Jake povinnosti mají vaši 7letí synové, co vše zvládají?

4328
6.2.16 11:16

Jake povinnostiji jiz maji vasi 7leti synove, co vse zvladaji?

Rada bych si ujasnila jestli nemam na syna prehnane naroky nebo naopak bych mela pritlacit. Vim, ze to je hodne individualni, ale zajima me jak to mate vy ostatni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
837
6.2.16 11:20

Našemu kubovi je 6 a krom občasného hlídání mladšího bráchy, si luxuje pokoj a utírá prach a v kuchyni pomáhá uklízet myčku. a jaké máte nároky na své děti? tedy toho 7 letého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
6.2.16 11:25

Vlastni nemam, ale pamatuju si, ze bracha v tomhle veku umyval/utiral nadobi (mama nam to samozrejme nachystala), uklizeli jsme si spolecnymi silami v pokoji (srovnat hracky, ustlat postel, vyluxovat, trosku „srovnat“ obleceni ve skrini), smotaval oprany ponozky a utiral prach v byte. Samozrejme nedelal vsechno naraz sam, ruzne jsme se stridali :) joa a strasne rad narozdil ode me pomahal mame v kuchyni (hlavne krajeni ho bavilo, zustalo mu to dodnes, skvele a rad vari), ale tak to neni povinnost, ze.

Příspěvek upraven 06.02.16 v 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
6.2.16 11:28

Taky tak - luxuje, utírá prach, vyklízí myčku,
venku pomáhá zametat, hrabat listí apod.
skočí nakoupit nějaké drobnosti (mléko, rohlíky…) tady do krámku ve vesnici
pochopitelně si stele postel a uklízí svoje věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
6.2.16 11:34

Venčí psa po příchodu ze školy. Uklízí nádobí, vyslíká si postel (1× za týden). Chystá na stůl, zametá u vchodových dveří a uklízí botník, vysává pokoj.
Spolu se sestrou (mladší) škrábou brambory a skládají a věší prádlo, motají ponožky a chodí s recyklací (papír+plast).
Chodí do obchodu na menší nákupy.
Plus nepravidelně umývá koupelnu, leští zrcadlo a samozřejmě si po sobě uklízí věci a hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
6.2.16 11:41

@vulpes jo jasně na zahradu jsem zapomněla, pomáhal odklízet sníh, v létě pomáhá se sekáním trávy a hrabáním listí. samořejmě pokoj uklízí i hračky atd…
já si pamatuji, že jsme doma vždy uklízeli v sobotu dopo a s bráchou jsme se střídali kdo myl nádobí a kdo chodil s košem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.2.16 11:48

Kromě školy žádné…myčku nemáme, do dřezu nedosáhne, s košem a na nákup nechodí (zatím ani nemá svoje klíče, sedm mu teprve bude), pokojíček nemá…Takže asi všechno špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.2.16 12:08

Tak to tedy koukám jak máte šikovné klučiny :) já můžu tedy jenom porovnat s manželovým 7letým synem a to tedy koukám. Dodnes se mu musí obouvat boty - on neumí, hrnek ani nedá do dřezu natož, aby si ho umyl. Neustele ani hračky uklízet nebude. S oblíkáním taktéž vyžaduje, ať ho obleče manžel, nenasadí si sám ani ponožky, toaletu nesplachuje, že by šel do obchodu pro jednu věc nemyslitelné, převléct si sám postel? Nemyslitelné. Vyžaduje i otevření jupíka s odůvodněním já neumím. No on by uměl, ale je lenivý. Manžel už je z něj na nervy a už ho v tom nechává plácat samotného. Prostě se oblečeš a obuješ sám a hotovo. No je nafrčený a uražený, ale už to začíná fungovat jen do doby než se tu zjeví babička - manželova matka. To je jen pojď božátko moje babička ti ty ponožky obleče. Takže tuto diskuzi mu mileráda ukážu jak mají ostatní šikovné klučíky :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.16 12:13

Mám sice 6,5 letou dcerku, ale ráno si stele postel, sklízí si po sobě ze stolu do myčky, vyklízí myčku, má na starosti zamést zaádveří. Skládá ponožky, pomáhá na zahradě. Vše většinou má napůl se starší sestrou. Ale doma opravdu pomáhají hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
6.2.16 12:14

Ty jooo no, tak to bych toho asi mela chrit po nem vic :) Domca, vyklidi mycku jen ty veci kam dosahne zbytek delam ja. Neluxoval jeste nikdy, ale zacnem provozovat :) Do obchodu taky zajde. Dokaze pohlidat mladsi sestricku. To je tak vse. No co se tyce pokoje: ma svuj pokoj ovsem mu tam chodi segra 1,5 roku delat bordel. Pak si v tom bordelu hraji s 3letym brachou. Domca si poradek dokaze udrzet dokud tam nevkroci mrnousove a pak se pochopitwlne prida a bordeluje s nemi. Jak resit tohle??? Trvate na tom aby to uklidil i kdyz vite, ze z vetsi casti za to muze sourozenec, ktery ovsem nema rozum a zvladne uklidit par kosticek nebo to uklidite vy? Me to stve chci aby si pokoj uklizel sam, ale zas mi to prijde nefer :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
6.2.16 12:20

Ale ještě můžu přispět s tím co dělají moje mladší ségry :) jedna osm let a druhá jedenáct a povinnosti naprosto stejné! Každý týden pomáhají mamce při celém úklidu bytu - vytírají, vysávají, leští nábytek, utírají prach, převlíkají peřiny, zapínají pračku, věší prádlo, chodí s košem, vyklízí myčku, chodí ven se psem. No kromě mytí wc a vaření dělají úplně vše, krásně zvládají a to i ta osmiletá :) dokonce chodí uklízet i mě když sem příjdou a zdá se jim, že je někde něco co tam být nemá :mrgreen: nesmím mít ani nesloženou deku na gauči k televizi jinak mi jí hned skládají a nebo se hrnou ke dřezu mi umýt nádobí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
6.2.16 13:22

U nás úklid pokoje, vyklízení myčky a prach v bytě. Pak máme finančně odměňované práce, takže třeba za vytření bytu má 50Kč, to využívá celkem často :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
6.2.16 14:02
@marguaret píše:
Rada bych si ujasnila jestli nemam na syna prehnane naroky nebo naopak bych mela pritlacit. Vim, ze to je hodne individualni, ale zajima me jak to mate vy ostatni :)
Úklid pokoje, péče o morče, odnášení prádla do špíny, občas požádám o pohlídání mladšího, když potřebuju třeba uklidit, uklizení části nádobí z myčky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.2.16 14:02
@marguaret píše:
Rada bych si ujasnila jestli nemam na syna prehnane naroky nebo naopak bych mela pritlacit. Vim, ze to je hodne individualni, ale zajima me jak to mate vy ostatni :)

takže 6,5 let - vyklízí myčku, vynáší koš, prostírá na stůl a sklízí ze stolu, krmí kočky, uklízí si pokoj + pod dozorem vysává… bydlíme v bytě tak toho tolik není ale má své povinnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.2.16 13:39

Syn,6 let, předškolák uklízí si pokoj, včetně prachu a vysávání, vyklízí myčku (jen co dosáhne), vyndavá prádlo z pračky a připraví mi ho k sušičce, uklízí si svoje složené prádlo do skříně (dám mu vždy košík s jeho prádlem), dává krmení psovi a rybičkám, chodí dolů pro poštu, když potřebuju cokoliv navíc, tak většinou bez řečí udělá. Jen hračky a stůl si uklízí nerad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí