Jaké dorty objednáváte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
23.8.11 18:06

ahojky já když už nějaký dort k narozkám nebo nějaký oslavě tak mě chutnají třeba tvaroh-ovocný ne moc sladký spíš taký lehčí a osvěžující :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
23.8.11 21:07
Ditta77 píše:
PETRUCHA píše:
Zdravím všechny, tady je ten Blesk Mcqueen. Trochu je kluk při těle a stál mě teda hodně nervů, ale nakonec to dopadlo docela dobře. :mrgreen:

Petru tak ten teda je 8-o 8-o 8-o 8-o :potlesk: :potlesk: nááááááááááádhernej :palec:

Petru prosímtě prozraď jak si seskládala ten tvar?Z plátů-obelníky a pak to ořezala-bo jinej postup???? :kytka: A podle sebe sis to vymyslela, nebo sis našla nějakej postup?Teda ten bych taky zkusila-fakt nemá chybu :palec: :pankac: :potlesk:

Dělala jsm to podle sebe a to tak, že jsem z deseti vajec upekla korpus ve skleněný zapékací misce. Pak jsem to z jednoho kusu odřezala a punčovinou doladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
23.8.11 21:45

Bravo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.8.11 22:17
Ditta77 píše:
Wiolko no právě-oni ti daj na výběr katalog-a přesně jak píšeš-3D figurky ani určitě nedělaj :cert: :cert: :cert:
Takže na to pěkně vyzráli-není s tím za prvně zdaleka tolik práce a navíc ušetřej hromadu materiálu :think: :think:
nevim, ale u mě jsou to sprosťáci-přitom, kdyby chtěli bejt „in“ tak zrovna figurky můžou odebírat od mamin na mateřský-ani by je nemuseli dělat, pač samozřejmě objednávek maj hodně a zase chápu, že se nemůžou patlat s hromadam figurek, ale …prostě mě to přijde sprostý-1.200 za dort, na kterým je placka-to už sis mohla udělat sama a plácnout tam jedelj papír :think: :huban:
Ditto - tady se neudržím a musím reagovat. Ty si to představuješ jako Hurvínek válku. Cukrárna musí splňovat mnohá kritéria, včetně hygienických. V žádném případě si nemůže dovolit brát figurky neznámého složení a původu. Dále má drahou energii, vodu, musí platit nájem, nemůže dělat jeden dort deset, patnáct hodin a tak dále a tak dále. Logicky ty dorty musí mít dražší.

Wiollo - od Rozprýmů bere dorty jedna moje kamarádka a je s nimi vždy velice spokojená. I já co jsem viděla obrázky, tak na cukrárenské dorty mi přijdou dosti pěkné, neodfláknuté, ozdoby, pokud vím, jsou z pravého marcipánu.

Jinak já sama mám pečení dortů jako velkéno koníčka, tak vím velmi přesně, o čem to je. Btw ty ploché obrázky (jak píše Ditta, že „jenom placka“ :roll: ), jako je zrovna na tom dortu s krtkem, jsou dosti pracné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 07:08

Lentilkah ten dort je opravdu předraženej. Když mrknš na webový stránky některých cukrářství tak zjistíš, že ty ceny jsou opravdu jinde. Já bych pochopila, že ten dort se bud pohybovat kolm 800,– ale toto hooodně přepískli a divím se, že jim ty lidi za to ty prachy dají 8-o
Je to trochu npoměr, když si vezmeš že 3 patrovej svatební dort se pohybuje kolem 3000 korun. A tam si myslím dají větší práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 07:11

Jinak teda ten s tou včelkou Májou je moc pěknej, já proti „plackám“ ani muk, ono to je dost náročný, ale ne tak jako třeba 3d dort, s tím se patláš mnohem déle.
Tohle jsem dělala já a trvalo mi to max. hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.8.11 13:59
PETRUCHA píše:
Jinak teda ten s tou včelkou Májou je moc pěknej, já proti „plackám“ ani muk, ono to je dost náročný, ale ne tak jako třeba 3d dort, s tím se patláš mnohem déle.
Tohle jsem dělala já a trvalo mi to max. hodinu.

A toto se dělá jako jak? 8-o 8-o :potlesk: :jazyk: :mrgreen:

Jinak včelka Mája je božská! :jazyk: :wink: Jen by mi bylo líto, že je ten dort hrozně nizoučkej a že by byl rychle snězenej. :lol: A proto já ho měla z té cukrárny dvojtej, proto byl i dražší (i když i tak byl drahej, uznávám, ale já chtěla sázku na jistotu, my do té doby dorty snad nikde nekupovali… :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 14:02

Toho koně jsem dělala tak, že jsem si vyřízla z plaky obrys. Pak jsem na to lepila tu hřívu a postroj z kousíčků hmoty a pak špachtličkou dodělávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 14:04

Holky já na sebe něco prásknu :mrgreen: Já mám výtvarnou školu, dělala jsem i sochařinu a živým se grafikou. Takže pro mě to není nějak extra problém takovýhle věci, mám to jako relax. Spojila se tady vášeň pro sladký s mojí prací a koníčkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.8.11 14:14
PETRUCHA píše:
Holky já na sebe něco prásknu :mrgreen: Já mám výtvarnou školu, dělala jsem i sochařinu a živým se grafikou. Takže pro mě to není nějak extra problém takovýhle věci, mám to jako relax. Spojila se tady vášeň pro sladký s mojí prací a koníčkem :wink:

No tož to joooo! :pankac: Už mi to dává smysl. 8-) Sem se skoro začala bát, že su nemožná, když toto zvládne průměrná amatérská cukrařinka a já bych si na to netroufla ani pomyslet… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.8.11 14:15

No tak Lentilka je z Ostravy, Petrucha z Hradce Králové… :roll: :zed: , tož mě nezbyde nic jinýho než kupovat u toho předraženýho Rozprýma… :lol: 8-) Nebo že bych to začala nakupovat po netu… :mrgreen: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 14:42

Wiolo najdi si na netu najěkou šikovnou mamku co peče. Těch je, celý zástupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
24.8.11 14:43
PETRUCHA píše:
Wiolo najdi si na netu najěkou šikovnou mamku co peče. Těch je, celý zástupy.

hledala jsem u nás,ale nenašla jsem :nevim: Plzeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
24.8.11 14:47

Momi já se ti zeptám kamarádky, je z Plzně a nedávno měli oslavu manželovi 50. a měli úžasný dorty právě od nějaký domácí cukrařinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.8.11 15:27
Wiolla píše:
Jinak včelka Mája je božská! :jazyk: :wink: Jen by mi bylo líto, že je ten dort hrozně nizoučkej a že by byl rychle snězenej. :lol: A proto já ho měla z té cukrárny dvojtej, proto byl i dražší (i když i tak byl drahej, uznávám, ale já chtěla sázku na jistotu, my do té doby dorty snad nikde nekupovali… :think: )

Wiollo - ten dort s Májou měl 3kg (tzn. na 15 porcí po 200g) a byl dvakrát prokrojený, s ovocem uvnitř. Za takto velký dort, stále si na tom stojím, by byla (v případě nešizených surovin) v cukrárně cena 1200 naprosto adekvátní a poctivá. Pokud jsi měla dort ještě větší, tak už se vůbec není o čem bavit.

Petrucho - ceny, které uvádíš, odpovídají domácímu pečení a cukrárně se nevyplatí. Cukrárna si nemůže dovolit vydělat na dortu 30 korun za hodinu práce.

Momi - v Plzni máte minimálně 2 dortařky, které patří k nejšikovnějším u nás vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová