Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
jsem amatérská dortařka, baví mě vytvářet dortíky, je to moje hobby, relax od řvounů, docela mě zajímá, jaké dorty si objednáváte, jak vybíráte? přemýšlela jsem, jaký bych si objednala já, po zkušenostech z některých cukráren bych se opravdu přesvědčila, že krém je máslový (jinak se to nedá jíst), že nebude extra sladký, nechtěla bych takový ten celý oblemcaný krémem. Co vy jaké dorty máte rády?
jizvíková píše:
Ahoj všem,
jsem amatérská dortařka, baví mě vytvářet dortíky, je to moje hobby, relax od řvounů, docela mě zajímá, jaké dorty si objednáváte, jak vybíráte? přemýšlela jsem, jaký bych si objednala já, po zkušenostech z některých cukráren bych se opravdu přesvědčila, že krém je máslový (jinak se to nedá jíst), že nebude extra sladký, nechtěla bych takový ten celý oblemcaný krémem. Co vy jaké dorty máte rády?
a děláte i svatební dorty? ![]()
dorty moc nemusím, ale nejradši mám medovník
pak ovocné želé dorty a cheese cake
Příspěvek upraven 15.08.11 v 19:08
My s máslovým krémem moc nemusíme, spíš volíme ovocné nebo medovník a navrch marcipán.
Ale většinou pečeme piškot navrch s pudinkem, ovocem a želatinou.
Já neobjednávám, taky dělám doma, taky už nemůžu ani cítit ty „umělý“ dorty. U těch doma vím, že jsou z pořádných surovin. Ten poslední, co jsem dělala byl ale moc sladkej, příště musím ubrat, nedal se moc jíst
![]()
A některý recepty na máslovej krém byly na nás moc tučný, lepší byl s pudinkem, ale už nemám recept, musím pohledat ![]()
Mě osobně nejvíc chutnají pořádně čokoládový dorty s čokoládovým krémem a bez džemu ![]()
Žádné, nikomu nevěřím, že je to ze surovin, které chci já a neprošlých ![]()
Pekla jsem jak co, ovocné dorty, klasické s číslicí a zdobením, poschoďák s figurkama, nějaké to zvíře, už jsem pekla i prsa a klávesnici s kabelem, ale to byl teda nářez a piplačka ![]()
Jindřiška7 píše:jizvíková píše:a děláte i svatební dorty?
Ahoj všem,
dělám všechny co mě baví, potahované jsou nejkrásnější
Ahoj,
tak ja (kdyz uz) objednavam dorty presne jako je ten na obrazku. Zadne ovoce, zelatina, oplácání kremem. Nemel by byt moc sladky, ani krem ne moc sladky, ale po pravde nemam zatim proverenou pekarku, ktera by splnila vsechny moje kriteria.
![]()
Jizvikova… pokud delas na zakazku nebo to chces zkusit, klidne bych od tebe dortik vzala. Me jde i o to, aby nejak vypadal. A to co jsem dostala od jedne pekarky (pokus o krtecka) byl fakt des.
Takze naposledy uz jsem zkousela dorty sama, ale nejsem dobra v praci s marcipanem. Takze vysledek (na pohled) dost desny. ![]()
Zebra píše:
Já neobjednávám, taky dělám doma, taky už nemůžu ani cítit ty „umělý“ dorty. U těch doma vím, že jsou z pořádných surovin. Ten poslední, co jsem dělala byl ale moc sladkej, příště musím ubrat, nedal se moc jíst![]()
A některý recepty na máslovej krém byly na nás moc tučný, lepší byl s pudinkem, ale už nemám recept, musím pohledat
Mě osobně nejvíc chutnají pořádně čokoládový dorty s čokoládovým krémem a bez džemu
Nejlepší dorty bývají v těch menších cukrárnách. Nejhorší zkušenosti mám s dortama v obch.centrech, tam nahrazují šlehačku něčím umělým a nepoživatelným ![]()
no, já právě měla strašný dort na svatbu, prostě hnus a to mě donutilo se dokopat k tomu dorty dělat sama, z domácích zdrojů, z domácích vajec, z másla a potahované
ten na fotce je moje práce ![]()
Já vlastně ani dorty neobědnávám. Nemám důvěru. Pokud bych koupila/objednala dort, tak jedině medovník.
Z dětství si pamatuju babiččin dort - světlý piškot, tmavý máslový krém, rybízová marmeláda (ano, patřím mezi barbary, kteří potřebují mít každé patro dortu promazané jak marmeládou tak krémem), boky obalené v rozdrcených piškotech, politý čokoládou a zdobený lentilkami ![]()
Dětem peče dorty tchýně (já své snažení po 2 dortech vzdala, sesmolím tak maximálně Krtkův), takže zásadně dobré vyzkoušené krémy, domácí marcipán ![]()
Dort na fotce pekla dětem ke dni dětí. Byl vynikající. Má čas, baví jí to a navíc její sestra se asi před půl rokem začala aktivně zabývat pečením dortů, neustále zkouší nové recepty, experimentuje a výsledky konzultuje s tchýní ![]()
MUFICE píše:Zebra píše:
Já neobjednávám, taky dělám doma, taky už nemůžu ani cítit ty „umělý“ dorty. U těch doma vím, že jsou z pořádných surovin. Ten poslední, co jsem dělala byl ale moc sladkej, příště musím ubrat, nedal se moc jíst![]()
A některý recepty na máslovej krém byly na nás moc tučný, lepší byl s pudinkem, ale už nemám recept, musím pohledat
Mě osobně nejvíc chutnají pořádně čokoládový dorty s čokoládovým krémem a bez džemuNejlepší dorty bývají v těch menších cukrárnách. Nejhorší zkušenosti mám s dortama v obch.centrech, tam nahrazují šlehačku něčím umělým a nepoživatelným
[/citace
přesne to se nedá, koupila to nedávno tchyne a nikdo to nejedl
Miluju dorty z ostravské Ollies cukrárny, slint slint…
Poctivé, výborné, ovocné, čokoládové, na co si člověk vzpomene. V životě jsem nejedla lepší, ani od babičky (promiň babi
) Jen škoda, že je to tak daleko
![]()
Příspěvek upraven 15.08.11 v 19:23
Ywett píše:
Já vlastně ani dorty neobědnávám. Nemám důvěru. Pokud bych koupila/objednala dort, tak jedině medovník.
Z dětství si pamatuju babiččin dort - světlý piškot, tmavý máslový krém, rybízová marmeláda (ano, patřím mezi barbary, kteří potřebují mít každé patro dortu promazané jak marmeládou tak krémem), boky obalené v rozdrcených piškotech, politý čokoládou a zdobený lentilkami
Dětem peče dorty tchýně (já své snažení po 2 dortech vzdala, sesmolím tak maximálně Krtkův), takže zásadně dobré vyzkoušené krémy, domácí marcipán
Dort na fotce pekla dětem ke dni dětí. Byl vynikající. Má čas, baví jí to a navíc její sestra se asi před půl rokem začala aktivně zabývat pečením dortů, neustále zkouší nové recepty, experimentuje a výsledky konzultuje s tchýní
moc krásný dort, bylo by mi líto ho jíst ![]()