Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj Steeve,
prosím tě,jaký je rozdíl mezi Romer Safefix plus high line,,classic line a trend line?? Jde tato sedačka do Megana combi rok výroby 2008?
A ještě bych se ráda optala na váš obchod,případnou koupi přes vás?
Ahoj Befano ![]()
Rozdíl je pouze v potahu - jiné složení materiálu a také design.
Bef tady najdeš úplně vše co se týče potahů… http://www.britax-roemer.cz/kollektion.php?… Jsou to stránky výrobce v češtině ![]()
A tady máš seznam vhodných aut, myslím, že do megana půjde, ale zkontrolujte si to … http://www.britax-roemer.cz/produkt.php?…
…fušuju Steevovi do řemesla když má dovču ![]()
Zdravim odborniky:)
muzu mit takovy - mozna hloupy - dotaz? Zacinam studovat vse ohledne autosed-Adelka ve svych 5,5mes. ma totiz pres 8kg, takze asi v nejblizsi dobe šup s ní do větší sedačky ![]()
Pokud s muzem jezdime dvema auty-tzn. autosed. se v aute střídá - buď Golf II. nebo Kia ceed, zřejmě nemá význam kupovat autosed. 9-18kg s isofixem ??? je to tak? navic mam dojem, ze golf II. upevneni pro iso vubec nema.. rikala jsem si, ze zainvestujem cca 5tis. - to splnuje Römer King plus - v podstate posledni pod urovni sedacek s isofixem.. mate konkr. s touto nekdo zkusenost? a dale varianty clasic-trend-hihgline jsou opravdu jen o kombinaci latek? mam pocit, ze spuntovi je to uplne jedno v jake barve sedi.. ?
díky za názory..
Jitko, podle mého má isofix význam i když přesouváte sedačku mezi auty. pak bych si ověřila, jestli jde do mých aut romer duo a pokud ano, šla bych do něj. je lehčí než isofixové s nohou a lépe se s ní manipulje. a pak, při přendavání do jednoho z aut prostě jen klikneš a je to…
jinak romer duo testovali v r07 a dostala dokonce ++ (nejvyšší hodnocení) v bodech obsluha a konfort, v bezpečnosti jen +, jako všechny ostatní (romer safefix, king, atd)..
z romer potahů znám osobně high line a trendline. high line je taková sametová celkem příjemná látka, ale drobečky se z ní uklízí blbě..
trendline je víc praktický, dle mého, moje dítě se v něm nepotí, je to taková trochu šustivější látka,ale příjemná…classic line je bavlna? mi jí nedoporučili, páč se ty potahy prý prodřou.. ![]()
no a pak ještě dle mého záleží, kdy bude Adélka na vaše vajco malá, protože tyhle velké sedačky jsou opravdu vhodné až pro samostatně sedící dítě, minimálně. další hranicí je myslím 9měsíců, a těch 9kg (s čímž problém asi nemáte
pokdu by to bylo moc brzo, raději bych se poohlídla po nějaké 0_18kg… britax je prý dobrý, pak taky HTS besafe izi kid isofix..
Steeve určo poradí víc ![]()
Nataško, díky:) potřebovala jsem radu zkušené mamči, takže zvážíme i tuto variantu.. ale ještě řeším jednu věc - Adélka má sice 5,5měs., ale přes 8kg.. takže nevím jaký je hraniční věk pro ten přechod do druhé sedačky.. ona totiž sama ještě samozřejmě nesedí, ale váhu pomalu spňuje.. takže vážně nevím..
j.
Jitule, já bych raději ještě nějaký ten měsíc počkala.
My ještě teď vozíme ve vajíčku. Už dávno jsem z něho musela sundat zmenšovací vložku, aby se mi tam Maty vešel.
Sice už 9 měsíců měl a 9kg taky, takže bychom do větší autosedajdy mohli, ale i tak ješět vyhrává vajucho.
Na podzim už 100% půjde do větší, v oblečení by se tam těžko vešel.
Já bych Adélku nechala ve vajíčku, co jen to půjde.
Jitko, ty vajíčka jsou otočená proti směru jízdy proto, že mimča nemají pevné svaly na zádech a klavně krku a proto děti které nesedí, nelezou atd. by měli jezdit proti směru /o tom ale jistě napíšou větší odborníci…/ protože případný náraz vy ve větší nemuseli zvládnout.. nejde jen o kg, ale i o zdatnost dítka (proto ten věk, i když každé dítě se vyvíjí jinak.., spíš bych brala v potaz dovednosti…)
podle mě rozhodně vaše Adélka musí ještě jezdit proti směru jízdy, ..
jaké mate vajco teď? co vím, některá jsou fakt malá… třeba strata..
většinou jsou vajca do 13kg (alespoň to naše bylo…)
ve vajíčku jí nesmí čouhat hlavička, nohy můžou, pásy musí začínat lehce nad ramínkama, nikdy pod.
pokud je jí malé nebo hodně těsné, zvážila bych zajet do obchodu, zkusit jí položit do pár vajíček, nebo těch 0-18kg (to jsou vlastně taky vajíčka, ale větší, poutají se po i proti směru, vy byste ještě poutali proti) a viděli byste, jestli jí třeba jiná sedačka nebude větší…
rozhodně nejde jen o tu váhu…
navíc jestli začněte s příkrmy, už tolik nebude přibírat
mám do několika kamarádek a od sebe vyzkoušeno. dítě přibírá po mlíce - přibírání se zpomalí po příkrmech a naopak. náš vojta měl jen 7kg v 6m, zato pak přibral 1,5kg za 6t na příkrmech
prostě mám asi hladové mlíko, někdo zase „pribináka“
ahoj Cappy,
taky si myslím, že pokud ještě není mimčo opravdu stabilní, nemá v této větší co dělat - i když kg to splňuje:) Teď přes léto je to ok, ale jakmile začnem oblíkat víc na zimu, nastane asi problém
Původně jsem plánovala novou na Vánoce pod stromek:) ale asi dostane předčasný dárek - i když těch 9měs. by splňovala vlastně kolem těch Vánoc:)
tak díky baby, pořeším ještě s mužem ![]()
mějte se …
Jitule, my měli v půl roce taky přes 8 kilo, pak se začal ale dost hýbat, tak ta váha už nahoru moc neleze.
Natašo, my po příšerných bojích začali cca před 2 týdny jíst (na oběd mi už sní asi třetinku malé sklinky s příkrmem - obrovský pokrok!!!!!).
A taky se mi zdá, že už jen za ty dva týdny docela dost přibral a je baculatější, tak my asi budeme stejný případ jako vy, jsem moc zvědavá, kolik bude vážit. Asi dost, když už docela baští a ještě jsme za celičký den nevynechali ani jedno kojo..
Nataško, přesně to jsem si myslela, že těch 9m. je zřejmě pro to, že v tomto věku už je ten špunt alesp.trochu stabilní, takže jak říkáš - zřejmě ji tam „cpát“ do té doby než to půjde-příp. pořešit tu větší sedačku..
Mom. máme od x-landeru x-car - je do 13kg, nožky jí sice lezou, ale hlavička zatím nepřečuhuje - i když ona je taková celkově „baba velká“ jak široká tak dlouhá, ale ta hlava je pořád ok a to je asi stěžejní při příp. nárazu. .. a co se týká příkrmů - chci kojit co nejdéle-když to půjde plně i do těch 7.,8.měs, ale jestli mi má pořád tak přibírat, tak bych jí možná zkusila už i něco dát. Sama se divím, že mám takového pribiňáka
jak říkáš, ale neřeším to, kojením nic nepokazím a je to pro ni to nej.. takže uvidím, jestli jí bude stačit a event.zkusíme přidat zeleninku.. tak doufám, že to vajíčko snad ještě nějaký čas vydrží
..ještě jednou díky ..
nevím zda sem můžu písnout moje poznatky..
dle testů jsem se rozhodla pro dvě - romer king plus nebo maxi cosi tobi popř. priori..
včera jsem je omrkla v obchodě! pominu-li cenu /romer je asi o trošku levnější než maxi tobinka/ takže pak není co řešit a romer je správná volba - potah trendline..
mě se moc líbí tobinka - má spoustu „vychytávek“ které se mi líbí.. např. při rozepnutí pásů vám jakoby „vyskočí“ nahoru a dají se povolit už pouhým taháním za ně… zapnete ji.. dotáhnete.. přisprávném dotažení má signalizaci. což asi víte. polohování podhlavníku jde zepředu velmi lehce do 7 poloh a pak jedna výhoda.. na pásu který jde přes nožičky je taky polstr… oproti romer.. ta už má přes nohy jen ten pás.. a já když je fakt teplo dávám malého pouze v bodýčku!
určitě je super vidět je! vyzkoušet a seznámit se s poutáním do auta!
já bych moc ráda sehnala maxi cosi tobi.. použitou v dobrým stavu! páč na novou bohužel není! TAKŽE ZA NABÍDKY DĚKUJI! CHI CHI!
Jitule, též máme X-car ![]()
A taky jsem chtěla kojit plně až bůhví, dokdy.
Nakonec jsem pod příšerným tlakem okolí, zkoušela dávat příkrmy od 7,5 měsíce a uspěla jsem až nyní ![]()
Přikrmuji, ale kojím tak nějak pořád stejně jako předtím.
Za poslední dva měsíce mi po mlíčku přibíral už „jen“ půl kila.
A přechod na větší sedačku oproti vajíčku - můj názor je takovej.. že půl kilo sem či tam.. nehraje roli.. důležité je jak je ve vajíčku.. když leze hlava je to prostě špatně! a nevím.. mě přijdou i ty nohy dost důležitý! pokud čouhají moc.. a musí být napěchované.. co to udělá při nárazu?? a pak vajíčko ZÁSADNĚ!! proti směru jízdy.. vím, že jsem slyšela někde i to, že když se nevešlo mimi nohama tak ho dali po směru!
spíš si myslím, že záleží na tom přechodu do větší jak je dítě obratné! sedí-li už samostatně v 7 měsících a je prostě váhově ještě tak půl kila pod 9 kg! tak bych neřešila a přendala!
Už jste napsaly snad vše podstatné, jen dodám - váha je jen orientační, pro postup do větší sedačky rozhoduje velikost a zdatnost mimča. Nesmí vyčuhovat hlavička, ale pásy pod ramínky tolik nevadí - to vadí až v posměrných sedačkách - tak mi to vysvětlovali ve čtvrtek v obchodě… Steeve? Dcera už by jinak musela do větší… je fakt dlouhá
.