Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@marguaret píše:
Ty jooo no, tak to bych toho asi mela chrit po nem vicDomca, vyklidi mycku jen ty veci kam dosahne zbytek delam ja. Neluxoval jeste nikdy, ale zacnem provozovat
Do obchodu taky zajde. Dokaze pohlidat mladsi sestricku. To je tak vse. No co se tyce pokoje: ma svuj pokoj ovsem mu tam chodi segra 1,5 roku delat bordel. Pak si v tom bordelu hraji s 3letym brachou. Domca si poradek dokaze udrzet dokud tam nevkroci mrnousove a pak se pochopitwlne prida a bordeluje s nemi. Jak resit tohle??? Trvate na tom aby to uklidil i kdyz vite, ze z vetsi casti za to muze sourozenec, ktery ovsem nema rozum a zvladne uklidit par kosticek nebo to uklidite vy? Me to stve chci aby si pokoj uklizel sam, ale zas mi to prijde nefer
ale to je opravdu nefér - bud tam nesmí mrňata chodit - což je nereálné a nebo mu musíš hodně pomoct..jinak ten tříletý už jistě může pomoct uklízet s čím si pohrál - kostičky do bedýnky, auta do kufříku atd..
Já mám 7 letého, letos prvňáček..
Vyloženě domácí práce ne, ale vyžaduji po něm klasickou samoobsluhu..Něco si vezmu, odnesu papír do koše, odnesu přínesu si talíř,, příbor, pití, žádné houkání, mám žízen, nemám příbor a nebo abych odnášela papírky do koše.. I když se to zdá jako banalita, tak hodně vidím, že maminky kolem dětí skáčou, a neni to pravidlem.. řeknu mám hlad a máma běží.. mám žízenň a mama běží a bordel po jídle se taky nechá tak..
DOmácí práce mu sice ukládám, ale to přijde sám, třeba, že by pomohl, ale vyloženě, že by měl určitý plán - co musí nemá..
Třeba mi pomáhal péct na Váncoe, nebo přípardu oběda s něčím, ale to je, že přijde, že se chce dívat a něco dělat