Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme se s manželem shodli že nejlepší domácí mazlíček je plyšový
Babičky mají zvířat fůry a to stačí…ale vevašem případě byhc pořídila králíčka…
Jako milovnik kocek doporucuju kocku, ale jinak osmak je taky fajn.
Kdyz mate cas tak hodinu az dve denne, tak si poridte jednoho, bude se i lepe ochocovat, ale musi si s nim nekdo hrat, jinak je lepsi mit dva, my mely dve samicky po prichodu domu se jim obema narodily mladata (bydlely ve zveraku s klukem), devet, ale bylo to super pozorovat.
Nesmrdi, jen pozor cim je krmite, nesmi sladke, nam pani ve zverimexu doporucila piskoty a pak jsme se u odborniku dozvedeli, ze absolutne ne, spis granule pro cincily a zeleninu.
Jinak miluji pohyb, takze kolotoc, ale ¨na noc vyndat, dokazou „vrzat“ celou noc a velke akvarko, nahore s pletivem, aby neutekli, paradne skacou.
A taky sezerou na o prijdou, hlavne maji radi kabely a umelou hmotu, nam ozrali i nadrzku na piti, musi se hlidat, mohli by umrit.
Ale jsou hrozne mili a pritulni, dokonce se daji trochu ochocit a umi prijit i na zavolani.
Ahojda, tak to já ti vřele nedoporučuju „zakrslého“ králíka… Hlídala jsem králíčky kamarádce 2 týdny a bylo to peklo. Ty obludy nebyly ani trochu zakrslý, normální velký králíci a celou noc dupali, vůbec jsem se nevyspala. Při čištění mě poškrábali. Od tý doby fakt králíčky nemusím. Když vidím ty rozkošný drobečky ve zveráku, tak se úplně rozněžním a hned bych si je odnesla, ale stačí si vzpomenout na ty dvě příšery a ono mě to přejde…
My máme doma křečka… ochočuje se až teď na starý kolena, kdy je napůl slepý a pomatený, padá chudinka, ale konečně na sebe nechá šáhnout. Taky máme kanárka, který je sice bezva společník, zpívá, odpovídá na pískání, rád si povídá, ale taky to není na mazlení, když mu dávám do klece jídlo, tak se může pominout. A do třetice máme morčátko, které konečně splnilo můj sen mazlíčka. Vendulka je báječná, klidná, čistotná, při mazlení krásně vrká, vydrží třeba 2 hodiny na klíně zabalená do ručníku a chrupe. Je teda potřeba čistit každý den, jinak smrdí, ale při troše cviku je vyčištěno za 5 minut.
Jinak pokud jde o činčily a osmáky, tak ti sice dokážou být úžasní, ale jak kteří… Některé činčily jsou prý šílení neochočitelní ničitelé a dožijou se opravdu vysokého věku, zrovna tak osmáci, takže pak můžeš mít na krku ty obludky třeba 10 let…
Dobře vyberte
.
Ahoj my máme morče už„veterána“ ,máme ho snad 8 let,není náročný,ale musí se často čistit jinak smrdí a na nějaký velký pouštění po bytě to není,hryže kabely,mazlit se s ním dá,na klíně se nechá hladit a je spokojený,výhoda je,že na rozdíl od některých jiných hlodavců nekouše.Činčilu taky nedoporučuju,je pekelně rychlá,vyskočí si kam potřebuje a v ohryzávání je opravdu výkonná.Co se týká pejsků,myslím,že i ten nejmenší potřebuje hodně času a výchovu,ale zase je to pak nejlepší kámoš.
Tak ještě pár fotek Jiříčka a kočiček
JInak balkon nemáme, nicméně balkon je super, hned bych ho brala. Normálně bych ho obehnala sítí celý a udělala tam kočkám voliéru, aby se mohly venčit
Jinak máme v horních částech okna jenom sítě asi 1×1 cm oko, kupovala jsem to v OBI myslím. A další věc - některý kočky ven vůbec nechtějí, z těch mých 4 koček chce ven jen jedna a to ta obyčejná, barmy ani siamka jsou po generace chované v bytě a ven je to neláká… Mimochodem zrovna tyhle dvě plemena jsou úžasný k dětem, protože mají psí povahu a jsou hyperaktivní a ultrahravé ![]()
ve dvou měsících…
http://jiricek.nethouse.cz/…9_seldou.jpg
tady mu je asi 20 měs.
http://jiricek.nethouse.cz/…3-16_006.jpg
každá barmička, je ta správná hračička ![]()
http://jiricek.nethouse.cz/…rabicek1.jpg
Přidávám odkaz na foto naší morčice v galerce… neumím vkládat do diskuze…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Jorkšírka má manželova mamča a krysaříka švagrová.Oba jsou to roztomiláci
.Kdybych uvažovala o psovi,tak bych určitě šla do jednoho z nich ![]()
Marty, Vendulce je rok a půl a papká jaksi cokoli co jí přijde pod čumáček:). Úplně nejradši má teda ledový salát a lístky z ředkviček. Kdykoli otevřu ledničku nebo špajz nebo zašustím sáčkem, staví se na zadní, vystrkuje tlamičku z klece a dožaduje se svačinky, potvora:)
MARTY1 máme černou rosetu s bílou šešulí,taky morčice.To jsme takhle jednou přišli s manželem do Hornbachu, já se vrátila do dětských let a odmítla opustit Hornbach bez morčete.
Krmíme směsí pro morčata,mrkví,salátem,okurkama,celerem,senem,jablíčkem a upřímně je docela tlustá,manžel mě vždycky vyčítá,že ji zkracuju život,ale mi tak připadá,že bude spokojenější,když si prožije kratší život bez odříkání zato spokojeně
No vypadá to,že pohoda jí svědčí a už ji máme těch 8 let.
Želvu a psa máme taky. ![]()
APRILMOUSE to je krásný soužití.
IRUCHA ta je hezká!!
Já hlasuju pro fretku, když se nechá vykastrovat tak nesmrdí víc než morče. Zakrslý králík je fajn, ale těch bobků co nadělá? ![]()
Také se řadím k milovníkům pejsků. Měli jsme špice, ale to jsme ještě bydleli u našich v domečku se zahradou. Do bytu jsme si pak pořídili Kavalíra king charles španěla, je super k dětem, strašně vděčnej a přítulnej. Ale strašně pelíchal, každé ráno začínalo luxováním a večer taky.
A teď máme doma 9týdenního jorkšírka, je super, že nepelíchá, je strašně mazlivej a už teď nás má obtočené kolem prstu
.
Jinak my na dovolený jezdíme taky s nima, nikde problém nikdy nebyl, ani v hotelech, naopak, jsou většinou moc ochotní. A Davídek už také umí pejska správně uchopit, jsou správná dvojka. A staršímu je 9 let, má ho v pokojíčku a stará se o něj, utírá i loužičky a děsně se chlubí, kolik jich vždycky pejsek udělal. ![]()
Tak přaji šťastný výběr! Smailinka
Tak jsem šoupla do galerky ještě 2 fotky:)
Vendulka ještě malinká:
a pro změnu v ručníku…
Ahoj chovatelky,
díky za všechny reakce. I když jsem čekala, že ještě nějakou dobu budu zvíře vybírat, nakonec jsem do toho praštila a máme doma morčátko Montyho:) Lucinka je z něj úplně paf.
Monty má jednu předem netušenou výhodu - konečně nemusím venku Lucinku horko těžko přemlouvat, že jdeme domů. Utrhne „MO“ pampelišku a celá šťastná ho krmí;)
Jen dodám, že jsem ještě přemýšlela nad fretkou (ta se mi moooc líbí), ale myslím, že pro začátek bude morče asi nejlepší volba - když uvážíme, že manželovi se můj nápad pořídit zvířátko 2× nezamlouval - jsme půl roku přestěhovaní a zvíře by mohlo naše nově zařizované hnízdečko pěkně poničit…
Díky moc za rady a držím pěsti, ať máte zdravá zvířátka i děťátka.
Ch.
Ahoj,¨
gratuluji k prirustku do rodiny
Myslim, ze morcatko je pro prcka lepsi, nez fretka - kamarad jednu ma a ta pokouse kazdeho mimo nej a ani on si s ni moc srandy neuzije. Ja jsem sice zastance potkanu, ale myslim, ze casem zacneme taky u morcete ![]()
Ahoj,
já mám doma zakrslého králíčka. Tu oblíbenost hryzat kabely teda potvrzuju, ale dá se to odnaučit. Je naučený, že přijdeme s přítelem z práce a pustíme ho z klece a on nám pobíhá po pracovně. Ten náš miluje okusování palců na noze, ale to si asi jen hraje.:) Jinak můžu doporučit. Je ale potřeba počítat s výměnou srsti během roku a častějším sbíráním bobků, pokud náhodou vykoná potřebu mimo klec, ale bobky se dají snadno posbírat nebo vyluxovat. ![]()