belgickou čokoládu,a jaký vnitřek?musí být taky čokoládový?myslela jsem nějaký jogurtový,ovocný.
A kdybych po nich chtěla,aby ho udělali málo sladkej,jde to?
snad se neptám jak debil
![]()
momi33 píše:
holky,ještě se zeptám:
kdybych si v cukrárně nechala udělat dort,poleva čokoládová-píšou tu belgickou čokoládu,a jaký vnitřek?musí být taky čokoládový?myslela jsem nějaký jogurtový,ovocný.
A kdybych po nich chtěla,aby ho udělali málo sladkej,jde to?
snad se neptám jak debil![]()
Momí neptáš se jako debil
to bys koukala-co si někdy lidi navymejšlej ![]()
Ale jde většinou všechno-zrovna to co chceš ty-je úplně jednoduchý a skromný přání ![]()
Já se právě bojim toho, že lidi si rádi vymejšlej…
je třeba pravda-že do 3D dortů ti ani sebezkušenější pekařinka nedá šlehačku.....
Ale já už jsem měla taky dobrý přání od kamarádky, právě té, co jsem dělala žížalu Jůlii-když jsem se jí ptala, co chce dovnitř za náplň-tak chtěla punčák ![]()
A přitom ten je mokrej a to se s potahovkou a marcipánem absolutně neslučuje ![]()
Ale i to se dá udělat-už jsem punčák taky potáhla ajde na to vyzrát jednoduchým fíglem ![]()
Eemii píše:Ditta77 píše:Eemii píše:Emí to je právě ten paradox-já jsem si dycky myslela, že na tohle musí mít člověk výtvarný nadání a můžu tě ujistit, že já jsem výtvarný poleno-kreslit neumim vůbec, neháčkuju, nepletu- nicDitta77 píše:Eemii píše:Emi fakt moooc díky-fakt to zahřáloDitta77 píše:Tak tenhle je pro me uplne nej
,jsi fakt sikulka
Holky,tak me napadlo,vy musite byt asi celkove sikovne na ruzna tvorenicka,vytvarku,asi umite dobre kreslit,je to tak?No nekecej,ze bych se do toho taky pustila?
To by me taky zajimalo,kolik kostuje takovej dortik,nemam vubec predstavu
Emí jdi do toh-fakt-uvidíš sama, třeba tě to taky chytne-hele ale je to fakt diagnóza ![]()
Jinak ceny co mám zkušenosti, tak většinou 250,–korun za kilo dortu-ale jsou i dražší cukrařinky ![]()
Dito, co jsem koukala po té vybrané cukrárně,obyč dort 1kg/200kč,a s tou belgickou čokoládou za 270kč/kg,ale jsou to skoro obyč dorty.
ale kdybych věděla,že to je opravdu z poctivých surovin,tak bych to klidně dala i najké mamince na MD,jako jsi ty ![]()
Apropo,někde jsem četla,že je nový trend,že restaurace berou zákusky a jiné chuťovky zrovna od maminek na MD.
Ditta77 píše:poki píše:Ditta77 píše:nevím přesně, ale na chuť jsou lehunké, je tam máslo, ale něčím nastavené, moc nám chutnají … já nemám ráda moc krému a ona ho tam dává akorát…poki píše:Poki ten je roztomilej-ta čepička novinová
A jaký dělá paní krémy???Ty bláho já jsem, myslela, že s máslem se lehkej krém udělat nedá
Holky mě zajímaj ceny-kolik a jak si účtujou pekařinky od kterých objednáváte a kolik si účtujete vy všechny-které děláte na objednávku???No tak to je paráda......
Dá
můj fígl je že dělám klasickej máslovej z pudingu a opravdu másla, ne hery ani ničeho podobnýho a přidám kysanou smetanu a jen aby to neteklo trochu ztužovače na jogurtový a smetanový krémy od oetkera
Všichni si to hrozně chválej jak je to lehounký a ne moc sladký. S cukrem fakt šetřím, nemám ráda ty přeslazený hnusy. No a krom krému proložím každý patro ovocem, nejlépe jahodama čerstvýma nebo i banán jde a dokonalý jsou maliny a borůvky.
ZdeMac píše:
tak my objednali dortík pro dcerku u této paní http://le-no-uch.webnode.cz/, ten s těmi Simpsnama. Byl výborný…teď budeme objednávat znovu…doporučila mi ji od mojí kamarádky známa…
Ta má nádherné dorty, fakt že jo..