Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Keit, já to trochu poopravím, protože sedačky jsou homologovány na váhu, tak váha je to nejdůležitější
pro přechod z vajíčka do posměrné sedačky je nutné aby dítě mělo min. 9 kg, 9 měsíců a samo sedělo, čím déle to bude tím lépe,
ale na druhou stranu nesmí být hlavička přes okraj sedačky a nesmí být pásy pod ramínka( ty by pak mohly sklouznout a neudrží dítě)
vím , že můžou být děti, které se do těch tabulkových měr nevejdou a přerostou vajíčko před dovršením třeba těch 9 kg, nebo 9 měsíců, tak je někdy potřeba to řešit třeba sedačkou 0-18, která je větší, tam se to dítě vejde déle , ale je stále v protisměru, jde hlavně o to, aby ta protisměrná sedačka( ať je to vajíčko, či 0-18) držela dítěti hlavu co nejdéle to půjde, proto třeba ve skandinávii jsou prtotisměrné povinné do 2,5 let( doporučené do 4) a úmrtnost( či zranění) malých dětí v sedačkách je 5× menší
takže pokud je to možné vydržet v protisměru co nejdéle
Chci se zeptat řešíme autosedačku, kterou budeme brzo potřebovat a stále se nemůžu rozhodnout jakou, ale taky nevím jak s autem máme renault laguna rok výroby 2006 a chci se zeptat jestli do auta pasují autosedačky romer nebo maxi cosi. Raději bych teda preferovala autosedačku s isofixem. Nebo jestli byste mi nemohli doporučit nějakou kvalitní autosedačku na 9 - 18kg nebo 9-36kg i jiné značky které pasují do auta.
Chci se zeptat řešíme autosedačku, kterou budeme brzo potřebovat a stále se nemůžu rozhodnout jakou, ale taky nevím jak s autem máme renault laguna rok výroby 2006 a chci se zeptat jestli do auta pasují autosedačky romer nebo maxi cosi. Raději bych teda preferovala autosedačku s isofixem. Nebo jestli byste mi nemohli doporučit nějakou kvalitní autosedačku na 9 - 18kg nebo 9-36kg i jiné značky které pasují do auta.
Ahoj my máme Maxi Cosi Priory (bez Isofixu) a jsem strašně spokojená, auto máme Škoda Octavia starší typ. Když byl kluk ještě malej, seděl v ní asi od 9 měsíců, tak jsem dokoupila podhlavníček, aby mu tam nelítala hlavička, když tam usnul a super, byl tam jako v bavlnce.
@Jani85 Renault Laguna má isofix od roku 2001, takže tam můžete isofixovou sedačku a mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Trifix, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix, Chicco X-Pace isofix, Cybex Juno-Fix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
@steeve děkuju moc, je třeba tu sedačku zkoušet v autě, protože ji určitě koupím přes internet kde výjde levněji než v kameném obchodě
Ještě dotaz sedačky s pultíkem nepřekáží tam pultík jak dítěi tak při manipulaci s dítětem?
@Jani85 a jak jste přišla na to, že to na internetu vyjde levněji?, jsou obchody, kde mají stejné ceny jako na netu a mnohdy na netu zaplatíte navíc poštovné a navíc na netu kupujete m, nohdy zajíce v pytli, v krámu co si vyberete, to si také odnášíte.
Vždy je nejlepší si sedačku osobně vyzkoušet jak s dítětem, jak mu sedí, tak i s autem, jak pak zvládne rodič manipulaci a že sedačka v autě dobře sedí.
Pultík někomu vyhovuje, někomu zase ne, to je jiné u každého dítěte, obzvláště u sedaček s pultíkem bych určitě doporučil ji osobně vyzkoušet, aby ho dítě sneslo a hlvně aby v autě byl dost dlouhý pás na pultík.
Tak nevím jistě ale na tom internetu najdu více prodejců, je fakt že jsem se v kameném ochodě na autosedačku ještě nedívala spíš se dívám na internetu a cokoliv vlastně nakupuji pro malého nemyslím oblečení tak to objednávám přes internet. U nás máme jen sam baby a myslím ještě obchod chicco A co mě odrazuje je to, že mají na prodejnách jen levnější kusy. Např. když jsem chtěla kočár který měli na internetu vystavený tak v obchodě mi řekli že si ho můžu prohlednout jen na internetu nebo v katalogu na živo ne, že ho nemají, protože si ho moc lidí nekupuje. Ale dívala jsem se na stránky sam baby a v internet ochodě je mají vystavené tak snad budou i naživo aby jsme to mohli vyzkoušet..
Ahoj, potřebovala bych poradit jakou autosedačku? Mám Felicii r. v. 96 a sedačku bych chtěla do 4000,– nebo kolem 4000,–
Děkuji ![]()
@Roci koukněte na Römer King plus, patří mezi 9-18 bez isofixu k nejlepším:http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@Roci také doporučuji Römer King plus, v této kategorii patří k těm lepším a cena je kolem těch 4-5 tisíc: http://www.heureka.cz/?… ![]()
Děkuji, o těchto sedačkách vím, pořád na ně koukám, moc se mi líbí
, ale nebyla by nějaká levnější třeba o 500,– nebo 1000,–. Docela by mě to zajímalo, ale stejně asi skončím u těch Römerek ![]()
@Roci tak potom koukněte třeba na Chicco X-Pace:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, cenově se dostanete kousek nad 3000,–, a z bezpečnosti pořád ještě dobré se 3*