Jaké kytky do bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dagmarkaa
5.11.20 08:50
@Mayaa007 píše:
Já mám jen palmičky ty ale nekvetou :D, na ty se může zas ale větrat v pohodě…

Můžu se zeptat jaké palmičky?

• Citovat
  • Upravit
1392
5.11.20 11:14
@dagmarkaa píše:
Můžu se zeptat jaké palmičky?

Palma zlatoplodá, bonsai palma…je to moc druhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
5.11.20 11:19
@Mayaa007 píše:
Palma zlatoplodá, bonsai palma…je to moc druhů

Děkuji, mrknu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1392
5.11.20 11:23
@dagmarkaa píše:
Děkuji, mrknu :kytka:

Není zač, většinou jsme prostě koupili malou palmičku v květinářství a vyrostla z toho větší palma :D, ale až za dlouho a nic hrozného, co by zabíralo obývák :D prostě z police šla akorát na zem a palmy jsou fakt odolné a nepotřebují moc zalévat, jen jedno týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
5.11.20 12:11
@Ssamarka píše:
Já nevím na internetu sem četla že když ji koupím, tak ty květy pak upadají a měly by vyrůst nové nikdy jsem ji doma neměla. Dostala jsem ji k narozeninám tak sem v orchidejích nezkušená.

Nove ti vyrostou, ale az za nejakou dobu. Zaschne ti kvetni stvol a pak za cas pri nejake rozumne peci ti vyrazi novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
22.11.20 21:10

@Pavlik Morozov děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
22.11.20 23:14
@Pavlik Morozov píše:
Nove ti vyrostou, ale az za nejakou dobu. Zaschne ti kvetni stvol a pak za cas pri nejake rozumne peci ti vyrazi novy.

prave se pokousim nastartovat nove kveteni u orchideji. Mam je odkvetle uz fakt dlouho a k nicemu se nemaji. Zkusim zalivku z bananove slupky a mozna dat ji do chladnejsi mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.11.20 13:13
@Eliška píše:
prave se pokousim nastartovat nove kveteni u orchideji. Mam je odkvetle uz fakt dlouho a k nicemu se nemaji. Zkusim zalivku z bananove slupky a mozna dat ji do chladnejsi mistnosti.

Jestli si chcete hrat na pokustona tak prosim. Experimentum se meze nekladou. Ale nechapu proc to zalevat bananovou slupkou? Navic pokud snizit celodenne teplomilne rostline teplotu a nebude dostatecne proschla, nastartujete houbu. Coz byva casto fatalni. Zalezi jak dlouho nekvetla a jestli je v kondici aby kvetla. Hybridni phaly jsou velmi ochotne ke kveteni pri splneni zakladnich potreb. Vsechno je o spravne zalivce a rozumnem prijmu zivin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
23.11.20 13:38

Kytky do pokoje

Zdravim, mám v pokoji scindapsus, to je taková převislá kytka, která vydrží všechno. Sice nekvete, ale má zeleno-žluté listy, takže trochu barvy přidá. Vydrží klidně několik metrů od okna. Na severním okně mám orchideje a normálně mi tam kvetou. Moc světla většinou nepožaduje ani africká fialka, ta mi na severním okně kvete pořád, Zatim je chudák už možná rok jen ve sklenici s vodou, občas jí přidám trochu hnojiva. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
23.11.20 15:45
@Pavlik Morozov píše:
Jestli si chcete hrat na pokustona tak prosim. Experimentum se meze nekladou. Ale nechapu proc to zalevat bananovou slupkou? Navic pokud snizit celodenne teplomilne rostline teplotu a nebude dostatecne proschla, nastartujete houbu. Coz byva casto fatalni. Zalezi jak dlouho nekvetla a jestli je v kondici aby kvetla. Hybridni phaly jsou velmi ochotne ke kveteni pri splneni zakladnich potreb. Vsechno je o spravne zalivce a rozumnem prijmu zivin.

Tak porad, beru tipy, co s ni udelat, tohle jsem nekde vycetla. Mam jich vic, nekvetly nektere rok, nektere dele. Zalivku resim tak jednou tydne ponorenim na hodinu. Listy maji pekny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.11.20 17:56
@Eliška píše:
Tak porad, beru tipy, co s ni udelat, tohle jsem nekde vycetla. Mam jich vic, nekvetly nektere rok, nektere dele. Zalivku resim tak jednou tydne ponorenim na hodinu. Listy maji pekny.

Tak zaprve cim zalevate? Za druhe jestli to necim hnojite? A za treti v jakem je stavu korenovy system a celkove kytka?

Zalivku ponorenim praktikuji v lete, kdy je vetsi potreba vody a rychleji kytka prosycha. Kdyz uz v zime ponorim, tak na 10-15minut. V lete klidne hodinu. Odviji se to od teploty doma. Pokud mas doma 26 tak klidne muzes praktikovat hodinove ponorovani. Ja v zime prolivam phaly tak jednou za 14 dni nekdy za tri tydny. Podle proschnuti substratu a stavu korenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
23.11.20 22:25
@Pavlik Morozov píše:
Tak zaprve cim zalevate? Za druhe jestli to necim hnojite? A za treti v jakem je stavu korenovy system a celkove kytka?Zalivku ponorenim praktikuji v lete, kdy je vetsi potreba vody a rychleji kytka prosycha. Kdyz uz v zime ponorim, tak na 10-15minut. V lete klidne hodinu. Odviji se to od teploty doma. Pokud mas doma 26 tak klidne muzes praktikovat hodinove ponorovani. Ja v zime prolivam phaly tak jednou za 14 dni nekdy za tri tydny. Podle proschnuti substratu a stavu korenu.

26 nemam, tak lehce nad 20? Ok, takze v zime spis zalevat? Jak casto, kolik? Mam odstatou beznou vodovodu, vim, ze nema byt tvrda, takze idealni urcite neni.

Hnojeni si holka neuzije, nehnojim.

Stav meposoudim, muzu vyfotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
23.11.20 22:56
@Eliška píše:
26 nemam, tak lehce nad 20? Ok, takze v zime spis zalevat? Jak casto, kolik? Mam odstatou beznou vodovodu, vim, ze nema byt tvrda, takze idealni urcite neni.

Hnojeni si holka neuzije, nehnojim.

Stav meposoudim, muzu vyfotit.

Kdyz uz nemate k dispozici destovku, tak to jednou za tri mesice nechte pulhodiny vymacet v demineralizovane vode. Koupite nekde v hornbachu jako destilovana voda pro technicke ucely cena asi 40 korun za 5 litru. Odplavi se ze substratu alespon castecne zasoleni z vodovodni vody. Jak jednou definitivne zasolite koreny, tak je konec. Jinak to zalevejte odstatou vodou. Pri 20 stupnich uplne v pohode zalivka jednou za 14 dni pokud je funkcni substrat. Zalevejte podle stavu korenu a vlhkosti v substratu. V zime ve vasich podminkach pokud neni nekde nad radiatorem, postavte kvetinace do vany a dvakrat, trikrat za sebou kvetinace prolejte. Foto by se hodilo. S hnojenim opatrne pokud pouzivate vodovodni vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
24.11.20 15:07

Mam je na parapetu nad topenim.
Takze to mam mozna uz holky presolene a kvest nebudou, co. Uvidime, najedu na tvou radu :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová