Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Anonymní Lucko, šetřit na bezpečí dítěte není ten správný způsob. Pozdravuj manžela a zkus mu tu otázku položit jinak…kolik by byl ochoten dát za to, kdyby se Vašemu prckovi něco stalo, aby to mohl vzít zpátky…a ta cena bude jistě mnohem vyšší…
Musím říct, že můj manžel je taky velký spořílek, ale když jde o prcka a jeho bezpečí tak je vždycky na měkko
![]()
a jaké 3 autosedačky v kateg. 9-18 jsou teda doporučovány?
(pardon,nečetla jsem celou diskkusi
)
My ted máme Jané Strata,a budem se muset brzo začít poohlížet.
v testech 2009 byly nejlepší Römer Safefix plus TT a Maxi-cosi Tobi
v roce 2008 Römer King plus a Römer Safefix plus
v roce 2007 Kiddy Infiniti Pro, Chicco Key 1 isofix, Römer Duo plus, Maxi-cosi Priorifix, Besafe IZI Comfort Isofix
jsou to sedačky, které mají 4 hvězdičky z bezpečnosti, takže ty jsou nejlepší z kat. 9-18
Zdravím, tak mi máme Mxi cosi Tobi a jsme maximálně spokojeni. Nedávno jsem si půjčovala sedačku od známé (manžel odjel na služebku i se sedačkou). Netuším co to byla za značku, ale dítě bych v tom určitě nevozila. To uchycení sedačky bylo fakt děs. Tobina je dost robustní, lehce se upevěje a hlavně systém upevnění je super. Na bezpečnosti dítěte bych určitě nešetřila.ZUzana
Zdravím všechny a prosím o radu, vím , že se toto moc tohodle tématu netýká, ale založila sem vlastní diskuzi, ale skoro nikdo mi neodpověděl, tak třeba bude Steeve vědět?
za necelý měsíc jedeme na dovolenou autobusem a jde mi o to, že v autobuse není klasický pás a podle pána z cestovky se dá koupit nějaký přídavný pás , brala bych nejspíš vajíčko, i když malá už má velkou sedačku Romer king plus, ale do malé se stále v pohodě vejde, nemá ještě ani 10kg, ani nevím, jak je to s velkou, jestli tam stačí ten jednoduchý pás, co je v autobusech. Fakt z toho nejsem vůbec moudrá a potřebovala bych poradit, autobus je Mercedes, r.v. 1997.
předem moc děkuju všem
bohužel vůbec netuším, jak jsou v těch autobusech dělané pásy, ale rozhodně sedačku musíte mít připoutanou 3 bodovým pásem- jak vajíčko tak i King plus ( je pouze 1 sedačka, která ještě funguje na dvoubodový pás)
takže pokud v tom autobusu nebudou ty tříbodový pásy tak tam ani sedačku nepřiděláte
Steeve , díky za rychlou odpověď, to já taky vůbec netuším, musím to někde zjistit, ale mám takový dojem, že tam 3.bodobý nebudou,to by mi ten chlápek neříkal něco o přídavném pásu, chjo…
@steeve: Ráda bych touto formou ještě jednou poděkovala steewovi neboli Štěpánovi Rybníčkovi za obchůdek. Je to moc příjemný člověk,který své práci rozumí,ochotně nám zodpověděl veškeré naše otázky stran výběru autosedačky,využili jsme možnosti autosedačku vyzkoušet přímo v našem autě,„osahat“ si potahy,vyšel nám vstříc i v tom,že nám otevřel obchůdek mimo pracovní dobu a to se jen tak nevidí
. Takže maminy,vřele vám tohoto prodejce doporučuji,ať máme tak dobrý pocit z obchůdku jako jsem měla já a věřte,že dcera je z autosedačky Romer Duo Plus Isofix v potahu Ellen nadšená
.
Pohodovou dovolenou Štěpáne ! ![]()
steeve píše:
v testech 2009 byly nejlepší Römer Safefix plus TT a Maxi-cosi Tobi
v roce 2008 Römer King plus a Römer Safefix plus
v roce 2007 Kiddy Infiniti Pro, Chicco Key 1 isofix, Römer Duo plus, Maxi-cosi Priorifix, Besafe IZI Comfort Isofix
jsou to sedačky, které mají 4 hvězdičky z bezpečnosti, takže ty jsou nejlepší z kat. 9-18
Steeve: a pasují obě sedačky do auta Renault Megan combi? děkuji ![]()
Ahojte, mám dotaz tykající se polohovatelnosti autosedačky. Máme 10 let starou po neteřích a Eliška v nich spí jak oběšenec a jezdíme teď každý víkend celkem daleko. Zaujala nás babypoint zenith a to se přiznám že i cenou - nemá někdo zkušenosti s polohováním zda v tom dítě opravdu leží. Dále jsme vyzkoušeli od Chicca key 1, zenith a proxima a zdá se nám že proxima a zenith jsou hodně polohovatelné ale key 1 moc ne a to same u Romeru King plus ze to mimco v tom moc nelezi a vlasne nas hlavni duvod proc jsme se vrhli do nove autosedačky je to aby Eliška v ní pohdlně spinkala. Samozřejmě že bychom rádi aby byla bezpečná. děkuji za názory a zkušenosti s těmito autosedačkami
Ahojky!
Též prosím o radu a názor někoho dalšího.
Dnes jsme vyjeli na lov ![]()
Na podzim už budeme muset pořídit větší autosedačku - od 9 kg.
Maty má nyní 8 měsíců, přes 75cm a přes 9 kilo. Je dlouhý jak týden před výplatou ![]()
Jeli jsme se do kamenného obchodu podívat na autosedačky Römer.
Prodavačka nám vše pěkně ukázala, vysvětlila, popsala a upozornila nás na jinou - Casualplay beat s http://kocarky.shop5.cz/…-184328.html ..
Na první pohled bylo jasné, že je širší, prostě se nám zdála pro dítko víc pohodlnější.
Ale - je to kategorie 9-25kg, z čehož mám strach, protože si myslím, že takové výrobky 2v1 nejsou přece stejně vhodné pro 9měsíční mimi a pro 5leté dítě ![]()
Proto bych chtěla vědět vaše názory nebo osobní zkušenosti, moc děkuji za odopvěď.
P.S.: Jde mi hlavně o bezpečí dítěte, ale pohodlí je taky důležité, né?
U Römeru se mi ten podhlavník nějak nezdál, byl strašně moc tuhý..
Přidávám se k diskusi, vybírám sedajdu 9-18, bohužel u nás jsou dosti limitující finance, asi víc jak 4000,– v rozpočtu nenajdeme… Našla jsem Britax/Romer Eclipse - Někde psaná jako Britax, jinde Romer, jaký je mezi nimi rozdíl? Jiný „rok výroby“? Nemáte někdo tuhle sedačku?
A ještě dotaz - mám dítko-bonsaj, až vyroste z vajíčka na délku, 9kg rozhodně mít nebude, ani oblečená. Teď má 9 měsíců. Počítám, že do toho roka by se mohla ještě do vajíčka vejít, můžu ji pak dávat do 9-18, nebo mám změnit orientaci a vybírat 0-18?
Díky za každou radu ![]()
Eclipse se do modelového roku 2008 prodával pod značkouBritax, od modelového roku 2009 je to pod Römerem- jinka Britax a Römer je jedna firma, pouze dodává sedačky pod dvěma názvy, takže jde o stejnou sedačku, pouze se liší potahem- barvou a materiálem a znakem a na Römer je od roku 2009 3 letá záruka.
Pokud se dítě vejde do roka do vajíčka, určitě ji tam nechte, a pak je možno ji dát do 9-18( třeba přibere do 9 kg) ,jinak už na to bude mít věk, a samo sedět bude určitě taky.
sedačka 0-18 je také řešení, třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
cenově vyjde podfobně jako Eclipse, a je to vlastně stehjný korpus jako Eclipse, jen má jinou základnu, aby šla uchytit do protisměru, a vozit v ní dítko než doroste těch 9 kg v protisměru
Steeve: prosím o radu, taktéž vybíráme novou autosedačku 9-18kg pro našeho synka…Nyní jezdíme ve vajíčku od X-landera, ale moc prostorny tedy už není, hlavička dosahuje již téměř k okraji, malý si sám sundává pásy, protože mu na ramínkách už pořádně nedrží a má 9kg a 75cm…
Jsem rozhodnutá pro Romera…otázkou stále zůstává zda jít do Isofixu či ne…máme model vozu Renault Scenic, rok vyroby 2000, kovova oka na isofix tam máme. Prosím mohl byste mi říci která sedačka kromě Kinga plus (tu beru jako variantu bez isofixu) přichází v úvahu? Děkuji moc za odpověď
jestliže mu je už vajíčko malé, a padají pásy z ramínek, jděte už do 9-18, váhu i výšku na to už má,
do Sceniku jde z isofixová´ých pouze Römer Duo plus, žádná jiná isoifxová tam nejde( je to kvůli schránce v podlaze, nemůžou tam být sedačky s ospěrnou nohou) takže Duo, nebo Kinga plus- bez isofixu